Jump to content

frenki zg

Korisnik
 • Broj objava

  758
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  10

Aktivnosti reputacije

 1. Hvala
  frenki zg je reagirao na Matrix u Brisanje ne aktivnih zabilježbi.   
  Onaj koga za to opunomoćite. 
 2. Sviđa mi se
  frenki zg je reagirao na Borbena7 u Brisanje ne aktivnih zabilježbi.   
  Za svaki spor potrebna je ovjerena kopija pravomoćne odluke.
  Ovjerena kopija pravomoćne odluke se dostavlja sa zahtjevom i služi kao prilog u korist Vaših tvrdnji.
  Može, a možete i sami.  Bitno je da prijedlog šaljete u dva primjerka, da uz njega priložite naprijed navedenu odluku, te da dostavite dokaz o uplati pristojbi u visini od 50,00 kn. Prijedlog za brisanje zabilježbe treba imati navedene podataka o predlagatelju i protivniku predlaganja, potom mora sadržavati podatke o samoj nekretnini u pogledu koje je vođen spor, zatim podatke da je pravomoćnom odlukom okončan spor i Vaš prijedlog sudu da donese rješenje o upisu brisanje zabilježbe spora. 
 3. Sviđa mi se
  frenki zg je reagirao na Matrix u Brisanje ne aktivnih zabilježbi.   
  Prijedlog za brisanje zabilježbe
   
  Može, no uz prijedlog treba predočiti odluku vezanu za pravomoćno okončanje postupka povodom kojeg je upisana zabilježba čije se brisanje traži. 
 4. Sviđa mi se
  frenki zg je reagirao na Ruby_Danderfluff u FINA - prekršajni nalog zbog nepredavanja GFI   
  Sam sud po službenoj dužnosti, po čl. 70. Zakona o sudskom registru.
 5. Sviđa mi se
  frenki zg je reagirao na Ruby_Danderfluff u FINA - prekršajni nalog zbog nepredavanja GFI   
  Sud to ima znati, jer je u izvatku iz sudskog registra za svako društvo vidljiv GFI i može se izvršiti uvid u njega. Jest, predaje se FINI, ali FINA dostavlja sudu za svaku godinu, odnosno sustav je povezan, neću tvrditi da znam kako funkcionira razmjena informacija između FINE i sudskog registra.
 6. Sviđa mi se
  frenki zg je dobio reakciju od ŠANTI2020 u Zašto korisnici foruma -postavljaju- kratka- nejasna pitana !??   
  To sam, vjerovatno..tad napisao..više kao ..šalu..ali..bi recimo bilo dobro da ima OPCIJA - PITANJE VRAČENO POŠILJATELJU NA - DORADU..ili..tome slično..gdje bi samo - MODERATOR , to mogao uradi ti jednim KLIKOM
  Kao..kod - pitanje premješteno ...u..
 7. Hvala
  frenki zg je dobio reakciju od Rio_72 u Prijava samostalne djelatnosi   
  Postoji - tzv - Ugovor o tehničko poslovnoj suradnji.
 8. Hvala
  frenki zg je dobio reakciju od drot13 u djelatnosti   
  Djelatnost - Izviđenje radova sa Rigipsom- ne treba vam Stručna sprema ( za sada )
 9. Sviđa mi se
  frenki zg je reagirao na Ruby_Danderfluff u Registar poreznih obveznika   
  U RPO se, koliko ja vidim po obrascu, prijavljuju samo fizičke osobe koje obavljaju gospodarsku djelatnost i oni su obveznici poreza na dohodak, no možda griješim. Trgovačka društva su obveznici poreza na dobit.
 10. Sviđa mi se
  frenki zg je reagirao na BRKICA00 u Poslovanje bez zaposlenog (j.d.o.o. / obrt)   
  Možete vi postavljati firmu na noge ali nema nesamostalnog rada. Možete kupiti robu, dati je vanjskoj firmi na doradu i uzet je natrag i naći kupca. Sami ne smijete dorađivati tu robu (to sam uzeo za primjer).
  Ukoliko vam je skupo uzeti radnika i prijavite ga nađite studenta i na temelju njegovog ugovora razvijate firmu. Ne mora on nužno raditi u firmi već je bitno radi porezne da postoji neko pokriće otkud taj promet. Porezna priznaje nezaposlenog direktora ali ne priznaje firme koje imaju nezaposlenog direktora i "posao koji se sam obavlja od sebe".
  Studentski ugovor je idealan jer su davanja mala, fleksibilan je, ne treba voditi posebno satnicu obavljenih radnih sati i najbitnije od svega porezna ga priznaje u firmama bez zaposlenih kao opravdanje otkud promet.
  Niko ne voli davati novce za nešto što mu se neće vratiti ali svjesni ste da niko još bez vlastitog ulaganja nije izgradio firmu
 11. Sviđa mi se
  frenki zg je reagirao na Ruby_Danderfluff u ovrha po zadužnici   
  Ne vidim što će time dobiti, niti kako će time onemogućiti ovrhu protiv sebe: ugovori o kreditu su solemnizirani, on ih je sam potpisao pri zdravoj pameti, i potpuno svjestan što potpisuje. Banka je dala kredit za koji je mislila da je siguran, nerizičan plasman, prema kriterijima koji su vrijedili u vrijeme sklapanja ugovora. Stečajni upravitelj ne može otpisati ništa, a i to što bi on otpisao glavnom dužniku, ne znači ništa za umanjenje obveze jamca. Vidite čl. 114. Zakona o obveznim odnosima, koji kaže da smanjenje obveze glavnog dužnika u stečajnom postupku ne povlači za sobom i odgovarajuće smanjenje jamčeve obveze, te jamac odgovara vjerovniku za cijeli iznos. Jedino što je banka trebala učiniti jest da se prijavi u stečajni postupak protiv stečajnog dužnika sa svojom tražbinom, jer u protivnom odgovara jamcu za štetu koju bi on zbog toga pretrpio (naprimjer, da se banka imala šansu naplatiti u stečaju, a nije to iskoristila, već je odmah išla na jamca).
  Jedino kad bi se, kao što kaže frenki, utvrdilo da je cijeli ugovor o kreditu bio ništetan, tada bi kreditor morao vratiti ono što je primio na ime ispunjenja ugovora, a on to ne bi mogao, pa bi opet sve morao vratiti jamac.
 12. Sviđa mi se
  frenki zg je reagirao na Ruby_Danderfluff u Poništenje prodaje D.O.O.-a ?   
  Naravno, ugovor je moguće raskinuti i stanje vratiti na prethodno. Jesu li auti na firmu možete vidjeti iz prometne dozvole za vozila.
 13. Sviđa mi se
  frenki zg je reagirao na BRKICA00 u Poslovnica / podružnica   
  otvorite podružnicu. prilikom otvaranja podružnice birate djelatnosti kojima će se baviti podružnica. odaberete građevinske djelatnosti kao temeljne djelatnosti poslovnice i kad je već otvarate ubacite ona još ponešto od djelatnosti. prilikom izdavanja računa u zaglavlje stavite npr. interjeri brko, brko d.o.o i oib pa onda ispod podružnica 1 i onda još adresa podružnice
  vama bi bilo najbolje da samo doregistrirate djelatnosti i da krenete s radom. ne znači vam ništa puno ako biste imali podružnicu
 14. Sviđa mi se
  frenki zg je dobio reakciju od Borbena7 u ovrha po zadužnici   
  Ovo su, česta pitanja - jer smatraju, da se radi o - dvostrukoj naplati - što zakonom nije dozvoljeno - vjerovnik, , ako ide na ovrhu računa - istovremeno ne može i na imovinu, tek kad povuče zahtjev za ovrhom računa, može iči na ovrhu - Imovine.
  Ali, ponta je u tome, da je Zadužnica Pravne osobe, jedno, a zadužnica, na Osobno ime - kao Fizičke osobe, drugo.
  Tako, da vjerovnik ima na izboru, više načina naplate - u isto vrijeme - npr. - na Osobnu imovinu Vlasnika firme i na račun Firme, ili , obratno - kad se realizira neki kredit, mnogi nisu ni svjesni, šta su sve potpisali, kao garanciju, povrata kredita.
 15. Sviđa mi se
  frenki zg je reagirao na Ruby_Danderfluff u ovrha po zadužnici   
  Možete po čl. 210. Ovršnog zakona tražiti odgodu pljenidbe i prijenosa i proglašenje nedopuštenosti pljenidbe i prijenosa, sve u roku od 60 dana od početka izvršenja izravne naplate. Međutim, ne znam s kojim argumentima, jedino činjenicom da se ovrhovoditelj već namiruje u stečajnom postupku. No osobna zadužnica je drugo sredstvo naplate, koje ovrhovoditelj ima pravo upotrijebiti.
 16. Hvala
  frenki zg je dobio reakciju od Ruby_Danderfluff u Sporovi i arbitraža   
  Da ste ovako, potpunije, razjasnili svoju situaciju, u samom, >startu< nebih vam postavio - pitanje, već bi dobili odgovor.
  Ali, Kolege su tu, i dobili ste zadovoljavajući odgovor.
 17. Hvala
  frenki zg je dobio reakciju od Ruby_Danderfluff u Direktor poduzeća ( d.o.o. koji ne posluje ) dati sam sebi otkaz ili ne.   
  Mogao bi imati problem, - ako je potpisao ugovor o subvenciji za - samozapošljavanje - 
  Trebao bi se obratiti Policiji - ako je imovina koju je suvlasnik odnesao, zajednički kupljena.
  Niste napisali, tko je - direktor - to je bitno, radi odgovornosti poslovanja, firme.
  Ako, vaš sin nije direktor - onda neka povede računa - o gore napisanom.
 18. Hvala
  frenki zg je dobio reakciju od Ruby_Danderfluff u Direktor poduzeća ( d.o.o. koji ne posluje ) dati sam sebi otkaz ili ne.   
  Ako ima više od 15% , udjela u nekom trg. društvu.
 19. Sviđa mi se
  frenki zg je reagirao na Ruby_Danderfluff u Direktor poduzeća ( d.o.o. koji ne posluje ) dati sam sebi otkaz ili ne.   
  Tu imate dva aspekta - onaj trgovačkoregistarski, i svoj radnopravni. U trgovačkoregistarskom smislu će društvo morati donijeti odluku o tome da se Vas opoziva kao direktoricu i za direktora imenuje netko drugi, jer društvo ne može funkcionirati bez direktora, i tu odluku će javni bilježnik uz prijavu morati dostaviti sudskom registru da se u njemu ta odluka i provede.
  U odnosu na Vaš radnopravni status, ako imate ugovor o radu, morate ga na neki način otkazati i odjaviti se s mirovinskog. Po mom mišljenju, ne možete ga otkazati poslovno uvjetovanim otkazom (s razlogom da je prestala potreba za obavljanjem radnog mjesta direktora), jer kao što već rekosmo, društvo ne može funkcionirati bez imenovanog direktora. Međutim, možda biste mogli izmijeniti svoj ugovor o radu na određeno vrijeme (i to na period ne kraći od tri mjeseca, zbog biroa), i onda biste istekom ugovora na određeno vrijeme (u međuvremenu bi novi direktor stupio na radno mjesto), stekli pravo na novčanu naknadu za nezaposlene osobe s biroa. Time da trebate provjeriti da niste eventualno i osnivač tog trgovačkog društva, odnosno nositelj poslovnog udjela, u kojem slučaju također mislim da ne biste imali pravo na novčanu naknadu (25% i  više udjela u trgovačkom društvu, ako se ne varam).
 20. Sviđa mi se
  frenki zg je reagirao na Ruby_Danderfluff u Upis clana u sudski reg.   
  Iako možda nije štedljivo, pametno je u sudskom registru učiniti javnom odluku o novom mandatu članova NO, onima koji će raditi due diligence firme će nešto značiti da društvo ima stabilnu upravu i nadzor.
 21. Hvala
  frenki zg je dobio reakciju od Ruby_Danderfluff u Autorski Ugovor - pristup Obrta   
  Pa, tako sam, u tom smislu i ja napisao, samo sam malo proširio odgovor.
 22. Hvala
  frenki zg je dobio reakciju od Ruby_Danderfluff u Trust kao clan Trgovackog Drustva   
  Pitala je - u prijevodu - Dali Pravna osoba može biti - član uprave.
  To nije moguče - da , recmo - Firma bude Direktor.
  Pitanje - dali Trust može biti >član< trg. društva - je - Može - ali u opisanom u mom odgovoru.👍
 23. Hvala
  frenki zg je dobio reakciju od Ruby_Danderfluff u Promjena vlasničke strukture   
  To je točno - ali, šta napraviti, ako je ona sve to uradila u >rukavicama<, tako da knjigovodstveno sve odgovara ?
  npr - neki posao, koji je prije išao - legalno preko računa - sad odradila na CRNO - nema ugovora - novac na ruke 
  i tako u toku godine 80% poslova - i firma, umjesto dobiti - sad radila sa pozitivnom nulom..hmm
 24. Zbunjen
  frenki zg je reagirao na Ruby_Danderfluff u Trust kao clan Trgovackog Drustva   
  Po mom mišljenju, može, ako je upisan u registar stranih zaklada u RH. https://www.zakon.hr/z/1435/Zakon-o-zakladama
 25. Hvala
  frenki zg je dobio reakciju od theredbedroom u Autorski Ugovor - pristup Obrta   
  Ne treba te se izvinjavati.
  Za sva pitanja ili, nedoumice, Legalis.hr , je tu na raspolaganju.
×
×
 • Napravi novi...