Jump to content

Bolovanjee


vlado9411

Preporučene objave

Pozdrav, 

Evo ovako, dao sam otkaz u firmi pocetkom 5. mjeseca zbog prelaska u drugu firmu, potpisan je papir za sporazumni raskid ugovora, otkazni rok je počeo teći i zadnji dan mi je trebao biti 30.05., ali, došlo je do ozljede na radu 10.05., noga mi je u longeti, doslo je do frakture patele , poslao sam mail firmi, doslovno sam ih molio da obustave otkazni rok, kako bi se mogao oporavit te kako ne bi bio bez primanja 7. a eventualno i 8. mjesec, jer predviđeni oporavak bi trebao bit do kraja 7. mjeseca, ali došao mi je negativan odgovor pošto sam ja na svoju inicijativu zatrazio sporazumni raskid ugovora , prijavljena je navodno i ozljeda na radu, mogu li jos nesto postici sto se toga tice? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 43 minuta, G-man je napisao:

Obzirom da se ovdje radi o sporazumnom raskidu radnog odnosa, po meni, radni odnos prestat će onog dana koji je sporazumom definiran kao dan prestanka. Sve drugo irelevantno je, po mom mišljenju.

Ili se ipak radi o otkazu ugovora o radu?

Radi se o sporazumnom raskidu, zadnji dan mi je trebao biti 30.05., al dogodila se ozljeda pa sam planirao povući otkaz (znam bar 5 kolega koji su se u zadnji tjedan predomislili pa im je prihvaćeno) ali oni su bili radno sposobni, ja trenutno nisam 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat, Borbena7 je napisao:

To trebate vidjeti u sadržaju sporazumnog raskida ugovora.

Mislim da nema te stavke jer nitko se ozljedi nije nadao, i radio sam normalno te 3 smjene od trenutka potpisivanja sporazuma do ozljede, 

 

Novi poslodavac je rekao kako ništa ne brinem te da će me čekati dok se ne oporavim, ali ja ne mogu čekati, predviđeni oporavak je do kraja 7. mjeseca , da sam znao da će se ozljeda dogodit naravno da ne bi isao potpisivat otkaz

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat, vlado9411 je napisao:

Radi se o sporazumnom raskidu, zadnji dan mi je trebao biti 30.05.

Kako ste naveli da je u pitanju baš sporazum o raskidu ugovora o radu, tada se radi o susuglasnoj odluci i bez obzira što ste otvorili bolovanje, radni odnos Vam prestaje datumom koji je naznačen u sporazumu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Neovisno o toj stavci, po mom mišljenju.

Zakon o radu o načinu prestanka sporazuma o prestanku ugovora o radu ne piše ništa, osim da isti mora biti sklopljen u pisanom obliku.  Sve drugo stranke mogu, kako i sam naziv kaže, odrediti sporazumno.

Ovdje je jasno da poslodavac ne želi Vas zadržati u radnom odnosu, niti je to dužan, jer bi tada na svoj teret morao plaćati Vaše bolovanje do 42 dana bolovanja, a nakon toga isto tako, samo bi mu trošak Vašeg bolovanja naknadno i sa zakašnjenjem refundirao HZZO. Nažalost, bojim se da nekom prisilnom radnjom prema poslodavcu ovaj sporazum ne možete opozvati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 6 sati , Ruby_Danderfluff je napisao:

Ovdje je jasno da poslodavac ne želi Vas zadržati u radnom odnosu, niti je to dužan, jer bi tada na svoj teret morao plaćati Vaše bolovanje do 42 dana bolovanja

S time da ako vam je kojim slučajem već priznata ozljeda na radu od strane nadležnog tijela Zavoda ( ili ako je nesporno da će do priznavanja doći  ), onda bi naknada bolovanja u cijelosti išla od prvog dana na teret Zavoda a ne poslodavca, dakle poslodavac se u tom slučaju ne bi ništa teretio.

U tom smislu možda eventualno postoji mogućnost u slučaju priznate ozljede na radu da poslodavcu pojasnite da vaše bolovanje neće ići na njegov teret, te da molite da pristane na raskidanje ( stavljanje van snage ) tog sporazumnog raskida ugovora o radu jer ga to praktički neće ništa koštati ( dakle da se stvori situacija kao da raskida ugovora nije niti bilo ), pa da vi dobijete svoju naknadu na teret Zavoda tih dva tri mjeseca, a onda kad se vratite da ponovno regulirate eventualni prestanak ugovora o radu.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija