Jump to content

Briga


pomorac

Preporučene objave

Da, još jedna stvar. Ako imalo pratite vijesti, čuli ste što se je dogodilo u Splitu, i sa kakvim posljedicama. Ne kažem ništa, OSIM JADNO DIJETE.... Sad, roditelji samo znaju kako im je, filmovi se vraćaju unatrag. Da sam samo, da nisam samo.... No, ja već 30-ak dana upravo o tome pišem, svima koji u prefiksu ili sufiksu imaju nešto sa djecom, pušem na hladno, i, NIKOME NIŠTA. Moje dijete se je isto tako motalo na 4.katu po terasi, poslije ponoći, dok mu je mater spavala. Sve što je našlo pobacalo dolje, ograda terase je 50-ak cm., navodim svjedoke, susjede koji su čuli maloga kako priča na terasi, vidjeli melice, štipaljice.... kako lete dolje... NO ANSWER!!! Ma, ne smijem više ni misliti....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Baš sam se ukopčao i evo pročitah vaš post na tu temu! I ja sam imao užasnu kalvariju da viđam svoje vlastito dijete, ali... Sud je trajao skoro dvije godine, na zadnje ročište nisam htio izaći, jer sam ocjenio da je to začarani krug iz koje nema izlaza. Upoznao sam djevojku, rasprodao sve nekretnine, auto u Hrvatskoj i našao posao u Kanadi, sada sam službeno u Kini sa svoje troje dijece iz drugog braka. Četrvto dijete čekam i vjerojatno će se roditi u Shangaju, gdje sada živim privremeno. Nikada više hrvatskih sudova, nikada više CZSS-a, dijete nisam vidio skoro 2.5 godina, vjerojatno ga više nikada neću vidjeti u životu i živim sretno sa svojom novom obitelji i ne pada mi napamet vračati se nazad u HR. Čak, šta više kompletno moju imovinu koju sam stekao, sam oporučno prenio na svoju djecu iz drugog braka "bez prava na nužni dio", pa mi niko ne može ugroziti moju imovinu od bilo koga!

 

Na kraju se moram zapitati: Zašto je djetetu potreban otac? Otac mu može biti svako u Hrvatskoj, jer u Hrvatskoj očuh ima veća prava, nego njegov biološki otac. Zašto da se "guram" kao "roditelj" djeteta kojega ne smijem više vidjeti? Alimentaciju ne želim plačati ni u ludilu, najprije da vidim svoje dijete, a onda novac sa svim kamatama. Jasno, dogovor bi bio po jednom satu viđenja 100 US$. Sa novcima se sve postiže, ali više mi ni to nije važno, kada imam svoje troje dijece i četvrto čekam. Sretna je okolnost da moja djeca neznaju ni beknuti Hrvatski jezik. Potpuno su se amerikanizirali, što je dobro da postoji barijera s obzirom na dijete koje više nije moje!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Cestitam, volver...

 

A kaktusu preporucam da malo pogleda medjunarodne konvencije oko alimentacije...

 

zaklela se zemlja raju... tako nekako bi moglo biti u ovom slucaju, pa bi vi mogli i alimentaciju placati...

 

zar vam nije zao da vam dijete odrasta bez vas???

 

zar je jedno nebitno kad imate troje i uskoro cetvrto s drugom zenom???

 

pogledjte primjere boraca na ovom forumu, pogledajte fikusa koji svoje dijete ne ostavlja ni za zivu glavu, pogledajte pomorca, pogledajte gliba...

 

ocevi, ma koliko vam neke metode bile malo na rubu, opet vam skidam kapu sto ste borci!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

juicy je napisao:

....zar je jedno nebitno kad imate troje i uskoro cetvrto s drugom zenom???......

 

Od ovo troje samo je jedno njegovo, a drugo dvoje je ženino iz prvog braka. No, on i ono dvoje koje nije njegovo naziva svojima, a svoje vlastito odbacuje.

 

To baš i nije istina! Ima jedna stvar u cijeloj priči koja je žalosna, ali ipak poučna! Zapravo sve se svodi na jedan veliki oprez! Ulazak u vezu, planiranje porodice, brak! Zaista bi trebalo jako dobro paziti (upravo zbog neslaganja u karakteru) s kim si u vezi i planiranje djeteta! Rastava braka i dijete u dobi do 19 mjeseci JE NUMITAN GUBITAK DJETETA! Jedino, ako je majka normalna osoba i ponaša se u interesu djeteta, ali kod mene je bila situacija potpuno druga. Ovo sve što rade "borci" za svoju djecu je užasna trauma za njih. Takva djeca su u pravilu dezorjentirana, očevi isfrustrirani, majke osvetnički raspoložene, a pravni sistem zaštite NE POSTOJI! Moje dijete je imalo 19 mjeseci kada sam u potpunosti digao ruke od njega i mislim da sam ga spasio svih onih trauma, a sebe od užasnih muka i patnji u kojem nema izlaza. ZAČARANI KRUG. Ili je trebalo koristiti prezervative i ne planirati djecu, dok se ne uvjerite da je to 100% vaša osoba, ili je trebalo već kada je dijete rođeno ostati u braku pod svaku cjenu, a ja sam izabrao definitivan odlazak. I mislim da se zbog toga trebam ponositi, jer ipak malo dijete će se bez trauma prilagoditi novoj familiji, potpuno novoj sredini, a ja novom životu. A što se tiče alimentacije, pa ipak, ako je očuh preuzeo svu brigu i odgovornost oko djeteta, onda i moj novac nije potreban, potrebniji je mojoj djeci, zar ne??

 

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

 

Misliš da je ovo mjesto na kojemu se potiče očeve da vlastitu djecu zakidaju za prava koja evidentno Obiteljskim zakonom imaju, kaktuse dragi?

I nije li više dosta hvaljenja na ovom mjestu i likovanja kako izbjegavaš zakonsku obvezu u RH i nitko ti ništa ne može?! I onda to još argumentiraš kojekakvim glupostima?

FUJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Ne! Sasvim sigurno NE! Ali činjenice su neminovne, dijete u ovoj dobi NE PREPOZNAJE SVOGA OCA I POSTAJE ODBOJNO PREMA NJEMU. S obzirom da ne postoji način da imam normalne susrete sa djetetom i da se dijete odgaja u mržni prema ocu, da se to izbjegne, definitivno smatram da je jedino rješenje ODLAZAK! OZ u Hrvatskoj je divno sročen, ali nema nikakvih instrumenata da se provede. Očevi su na velikim mukama što da rade, ja sam to riješio na svoj način-mislim najispravnije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tata kaktus,

 

za "normalno" viđanje djece i zajedničko sudjelovanje u njegovom životu, što je DJETETOVO pravo prema svim mogućim važećim aktima, počevši od Konvencije o pravima djeteta pa nadalje, nije nužno rješenje Suda.

Ono služi kako bi se ta djetetova prava zaštitila kada netko osporava to "normalno".

 

A najlakša stvar je posustati, reći "šta to meni treba?", dignuti sidro i otići.

 

Pri tom proklinjat sve živo, od majke do zakona i države, reći kako je tko nemoćan u svemu tome.

 

A to nije ništa drugo do li podvijanje repa, vlastiti izbor linije manjeg otpora a radi vlastitog komoditeta.

 

I ama baš- ništa drugo.

 

To je jasno svakom, osim tebe, kaktus.

 

Iskreno, odrasla si osoba, sve možeš i lakše ili teže izracionalizirati, postaviti priču tako da tebi samome bude lakše se nositi s vlastitim postupcima, no da ti je stalo do djeteta, borio bi se i -dobio bitku. Prije ili kasnije. No, ovo "kasnije" te nagnalo da postupaš kako postupaš. Niti si prvi niti jedini, no u životu svog djeteta jesi prva, nadam se i jedina takva osoba.

 

Izgovori za odustajanje su ti i jadni i loši.

Šteta što nemaš niti volje niti želje niti upornosti.

A šteta nije tvoja nego djetetova, nažalost.

 

Svom djetetu oduzimaš njegova prava koja ima samim time što je tvoje dijete i što je rođeno i živo.

A ta prava priznaju i zakoni i konvencije na cijeloj Kugli zemaljskoj.

Koliko god to oduzimanje prava djetetu potpomaže sustav po kojemu pljucaš, tvoja je uloga u tome potpuno jednaka, ako ne i gora, pa tek toliko da znaš da imaš i još po čemu pljucati.

Nadam se da ćeš mu/joj jednog dana moći i znati pružiti dovoljno dobro objašnjenje a da će ti to dijete, možda već odrasli čovjek ili žena s vlastitom obitelji iskazati razumijevanje ili barem oprostiti bezmudaško uzmicanje pred problemom.

 

Sretno, manageru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani Kaktuse !

Vidim da Vam vrag neda mira i da imate grižnju savjesti .

To je dobar znak i pokazuje da niste izgubljeni slučaj.

Drago mi je da moje mišljenje djeli i dobronamjerna ekipa s Legalisa , koja zbog toga još nije digla ruke od Vas .

 

Izgleda da više cjenite druge države od svoje domovine , pa ponavljam američku poslovicu :

 

:"Ako ti jedna osoba reče da si konj slobodno to zanemari . Ako ti to isto reče i druga osoba onda se zamisli . Ako isto čuješ i od treće osobe kupi si sedlo .".

 

U Vašem slučaju radi se o puno više dobronamjernih osoba , pa bi već trebali rzati , njištati .....

 

Na svršetku ovog mog drugog pisanja ponovit ću i pjesmicu koju sam Vam napisao u prošlom postu , jer pri prvom čitanju možda niste sve shvatili .

 

Iskreno se nadam da će moje treće javljanje biti u obliku pjesmice pohvalnice .

 

 

Menažder , djecožder ....

Kaktusu ponajljepša očinska ljubav ništ ne vrijedi ,

od tog neljudskog stava svakom se Tati srce ledi .

 

Umjesto mozga on u glavi ima otpadne vode ,

pa bulazni da djecu štancaju nepoznate rode ,

i te gluposti ga svake brige o potomstvu oslobode .

 

Hvali se svojom imovinom i zvanjem menaždera ,

a eklatantan je primjer najodvratnijeg djecoždera .

 

Da to znaju njegovi poslodavci

brzo bi mu se tresli vražji papci .

 

Ruga se domovini i pravosuđu da mu mogu metnuti soli na vražji rep ,

kukavica o tome u Kanadi šuti , jer bi inače brzo po žaru plesal step .

 

Takva odvratna , monstruozna spodoba ,

sigurno ne poštuje svojega oca groba .

 

Svaki predak mu se u grobu kao propeler okreće ,

jer na Legalisu blebeće da se o sinu brinuti neće ,

te ga, zlotvor,odbacuje kao zadnje smrdljivo smeće

 

Njegova nova obitelj misli da im je on sreća ,

a u stvarnosti im je on opasnost ponajveča .

 

Kaktuse u vama iskešeni , odvratni vrag čuči ,

zgazite ga , da vas nemiran san više ne muči .

 

Bacite te monstruoznosti i sranja iz glave ,

i krenite stazom ljubavi i očinske praslave .

 

Nadam se , da vam na kraju životne balade ,

sin neće reči :" Odrekao si me se prokleti gade "

 

Na krivom ste putu , njime ne idite dalje ,

kao i svima prije želim vam odlično zdravlje !

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za ovo dijete je suviše kasno! Da mu i sada banem na vrata nakon 2.5 godina i kažem "ja sam ti tata", to bi bilo smiješno, a ne vjerujem da bi mi to bivša dozvolila! Imam sada ogromne poslove nadzora polaganja plinovoda u Manđuriji prema Rusiji, a to bi moglo potrajati više od dvije godine! On je pametan momčić i vjerujem da se neće na mene niti osvrnuti kada odraste! Ima drugog "tatu"

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jesli li siguran da ti je djetetu dobro i da mu je novi tata stvarno dobar i da će to uvijek biti? Nekako prelako si se odrekao djeteta i sa sebe skinuo brigu za njegovu budućnost. Iz iskustva frendica, znam da su još i na fakultetu stalno s ogorčenjem spominjale oca kojeg nikada nisu vidjele (ili zadnji put kada su još bile vrlo male) i da im je bio grozno zbog toga.

Jedna frendica je imala redovne kontakte s ocem: dobri odnosi i dobro prihvaćanje polubraće i polusestara.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ne trebaš biti ogorčen na svoje dijete zbog njegove mame. šta misliš da ga njegov očuh voli više od tebe? ako ga ne želiš viđati iz ne znam kojih razloga zašto na njegov račun ne uplaćuješ određenu svotu novaca svaki mjesec, pa kad navrši 18 ili kad se bude ženio pokloni mu to, jer smatram da imaš dosta novaca za hrvatske prilike, a i moći će reći da je nešto jednom dobio od biološkog tate. neka i to dijete jednog dana bude sretno jer je netko nekada mislio na njega.

i nemoj misliti da mu je sa očuhom dobro jer nikad ne znaš šta se iza vrata događa, a zapamti, to nije njegov sin i ne može ga voljeti kao svoju djecu.

jadan dečko

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Djeca su veliko bogatstvo i sreća. Divno je biti sa svojom djecom i provesti svakodnevno predivne trenutke u njihovoj mašti, igri, baviti se s njima, usmjeravati ih pozitivno, voljeti ih svim srcem... Ali i tuga i bol koja teško zarasta i prevlada, kada su vam vrata zatvorena ili kada imate nepremostive barijere da vidite svoje dijete. Zaista, odluke su zaista teške i bolne, ali ako se trezveno i racionalno razmišlja, šta dijete dobiva od oca koji ga ne može i ne smije vidjeti od majke tog djeteta? Dijete postaje sredstvo manipulacije, ucjene, puni mu se glava protiv njegovog vlastitog oca i nameće mu se novi "tata" od njegove bivše. Nemate institucije koji bi vam pomogli, ma kako vidim i da imate pravomočno rješenje suda, možete s njim obrisati slobodno izvjesnu stvarčicu u realizaciji prava da normalno viđate svoje dijete i da s njime komunicirate.

Ima očeva koji bi potezali kalašnjikov, nekakva oružja da vide svoje dijete, očeva koji su izloženi nevjerojatnim poniženjima i mukama sa potpuno neučinkovitom birokracijom u Hr. da samo vide svoje dijete! Treba zamisliti u koji ponižavajući položaj se trebao staviti otac (kao ja npr.), da ide viđati svoje dijete u CZSS jedan sat tjedno i to šest mjeseci, bez ikakvog razloga, na moj zahtjev Sudu na osnovu privremenog Rješenja i s njim se igrati u prostoru od 3 m2 u nekoj kancelariji, kao nekakav kriminalac, nasilnik, (od 13 do 19 mjeseci djetetovog života, kada sam odlučio konačno da to prekinem jer tome nisam vidio kraja). Sve je to sada potpuno nebitno, jer je svrha ovoga moga posta bila osnovno pitanje: Što dijete dobiva i koliko ima svrhe biti više uz njega, ako je ono sretno uz svoju majku i novog čovjeka koji se svim silama trudi da bude otac djeteta? Kolike su traume djeteta kod ovih boraca koje spominje Chez i da li to ima uopće smisla se angažirati i u djetetu utjerati trajni animozitet zbog manipulacije bivše protiv njegovog oca? Zašto spominjati nebuloze o nekim konvencijama o pravima djeteta kada se vidi da je ovakav način itekako poguban i štetan za psihu djeteta? Mislim da treba altruistički gledati na stvar i ne misliti samo na sebe (Ja moram pošto-poto vidjeti svoje dijete), jer u suprotnom dešava se ono što se meni desilo, a to je, da me dijete odbaci kao oca i prihvati njenog partnera kao "tatu" i to samo zato što ste imali taj sitni jedan sat tjedno (i to ako!) u CZSS-u da vidite svoje dijete-užas!

Mislim da se treba nad time zamisliti i ako ne idu normalnim putem susreti sa djetetom, ipak je potrebno donijeti važnu ali i bolnu odluku i definitivno OTIĆI u interesu djeteta. Pomoć institucije je u ovom osjetljivom području itekako potreban, ali ako ga nema, onda je to fakat Don Qihotska borba sa vjetrenjačama. To meni ne treba, a ne treba nikome, vjerujem, pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posjetitelj
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija