Jump to content

bez hrvi pogoršanje


nine

Preporučene objave

Mislim da imam odgovor na tvoje pitanje. Imam isti problem kao ti samo sa postotkom 20/80. Rečeno mi je da mi koji smo ostvarili pravo na mirovinu po starom zakonu ne idemo na obnovu postupka jer već imamo mirovinu. Ako smatraš da ti se stanje pogoršalo, naravno s novim nalazima koji to dokazuju, moraš napraviti zahtjev za povećanje postotka invalidnosti vezane uz obranu suvereniteta RH. To mi je savjetovao pravni savjetnik u HZMO Središnja služba u Zagrebu. Pazi da naziv zahtjeva navedeš točno kako sam ti napisao. Zahtjev predaješ najbližoj područnoj službi HZMO. Sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pozdrav svim braniteljima evo prijatelju da ti se ja javim sa svojim iskustvom eto 15.06.2010.g.sam bio u Tvrtkovoj po pitanju pogoršanja bolesti (do sad imam 30-70 opča) da nebude zabune 30 je na rat, kojom prilikom mi je vještakinja koja me primila rekla da mi branitelji koji imamo vojnu mirovinu a nemamo riješen status RVI da po novom zakonu više nemožemo iči na vojno povjerenstvo pošto nemamo riješen status RVI-a. Sada i sam neznam što mogu eventualno učiniti vidjetu ću kad dođe rješenje pa ću onda odlučiti što, kako i kada. POZDRAV SVIM BRANITELJIMA-FORUMAŠIMA.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sad vidim kad me je u tvrtkovoj referentica pitala hoćuli se žalit na upravni sud kad sam bio dobio konačno rješenje da sam pogrišija kad sam reka da neću ali ja nisam bio ni prije na nikakvoj komisiji ni vojnoj ni civilnoj samo prida papire i čeka rješenje valjda su oni između sebe slali papire hzzmo i mobis a na konačno sam se žalio njima ali odbijeno i ostalo 50/50 javi kad dobiješ rješenje

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

P O Z D R A V

normalno da ću javiti kad dobijem rješenje, ali mislim da ću morat kontaktirat nekog pravnika u svezi eventualnog daljnjeg postupanja. Dal ti primaš 100% vojnu mirovinu ili nešto drugo taj dio mi nije baš jasan pošto su mi neki branitelji rekli da ako imam barem 50-50 opču da bi morao dobivati 100% vojnu mirovinu. :misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Isto i kod mene 20.5.ove godine bio u mirovinskom na vjestacenju sa svim lijecnickim nalazima na bolovanju vec godinu i po odgovor jos nisam dobio.Inace dragovoljac , 100 dana crte,ukupno 2 godine terena,bolesti PTSP F54 F41,2 F33

Stitnjaca,Psoriazis vulgaris,Psoriaticni artritis,cir na dvanajstercu i ulkusna bolest.Sada ce mo vidjeti sto ce napraviti u mirovinskom o bavjestiti cu vas kakvo ce biti rjesenje bez statusa Hrvi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo strpljivo čekam već duže vrijeme rješenje o mirovini, ali pošto se to čekanje pretvorilo u trakavicu a la "Gradić Peyton", moram iznijeti nakon više mjeseci ponovo cijelu anamnezu. Nadam se zanimljivim komentarima i odgovorima od kolega s foruma.

Naime od 26.6.2007.g. HZMO mi nakon vještačenja priznaje pravo na invalidsku mirovinu temeljem ZOPHBDR-a. Radi se o profesonalnoj nesposobnosti za rad, 20% rat i 80% ostalo. Nastavljam raditi, s preostalom radnom sposobnošću i primam mirovinu uz rad cca 1290kn. Taj iznos je do 31.1.2010.g. "narastao" do 1396kn.To mi je bio zadnji radni dan. U međuvremenu sam naravno bio ponovo na vještačenju kod ovlaštenog vještaka HZMO-a, i to početkom svibnja 2009.g.(vještak mi je usmeno priopćio : opća, 40% rat, 60% ostalo). E sada ono što je jako zanimljivo i zbunjujuće; krajem lipnja 2009.g. stiže odobrenje-potvrda iz Zagreba (dr.Taborsky), a krajem lipnja 2010.g. ja još uvijek čekam novo rješenje (opća). Od umirovljenja 1.2. ove godine i nadalje primam onih 1396kn. Dakle punih godinu dana od povratka predmeta iz Zagreba rješenje nije gotovo; kako je to moguće, i ima li netko sličnih iskustava.

P.S. Nemam status HRVI(u postupku)-predao zahtjev 2005.g. :misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav svima..Ljudi moji več sam pisao o svemu profesionalna mirovina bez mogućnosti oporavka,20/80 omjer invalidnosti,dragovoljac,bez statusa h.r.v.i.Mene zanima ako ima bilo tko odgovor na moje pitanje.Dali smo se mi koji nismo otišli u famoznm roku u mirovinu borili u nekom drugom ratu ili za neku drugu državu? Koji su to kriteriji prema kojima mi koji smo otišli raditi i ne pomišljaju iskoristiti bilo koje

pravo zakona o Hrvatskim braniteljima zbog toga svrstani u kategoriju ''socijalni slučajeva''?Kako je moguće imati ista oštećenja,zadobivena u istom ratu,u istoj državi a ljude podijeliti u dvije kategorije? Neshvatljivo mi je kako moj organizam i moje bolesti mogu u zakasninu uči, a u samom riješenu mi piše zadobiveno oboljenje u domovinskom ratu.Kako je nemoguče da mi koji smo ''zakasnili'' nemamo prava na daljnja ostvarivanja svoji prava jer nemamo h.r.v.i.? Dali to nije licemjerno da na našim životima ispravljaju greške koje su napravili dovodeći razno raznu rodbinu koja položaja nisu ni vidili a danas su u mirovinama sa svim povlasticama koje obuhvaća zakon o Hrvatskim braniteljima? Dali je pravedno tako ljude omaložavati i stavljati u dvije skupine? Molim poštovane i odgovorne ako naravno neko i čita ovo što mi pišemo tu da mi odgovore na moja pitanja..(Naravno sumnjam da če bilo itko od njih zavaljeni u foteljama, riješene egzistencije i svi blagodati nama odgovoriti jer oni su ''radi nas''na tim mjestima a ne mi radi njih).Žalosno i ironično i u meni budi osiječaj koji nemogu opisati,a vjerujem poštovani da se i vi osječate isto.Pozzz

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ž A L O S N O

Tako ti je to moj prijatelju meni su 4 komisije u ovoj nazovi pravnoj državi,potvrdile da mi je bolest nastala kao posljedica sudjelovanje u domovinskom ratu i to HZZO,MUP-a, Tvrtkova gdje mi vještak dao 100% opča na rat a što je i najbitnije na reviziji u ministarstvu branitelja koji su mi smanjili na 30-70 opča (30-rat) ali su i sami potvrdili da mi je bolest iz rata. Naš največi problem što smo bili prepošteni pa nismo htjeli iskoristiti bilo kakve povlastice tako dugo dok smo mogli koliko toliko normalno funkcionirati.Ja sam

umirovljen 10/2007. g. iz MUP-a sa radnog mjesta šef smjene, imam 626 dana prve crte i 1399 dana neborbenog sektora dragovoljac.Samtram da sam se i ja borio za ovu državu i nisam zaslužio da mi se vrača na ovaj način tj. kako je moguče da sve relevantne komisije tvrde da mi je bolest nastala kao posljedica sudjelovanja u Domovinskom ratu a nemogu ostvariti status RVI-a. Smatram da smo iole pravna država da to nebi bilo moguće.

Još kad vidim koga predsjednik odlikuje stvarno se pitam za što smo se mi borili i za koga su moji prijatelji položili svoje živote. POZDRAV SVIM BRANITELJIMA MA GDJE GOD BILI :-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

POZDRAV

Eto vidiš i tužbe su nam oduzeli pratio sam sinoč dnevnik HTV-a i vidio prilog kako se obustavljaju predmeti branitelja koji su na upravnom sudu, ja sam izgleda još i imao nazovi sreće pošto mi je rješenje o odbijanju tužbe za priznavanje RVI došlo u 3 mjesecu tako da moj predmet nije obustavljen več mi je napisano da sam odbijen zbog zakašnjelog predanog zahtjeva.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nine je napisao:

da li neko zna da li mi koji nemamo hrvi a imamo invalidsku braniteljsku mirovinu opća nesposobnost mirovina 50/50 imamo pravo zbog pogoršanja bolesti tražit obnovu postupka po novom zakonu za branitelje ...

 

zagi87 je napisao:

... eto 15.06.2010.g.sam bio u Tvrtkovoj po pitanju pogoršanja bolesti (do sad imam 30-70 opča) da nebude zabune 30 je na rat, kojom prilikom mi je vještakinja koja me primila rekla da mi branitelji koji imamo vojnu mirovinu a nemamo riješen status RVI da po novom zakonu više nemožemo iči na vojno povjerenstvo pošto nemamo riješen status RVI-a.

 

Zagi87 trebali ste pitati navedenu vještakinju kojom čarolijom će sada, u postupku utvrđivanja novog omjera uzroka zbog pogoršanja, utvrditi da je nestao vojni uzrok invalidnosti od 30% utvrđen u ranijem postupku.

Već utvrđeni uzroci ne mogu se mijenjati samo zato što se naknadno promijenio propis koji sada kaže da invalidnost uzrokovanu ratom može imati samo priznati HRVI.

Na stranu dvojbenost takve odredbe (i medicinska i pravna), uzroci invalidnosti mogu se i smiju mijenjati isključivo i samo temeljem medicinske dokumentacije.

Čak ni Zakon o izmjenama i dopuni ZOPHBDR (NN, 137/09), koji je izazvao ovu cijelu zbrku, ne predviđa prevođenje ranije ostvarenih prava na invalidske mirovine kod kojih je uzrok invalidnosti ratni ili kumulirani.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

POZDRAV PRIJATELJU

Pitao sam ja nju i po tom pitanju te mi je rekla da se ovaj dio koji imama do sad ne mijenja ona ostaje isti kakav je i bio jedino što kao više nemogu iči ponovno na vojno povjerenstvo pošto nema riješen status RVI. Također sam ju pitao pošto sam ja vještačen odnosno otišao u mirovinu po zakonu ispred, zašto se ne primjenjuje taj zakon na što je odgovorila da se oni moraju postupati po tom novom zaklonu.

POZDRAV BRANITELJIMA MA GDJE BILI.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Forrester je napisao:

Evo strpljivo čekam već duže vrijeme rješenje o mirovini, ali pošto se to čekanje pretvorilo u trakavicu a la "Gradić Peyton", moram iznijeti nakon više mjeseci ponovo cijelu anamnezu. Nadam se zanimljivim komentarima i odgovorima od kolega s foruma.

Naime od 26.6.2007.g. HZMO mi nakon vještačenja priznaje pravo na invalidsku mirovinu temeljem ZOPHBDR-a. Radi se o profesonalnoj nesposobnosti za rad, 20% rat i 80% ostalo. Nastavljam raditi, s preostalom radnom sposobnošću i primam mirovinu uz rad cca 1290kn. Taj iznos je do 31.1.2010.g. "narastao" do 1396kn.To mi je bio zadnji radni dan. U međuvremenu sam naravno bio ponovo na vještačenju kod ovlaštenog vještaka HZMO-a, i to početkom svibnja 2009.g.(vještak mi je usmeno priopćio : opća, 40% rat, 60% ostalo). E sada ono što je jako zanimljivo i zbunjujuće; krajem lipnja 2009.g. stiže odobrenje-potvrda iz Zagreba (dr.Taborsky), a krajem lipnja 2010.g. ja još uvijek čekam novo rješenje (opća). Od umirovljenja 1.2. ove godine i nadalje primam onih 1396kn. Dakle punih godinu dana od povratka predmeta iz Zagreba rješenje nije gotovo; kako je to moguće, i ima li netko sličnih iskustava.

P.S. Nemam status HRVI(u postupku)-predao zahtjev 2005.g. :misli:[/quote

Da li je uobičajeno čekati više od godinu dana od vještačenja pri HZMO-u, do izrade novog rješenja?? :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zagi87 je napisao:

Pitao sam ja nju i po tom pitanju te mi je rekla da se ovaj dio koji imama do sad ne mijenja ona ostaje isti kakav je i bio jedino što kao više nemogu iči ponovno na vojno povjerenstvo pošto nema riješen status RVI. Također sam ju pitao pošto sam ja vještačen odnosno otišao u mirovinu po zakonu ispred, zašto se ne primjenjuje taj zakon na što je odgovorila da se oni moraju postupati po tom novom zaklonu.

 

1. Zamislite ovu situaciju:

Čovjek ima 50% ratni uzrok i 50% civilni, bez statusa HRVI-a. Recimo da je ratna invalidnost uzrokovana psihičkom bolešću (ne mora biti PTSP, uzmimo da je riječ o shizofreniji lakšeg stupnja koja se može kontrolirati medikamentima, bez česte hospitalizacije), a civilni dio degenerativne promjene kralježnice neprimjerene životnoj dobi korisnika.

Zbog nekog razloga dođe do naglog pogoršanja psihičkog stanja korisnika (u ovoj zamišljenoj situaciji uzmimo da je triger bio nesretni slučaj u obitelji koji je doveo do gubitka korisniku bliske osobe) i on završi npr. u Vrapču gdje utvrde da je došlo do tako teškog pogoršanja stanja da je sada riječ o shizofreniji teškog stupnja i da osoba nije više sposobna za samostalan život. Zaoštrimo situaciju do kraja pa recimo da je taj naš imaginarni umirovljenik usljed svega izgubio i poslovnu sposobnost.

Zbog svega toga njegov skrbnik zatraži da se kod HZMO-a provede novo vještačenje jer smatra da je došlo do takovog pogoršanja psihičkog stanja njegova štićenika da samo ono uzrokuje 100% nesposobnost za rad (jednostavnije rečeno, kičma mu je sada zadnji problem).

Po onome što vam je vještak rekao ispada da će u tom novom postupku ostati isti vojni uzrok (30%) i to zato što korisnik nema status HRVI!!

To je nonsens koji ne bi "prošao" ni na jednom sudu.

Naravno da je zamišljena situacija koju sam opisao "nategnuta" do krajnih granica, ali nije i nemoguća.

Sve ono što vrijedi za ovako ekstreman slučaj mora vrijediti i za sve druge manje ekstremne slučajeve. U suprotnom od prava ne bi ostalo ni slovo "p".

 

2. Što se tiče tvrdnje vještakinje HZMO-a da ne možete ići ponovno na vojno povjerenstvo pošto nemate riješen status HRVI, te da oni kod ponovne ocjene moraju postupati po novom zaklonu, trebalo bi je podsjetiti da Zakon o izmjenama i dopuni (NN, 137/09) ni jednom svojom odredbom ne predviđa prevođenje ranije stečenih prava na izmijenjene odredbe uvedene tim propisom.

Na koncu, a možda je to trebalo razjasniti odmah na početku, nije jasno da li kada govorite o "vještakinji" mislite na liječnicu-vještakinju HZMO-a ili na pravnicu zaposlenicu HZMO-a.

Ukoliko vam je sugovornica bila liječnica, tražite razgovor sa pravnikom/com u HZMO-u. Oni bi trebali poznavati razliku između prvotnog zahtjeva za priznavanje prava na invalidsku mirovinu, zahtjeva za novim utvrđivanjem uzroka invalidnosti zbog pogoršanja i postupka prevođenja prava na odredbe novog propisa.

Pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

POZDRAV ZA MORSKYWUK OD ZAGI-A 87

EVO DA TI POJASNIM RAZGOVARAO SAM SA LIJEĆNICOM-VJEŠTAKINOJM

TAKOĐER I SAM SAM MISLIO OTIĆI U TVRTKOVU NA RAZGOVOR SA PRAVNIKOM KAD DOBIJEM NOVO RJEŠENJE I KAD VIDIM ŠTO ĆE U NJEMU PISATI. DALI ZNAŠ DALI SE KOD PRAVNIKA TREBA PRETHODNO NAJAVITI ILI MOGU SAMO OTIĆI U TVRTKOVU U NA ONOM

APARATU UZETI BROJ I SAČEKATI NA RAZGOVOR. POZDRAV!!! :misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zagi,bez uvrede,ali pisanje velikim slovima znači na forumu VIKANJE.Morsky Wuk ti je dao jedan od odgovora koji ćeš rijetko čuti i od nekog pravnika,zato (zbog sebe pripazi na to ako želiš odgovore) ...a odgovor na svoje pitanje možeš naći u uredu za branitelje kod pravnice koja je zato zadužena,ili telefonom sve dogovori.To nije pravno pitanje već čisto snalaženje.Sretno...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

branko5 je napisao:

Morsky Wuk ti je dao jedan od odgovora koji ćeš rijetko čuti i od nekog pravnika, ... To nije pravno pitanje već čisto snalaženje.Sretno...

 

Da, mora biti snalažljiv, odnosno, bolje rečeno, uporan. Ali ne bih se složio s tim da ovo nije pravno pitanje. Možda vas je zavarala točka 1. u mom odgovoru, ali ona je navedena samo kao ilustracija i pokušaj da se zagi87 ili netko drugi motivira da logički sagleda problem, bez zamaranja sa pravnom terminologijom.

Ako ste razumijeli situaciju koju sam opisao (bez obzira što je "nategnuta" k'o Mujin treger) lako će vam biti postaviti pitanje nekom pravniku koji razumije ovu problematiku.

Da sam dao samo pravni odgovor, odnosno ono što je navedeno u točki 2. moga prethodnog odgovora, sumnjam da bi većini bilo išta jasno bez datog primjera:

2. (...) Zakon o izmjenama i dopuni (NN, 137/09) ni jednom svojom odredbom ne predviđa prevođenje ranije stečenih prava na izmijenjene odredbe uvedene tim propisom.

 

 

branko5 je napisao:

... a odgovor na svoje pitanje možeš naći u uredu za branitelje kod pravnice koja je zato zadužena,ili telefonom sve dogovori. ...

 

Čast iznimkama, ali u Uredima državne uprave koji se bave pravima branitelja rijetko ćete naći pravnika da se dobro razumije i u mirovinsku problematiku jer to nije njihovo područije. Oni se bave uglavnom svim drugim pravima iz ZOPHBDR osim sa mirovinskom problematikom.

Kažem, osim rijetkih iznimaka.

Pametnije bi bilo da se obratite nekom od kolega koji su angažirani od strane udruga iz DR ili kolega koji rade u Područnim jedinicama MOBMS-a. Oni bi trebali poznavati (i) mirovinsku problematiku.

Inače, kod ovakvih pravnih pitanja, gdje je moguće odgovoriti sve i svašta, nije dobra komunikacija telefonom ili usmeno pitati i dobiti negativan odgovor bez obrazloženja, već bi najbolje bilo da se netko od spomenutih kolega na vaš zahtjev pisano obrati pravnoj službi HZMO-a radi razjašnjenja navedene situacije.

Na koncu, moj odgovor je moje mišljenje o navedenom pravnom pitanju i ono ne mora biti točno. Ovdje svi dajemo odgovore sukladno svom znanju i/ili iskustvu, a na onome tko pita je da se odluči što će dalje raditi.

U svim dosadašnjim sličnim situacijama sa ranijim Zakonima, gdje je HZMO (ili MOBMS, svejedno) ustrajao sa svojim pogrešnim tumačenjima propisa, Upravni sud je bio taj koji je stvari "dovodio u red". Zato sam i naveo da treba biti uporan: podnijeti zahtjev, po potrebi žalbu drugostupanjskom tijelu i po potrebi tužbu Upravnom sudu.

Pozdrav i sretno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav za branko5 i morskywuk od Zagi-a

Branko sori ako si moje pisanje protumačio kao vikanje nije mi to bila namjera (neću više).

Morskivuće svatio sam ja tvoje sugestije i HVALA ti na njima da ti odmah kažem ne mislima ja odustati, kao što se vidi iz mojih postupaka gdje sam u svezi priznanja statusa RVI-a došao do Ustavnog suda, a što se tiće pogoršanja bolesti kao što sam rekao čekam rješenje pa krećemo dalje, znači pravnik u HZMO po potrebi žalba te tužba!!!

Još jednom svima skupa puno HVALA na korisnim svjetima.

POZDRAV SVIM HRVATSKIM BRANITELJIMA MA GDJE GOD BILI!!!

Kavica za SVE :kavica::kavica::kavica::kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

visnjaZ je napisao:

Odgovor za Forrestera...mislim da nije baš uobičajeno čekati toliko na rješenje, probaj osobno otići u HZMO ili telefonski tražiti informaciju gdje ti se nalazi predmet. Tko zna iz kojeg je razloga zapelo rješavanje :misli:

Možda ne bi bilo loše malo pogurati rješavanje tog problema ;-)

Hvala. Samostalni referent zadužen za izradu mog rješenja je na bolovanju. Prije cca 7 tjedana sam bio u Područnom uredu i dobio informaciju od predstojnice (ili već kako?) njihovog odjela, da je ona osobno preuzela predmete pomenutog referenta, i da je moj predmet već na stolu. Otada iščekujem novo rješenje i zaostatke mirovine, a bojim se da bi dodatni pritisak s moje strane mogao biti kontraproduktivan! :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jučer sam bio u mirovinskom. Načelnica odjela za rješavanje predmeta u prvom stupnju (u svibnju mi rekla da je ona osobno preuzela moj predmet) mi priopćila da moj predmet čeka na stolu i da je referentica na porodiljnom (uz još dvije referentice) bolovanju. Mislim da je pomenuta ref. bila prvo na bolovanju radi čuvanja trudnoće (tko zna da li je do sad uopće i rodila) Nevjerovatno primam 1396kn - kredit = 976kn mirovine na ruke, a novo rješenje mirovine i zaostaci može biti tek za godinu dana, ili čak i kasnije. Napominjem odobrenje iz Zagreba (dr.Taborsky) stiglo u područni ured HZMO-a, negdje krajem lipnja 2009g.(+,-,tjedan). :-o

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uz moju referenticu su još dvije na porodiljnom bolovanju. Načelnica tvrdi da su pretrpani predmetima za rješavanje. E,sad; da li tu treba čitati izmedu redova. Za sad još nisam krenuo rješavati stvari preko koljena, u smislu žalbi, pritužbi. Za desetak dana ponovo idem u mirovinsko i ako ne zateknem predmet u rješavanju morati ću nešto poduzeti. :svorc:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ok, to je istina. Posla sve više, bolovanja, porodiljski i slično sve je to ok, ali svejedno se postavlja pitanje da li ti je spis raspredila pravnici koja nije na porodiljskom?

Ti bi trebao imati razumjevanje za sve druge a imaju li oni za tebe?

Za desetak dana ponovo k njima, ti samo tražiš svoje ništa više. Sretno ;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Forrester je napisao:

Za desetak dana ponovo idem u mirovinsko i ako ne zateknem predmet u rješavanju morati ću nešto poduzeti. :svorc:

 

Moj slućaj je bio da sam nakon predavanja 2.st rješenja o rvi-u iz mirovinskog čekao više od godinu dana na odgovor i njihovo postupanje prema mom traženju a samo zato jer su moj predmet greškom arhivirali i to bez statusa rvi-a !

Sve dok nisam ozbiljno postupio tj. nazvao tamo na telefon sve redom i istovremeno im uputio i pismene zahtjeve ( ponovno - nešto kao požurnice i pretnje u stilu da ću ih tužiti i o njihovom ( ne ) radu obavijestiti i novinare ) za postupanjem prema mom traženju tj. da mi mirovinu obračunavaju sa novim većim koeficjentom i da od mup-a po osnovu toga zatraže i novo veće zvanje ! Nakon toga mi je predmet bio riješen u roku od nekih 30 do 40 dana s time da sam dobio i zaostatke od dana kada mi je priznat status rvi-a.

 

Čak su se i kulturno pismeno izvinuli . Ali mislim da nisam uzeo stvar u svoje ruke predmet bi mi bio i dalje arhiviran bez priznatog statusa rvi-a.

 

Treba ih stalno i svakodnevno zvati i dosađivati im, u suprotnom se prave ludi i ne šišaju te 2 %.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Branitelji-forumaši pozdrav!

Evo kako sam i naprijed pisao da sam 08.04.2010.g. bio u Tvrtkovoj na ponovnom vještaćenju u svezi pogoršanja bolesti 30% rat 70%izvan tih okolnosti (opča) gdje mi je vještakinja-lijećnica rekla da nemogu ići ponovno na vojno povjerenstvo pošto nema riješen status HRVI, jer se izmjenio famozni zakon o braniteljima (kad vidim kako mijenjaju zakon o braniteljima mislim si kako će se opet neki LUMEN I EKSPERT koji se očito jako razumije u sve bolesti i probleme branitelja sjetiti se da bi bilo najbolje da se nekim nebuloznim zakonom ti branitelji paraziti jednostavno izbrišu...) mogao bi još o tome ali nemam snage (popio sam dvostruku dozu kad sam pročitao rješenje). Znači danas 23.07.2010.g. dobio sam rješenje od tvrtkove u kojem je napisano da se moj zahtjev odbija kao na ZAKONU NEOSNOVAN (znači upravo onako kako mi je vještakinja i rekla kad sam bio kod nje) s time da mi je i dalje ostalo 30% rat 70% izvan tih okolnsti opča nesposobnost za rad. E pa sad drugovi moji komentirajte i predlažite.

Pozdrav svim hrvatskim braniteljima ma gdje god bili!!!

LUMEN I EKSPERT= :-D:zao::majstor::vrag::zatvoren:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zagi87 je napisao:

gdje mi je vještakinja-lijećnica rekla da nemogu ići ponovno na vojno povjerenstvo pošto nema riješen status HRVI,

 

Da li to znači da imaš privremeno hrvi rješen , odnosno da nije za stalno ili ga uoćne nemaš ?

 

Mislim, ako nisi zadovoljan rješenjem imaš mogućnost žalbe na isto.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zagi87 je napisao:

Branitelji-forumaši pozdrav!

... Znači danas 23.07.2010.g. dobio sam rješenje od tvrtkove u kojem je napisano da se moj zahtjev odbija kao na ZAKONU NEOSNOVAN (znači upravo onako kako mi je vještakinja i rekla kad sam bio kod nje) s time da mi je i dalje ostalo 30% rat 70% izvan tih okolnsti opča nesposobnost za rad.

 

Zašto se zahtjev odbija kao na Zakonu neosnovan?

a) zato što vještak tvrdi da nije došlo do pogoršanja ili

b) zato što nemate ostvaren status HRVI-a pa nemate pravo podnositi zahtjev za ponovno utvrđivanje invalidnosti zbog pogoršanja?

Molim pročitajte obrazloženje i, ako vam se da, napišiti što navode kao razlog za odbijanje zahtjeva.

Znači, samo osnovno: "odbija se jer ...".

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zolja je napisao:

Vidim da pojedinci imaju profesionalnu mirovinu i omjer 20/80 bez HRVI.....

Mene su prebacili iz profesionalne u opću omjerom 20/80 imam 20% Hrvi privremeno....dali ima smisla žaliti se na omjer još mi je ostalo par dana za rok žalbe

Hvala svima na savjetima

 

Koji ti je omjer bio do sada..? A šta se žalbe tiče, žali se ništa negubiš. :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zolja -ne bi Vam preporučio žalbu,naravno da vi možete se žalit ali đabe potrošenog vremena......rađe "debljajte lj.dokumentaciju" te nako cca 6 mj .na obnovu postupka temeljem pogoršanja bolesti....kada budete spremni za navedeno javite se da Vam objasnimo daljnji slijed...u biti kreće se putem dr.OP(obrazac 1IN.....)-prema područnom vještaku HZMO, sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav za morskywuk od Zagi-a!

Znači prijatelju u rješenju nigdje konkretno ne piše da je ili da nije došlo do pogoršanja, po t. 1 piše odbija se ali u obrazloženju nigdje ne piše odbija se evo u kratko: RJEŠENJE

1.Odbija se meni zahtjev za ponovno odrđivanje invalidske mirovine kao na zakonu neosnovan.

2.Meni dosadašnjem korisniku inv.mirovine priznaje se i dalje zbog opće nes. za rad pravo na invali.mirovinu.

OBRAZLOŽENJE

- se navodi da hr.branitelju iz DR rje. iz ZG br i datom .. određena inv. miro. zbgo opće.nes. za rad prema Zakonu opravima o hrvatskim bra iz DR, NN 174/04 92/05 i 107/07.

- se navodi da je u navede. rje. mirovina priznata ne temelju invalidnosti 30%rat 70%izvan rata.

- se navodi da je hrv.bra. podnio zahtjev za ponovnu ocjenu radne sposobnosti.

- se navodi da prema nalazu i mišljenju ovl.vješt. pod. službe ZG br. dnev i dat kod branitelja i dalje postoji profesionalna opća nesposobnost za rad, te da nije došlo do promjene u omjeru uzroka invalidnosti, (neznam što im znači to profesionalna opća to dosad nisam vidio).

i zadnji pasos da mi dalje pripada pravo na inv. mirovinu prema već prije donjetom rješenje budući da nema osnove za ponovno određivanje mirovine odlućeno kao u izreci rješenja.

Eto to ti je skraćena verzija mog rješenja.

Kad sam predavao zahtjev za pogoršanje bolesti predao sam i novu liječnićku dokumentaciju znači redovne kontrole, novi test psihologa, bolničko lijećenje i svugdje je navedeno da se bolest pogoršala.

Na kraju opet ispada da je ono što mi je rećeno od strane vještakinje lijećnice da nemogu više ići na vojno povjerenstvo pošto nemam riješen status RVI-a,toćno.

Toliko za sada. :-?:misli:

Pozdrav braniteljima ma gdje god bilo!!! :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zagi87 je napisao:

...

- se navodi da hr.branitelju iz DR rje. iz ZG br i datom .. određena inv. miro. zbgo opće.nes. za rad prema Zakonu opravima o hrvatskim bra iz DR, NN 174/04 92/05 i 107/07.

- se navodi da je u navede. rje. mirovina priznata ne temelju invalidnosti 30%rat 70%izvan rata.

- se navodi da je hrv.bra. podnio zahtjev za ponovnu ocjenu radne sposobnosti.

- se navodi da prema nalazu i mišljenju ovl.vješt. pod. službe ZG br. dnev i dat kod branitelja i dalje postoji profesionalna opća nesposobnost za rad, te da nije došlo do promjene u omjeru uzroka invalidnosti, (neznam što im znači to profesionalna opća to dosad nisam vidio).

i zadnji pasos da mi dalje pripada pravo na inv. mirovinu prema već prije donjetom rješenje budući da nema osnove za ponovno određivanje mirovine odlućeno kao u izreci rješenja.

...

 

Naveli su ono što sam vam u ranijim postovima napisao da je jedino pravno moguće u vašoj situaciji: povodom vašeg zahtjeva za ponovno ocjenu radne sposobnosti (zbog pogoršanja) bili ste pozvani kod ovlaštenog vještaka koji je ocjenjivao da li je došlo do promjene u omjeru uzroka.

Na vašu žalost ovlašteni vještak je utvrdio da "i dalje postoji opća nesposobnost za rad, te da nije došlo do promjene u omjeru uzroka invalidnosti" (ono "profesionalna opća" zanemarite jer je očito riječ o grešci).

Dakle, kao što sam i ranije naveo, nema odbijanja ponovne ocjene radne sposobnosti (zbog pogoršanja) samo zato što nemate priznat status HRVI-a. To bi bilo pravno neodrživo, da ne upotrebim neki nedoličniji ulični izraz.

Kao što vidite, vještak je dao svoju ocjenu, na žalost za vas nepovoljnu, ali tu njegovu ocjenu sada trebate napasti žalbom upravo pozivajući se na tu novu medicinsku dokumentaciju koju spominjete. Moje je mišljenje da bi bilo dobro da za pisanje žalbe angažirate nekoga iz struke.

Bez obzira na ishod žalbenog postupka, imajte na umu da je izjavljivanje žalbe pretpostavka za kasnije ev. pokretanje upravnog spora.

 

zagi87 je napisao:

...

Na kraju opet ispada da je ono što mi je rećeno od strane vještakinje lijećnice da nemogu više ići na vojno povjerenstvo pošto nemam riješen status RVI-a,toćno.

 

Nadam se da ste iz gore navedenog shvatili da to što pišete nije točno.

Naime, Vaš predmet nije poslan na Povjerenstvo za reviziju invalidnosti zato što je utvrđeno da nije došlo do promjene u omjeru uzroka invalidnosti, a ne zato što nemate priznat status HRVI-a. Tako je bilo i prije, novim izmjenama Zakona se u tom smislu nije ništa promijenilo.

Da je navedena vještakinja-liječnica utvrdila da je došlo do promijena u omjeru uzroka vaš predmet bi zasigurno išao na Povjerenstvo za reviziju bez obzira što nemate priznat HRVI.

Još nešto, ukoliko je vještakinja koja vam je dala tako dobro "pravno tumačenje" bila ista ona koja je vještačila u vašem predmetu, vjerojatnija solucija je da je ona već odlučila da vam neće mijenjati omjer pa je jednostavnije bilo sve svaliti na "novi" Zakon i reći da zbog njega predmet ne ide na reviziju.

Nadam se da vam je vaša pravana situacija sada jasnija. Meni osobno je teško dati kratak i jednostavan odgovor nekome tko nije u struci, a da bude svima razumljiv. Zato, ako imate nejasnoća pitajte.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav za morkywuk od Zagi-a!

Evo da ti napišem još jedno pojašnjenje nisam prije htio zamarati sa tim pošto mi se nije činilo baš prevažno nastojat ću što zornije prenjet razgovor između mene i vještakinje. Kao što sam napisao da je rekla da prema novom zakonu nemogu ići na vojno povjerenstvo pošto nema riješen statsu RVI ista je još i izjavila da prema mojim papirima ona vidi da je došlo do pogoršanja da sam pribavio novi psihotest da sam bio na bolničkom lijećenju, također sam pribavio potvrdu da sam prilikom prijema u MUP 1990 g.bio

potpuno zdrav (potvrda je izdana od strane DZ Šarengradska gdje sam bio na liječnićkom pregledu) i da je ona svjesna

da je došlo do pogoršanja, napominjem da mi je ta ista vještakinja vještačila i prve papire kad sam predao zahtjev

za umirovljenje i kad je ona donjela svoje mišljenje u kojem

je ocijenila da je meni 100% opča, bolest kao posljedica iz rata a što je kasnije na reviziji u Ministarstvu branitelja smanjeno na 30%rat 70% izvan.Ali da su joj ruke jednostavno vezane poradi novog zakona također je još rekla da bez obzira što ona napiše da referenti jednostavno uopšte moje papire i moje zahtjev neće slati na vojno povjerenstvo kad vide da nemam RVI.Znači sagledajuči sve ovo što si napisao odnosno da ona jedno govori drugo piše prema mojem mišljenju ispada da ona radi prema uputama znamo od kud i da joj je najvažnije da se braniteljima skinu njihova prava poradi situcije u državi,neko je u jednom postu napisao da su komisije dobile naputak s vrha REŽITE SVE. Znači preostaje mi samo žalba a i tužba. Prijatelju zhvaljujem na mišljenju i savjetima razumio sam sve iz tvojeg pisanja.:palac: :palac: :palac::palac::palac: :kavica:Pozdrav svim braniteljima ma gdje god bili!!! Ovo pišem i zbog njih da se eventualno znaju pripremit što ih ćeka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovdje je još jedan primjer petljanja u tuđe poslove. Nije istina da ti referent ne bi poslao predmet na povjerenstvo jer ga oni niti ne šalju! Ona da ti je dala veći omjer predmet ravno s komisije bi bio otpremljen na povjerenstvo. Povratkom s povjerenstva predmet se ponovo vraća istom liječniku s komisije na uvid a tek potom ide kod referenta koji dalje riješava pravni dio predmeta. Tako da se ona upustila u neku priču koja ne drži vodu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

visnjaZ je napisao:

Ovdje je još jedan primjer petljanja u tuđe poslove. Nije istina da ti referent ne bi poslao predmet na povjerenstvo jer ga oni niti ne šalju! Ona da ti je dala veći omjer predmet ravno s komisije bi bio otpremljen na povjerenstvo. Povratkom s povjerenstva predmet se ponovo vraća istom liječniku s komisije na uvid a tek potom ide kod referenta koji dalje riješava pravni dio predmeta. Tako da se ona upustila u neku priču koja ne drži vodu.

 

VišnjaZ, IK ima referenta koji je zadužen za administrativne poslove,otpravak poziva, slanje predmeta na povjerenstvo i sl., samo neznam koji bi referent napravio nešto na svoju ruku...i protivno onome šta je odlučeno od strane IK, odnosno vještaka.

Referent radi samo ono šta mu prdpostavljeni naredi. On je najmanji kotačić u tom sustavu... :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ada li ste baš sigurni da je to tako po novom zakonu o pravima hrv. branitelja,jer gospodin nema status hrvi. Branitelji koji nemaju status hrvi a vidljivo jeiz medicinske dokumentacije da je došlo do pogoršanja zdravstvnog stanja mogu eventualno dobiti opću ako su prije imali profesionalnu nesposobnost.U suprotnom,na žalost,ništa.Volio bih da nisam u pravu ali !!!!!! Pozdrav istinskim braniteljima koji su se borili i izborili za svoju državu ali ne i za svoja prava!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bucimir je napisao:

Ada li ste baš sigurni da je to tako po novom zakonu o pravima hrv. branitelja,jer gospodin nema status hrvi.

 

Pročitate li ponovno moje ranije postove shvatit ćete da je bit u tome da se navedene izmjene Zakona primjenjuju na one slučajeve koji nisu dovšeni konačnim rješenjem do 21.11.2009. godine, odnosno na slučajeve kada su postupci za priznavanje prava na invalidsku mirovinu pokrenuti zahtjevima podnesenim nakon navedenog datuma.

Ako to znate, onda vam je jasno da se navedene izmjene (između ostalih i one vezane za postojanje statusa HRVI) ne odnose na one koji su do tog datuma već ostvarili pravo na invalidsku mirovinu (kumulirani uzrok) i sada traže novu ocjenu zbog pogoršanja (bez obzira da li je pogoršanja izazvalo promjenu omjera uzroka ili promjenu stupnja nesposobnosti za rad).

 

Bucimir je napisao:

Branitelji koji nemaju status hrvi a vidljivo jeiz medicinske dokumentacije da je došlo do pogoršanja zdravstvnog stanja mogu eventualno dobiti opću ako su prije imali profesionalnu nesposobnost.U suprotnom,na žalost,ništa.

 

Kako god može doći do promjene u stupnju nesposobnosti za rad (iz profesionalne u opću nesposobnost) isto tako može doći i do promjene u omjerima uzroka te nesposobnosti. To se ne može odvojeno gledati.

Ili je došlo do pogoršanja ili nije, to je jedino što se u slučajevima kakav je zagijev treba utvrditi. Nastavno tome, jedino što je bitno u tom novom postupku ocjenjivanja radne sposobnosti jest medicinska dokumentacija koja je nastala nakon zadnje ocjene vještaka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 mjeseci kasnije...

morskywuk je napisao:

Bucimir je napisao:

Ada li ste baš sigurni da je to tako po novom zakonu o pravima hrv. branitelja,jer gospodin nema status hrvi.

 

Pročitate li ponovno moje ranije postove shvatit ćete da je bit u tome da se navedene izmjene Zakona primjenjuju na one slučajeve koji nisu dovšeni konačnim rješenjem do 21.11.2009. godine, odnosno na slučajeve kada su postupci za priznavanje prava na invalidsku mirovinu pokrenuti zahtjevima podnesenim nakon navedenog datuma.

Ako to znate, onda vam je jasno da se navedene izmjene (između ostalih i one vezane za postojanje statusa HRVI) ne odnose na one koji su do tog datuma već ostvarili pravo na invalidsku mirovinu (kumulirani uzrok) i sada traže novu ocjenu zbog pogoršanja (bez obzira da li je pogoršanja izazvalo promjenu omjera uzroka ili promjenu stupnja nesposobnosti za rad).

 

Bucimir je napisao:

Branitelji koji nemaju status hrvi a vidljivo jeiz medicinske dokumentacije da je došlo do pogoršanja zdravstvnog stanja mogu eventualno dobiti opću ako su prije imali profesionalnu nesposobnost.U suprotnom,na žalost,ništa.

 

Kako god može doći do promjene u stupnju nesposobnosti za rad (iz profesionalne u opću nesposobnost) isto tako može doći i do promjene u omjerima uzroka te nesposobnosti. To se ne može odvojeno gledati.

Ili je došlo do pogoršanja ili nije, to je jedino što se u slučajevima kakav je zagijev treba utvrditi. Nastavno tome, jedino što je bitno u tom novom postupku ocjenjivanja radne sposobnosti jest medicinska dokumentacija koja je nastala nakon zadnje ocjene vještaka.

Pozdrav Morsky wuk!

Ova je problematika aktualna pod temom HZMO-ponovo vještačenje,bez HRVI; pa te molim imaš li kakvih novijih saznanja (s osvrtom na post VišnjaZ)?

Naime sutra mi je rok za podnošenje eventualne žalbe drugostupanjskom tijelu HZMO. Druga je opcija da čekam status HRVI (za otprilike 1,5mj. idem ponovo na plp); pa da onda tek očekujem od HZMO promjenu omjera-pogoršanje ???? :-?:misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Forrester je napisao:

Ova je problematika aktualna pod temom HZMO-ponovo vještačenje,bez HRVI; pa te molim imaš li kakvih novijih saznanja (s osvrtom na post VišnjaZ)?

VisnjaZ vam je napisala da joj nije poznato da je netko bez statusa HRVI dobio povećanje vojnog udjela mirovine na ponovnom vještačenju u mirovinskom. Barem ja toliko mogu razumijeti:

visnjaZ je napisao:

od Forrester dana 30.11.2010. 19:18

Da li je netko bez statusa HRVI dobio povećanje vojnog udjela mirovine na ponovnom vještačenju u mirovinskom??

Koliko ja znam nije. Barem ne po zakonu o hrvatskim braniteljima.

 

Na novom topicu, koji spominješ, dilemu je izazvao slijedeći post:

 

zagi87 je napisao:

Pozdrav za Forrester-a od Zagi-a!

Evo moj primjer ti je odprilike isti (nemam HRVI predo zahtjev prekasno) mene su također odbili i ostavili mi sve po starom rješenju (30% rat 70% ostalo opča nesposobnost) isto imam novo testiranje, bolničko liječenje i redovne kontrole i napisali su mi u novom rješenju kao da je moj zahtjev citiram "kao na zakonu neosnovan" (o tom smo već pisali na temi -bez RVI pogoršanje-), smo što nisu naveli na osnovi kojeg to zakona je moj zahtjev neosnovan.

 

Naprotiv, iz rješenja HZMO-a se jasno vidi zašti je zagi87 odbijen. Evo što je zagi87 ranije napisao (vidi ovaj topic od početka):

zagi87 je napisao:

RJEŠENJE

1.Odbija se meni zahtjev za ponovno odrđivanje invalidske mirovine kao na zakonu neosnovan.

2.Meni dosadašnjem korisniku inv.mirovine priznaje se i dalje zbog opće nes. za rad pravo na invali.mirovinu.

OBRAZLOŽENJE

- se navodi da hr.branitelju iz DR rje. iz ZG br i datom .. određena inv. miro. zbgo opće.nes. za rad prema Zakonu opravima o hrvatskim bra iz DR, NN 174/04 92/05 i 107/07.

- se navodi da je u navede. rje. mirovina priznata ne temelju invalidnosti 30%rat 70%izvan rata.

- se navodi da je hrv.bra. podnio zahtjev za ponovnu ocjenu radne sposobnosti.

- se navodi da prema nalazu i mišljenju ovl.vješt. pod. službe ZG br. dnev i dat kod branitelja i dalje postoji opća nesposobnost za rad, te da nije došlo do promjene u omjeru uzroka invalidnosti ...

i zadnji pasos da mi dalje pripada pravo na inv. mirovinu prema već prije donjetom rješenje budući da nema osnove za ponovno određivanje mirovine odlućeno kao u izreci rješenja.

Ne treba biti pravnik da se iz gore navedenog shvati da u ovom slučaju nije bilo presudno to što zagi87 nema status HRVI-a, već što nije došlo do promjene u omjeru uzroka invalidnosti kako se i navodi u rješenju.

To nema nikakve veze sa recentnim izmjenama Zakona, već sa osnovnim poznavanjem upravnog postupka.

Drugo je pitanje da li u praksi "prolazi" pogoršanje ili ne, ali to svakako nema veze sa postojanjem statusa HRVI-a (naravno ovo vrijedi samo za one kojima je prije 21.11.2009. konačnim rješenjem priznata invalidska mirovina kumulirana uzroka).

 

Forrester je napisao:

Naime sutra mi je rok za podnošenje eventualne žalbe drugostupanjskom tijelu HZMO. Druga je opcija da čekam status HRVI (za otprilike 1,5mj. idem ponovo na plp); pa da onda tek očekujem od HZMO promjenu omjera-pogoršanje ???? :-?:misli:

Tu dilemu (žaliti se ili ne) morate sami riješiti. Svaki slučaj je zaseban, bilo bi neodgovorno na takvo pitanje općenito odgovarati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovdje se neki hvataju svake riječi i seciraju je do najmanje sitnice :-(

Pisala sam i odgovarala na neke stvari s kojima se susrećem pa se moglo zaključiti gdje radim, što su neki i napisali ako je kojim slučajem nekom promaklo! Nisam tražila reklamu, pa ne znam da li da se zahvalim na istoj.

Tu sam bila isključivo da pomognem, dam nekome savjet, možda sam nekima i pomogla...to oni najbolje znaju pa mogu sami reći koju o tome.

Svima Vama nek je sa srećom u daljnjim ostvarivanjima Vaših prava.

Lijep pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

visnjaZ je napisao:

Ovdje se neki hvataju svake riječi i seciraju je do najmanje sitnice :-(

Pisala sam i odgovarala na neke stvari s kojima se susrećem pa se moglo zaključiti gdje radim, što su neki i napisali ako je kojim slučajem nekom promaklo! Nisam tražila reklamu, pa ne znam da li da se zahvalim na istoj.

Tu sam bila isključivo da pomognem, dam nekome savjet, možda sam nekima i pomogla...to oni najbolje znaju pa mogu sami reći koju o tome.

Svima Vama nek je sa srećom u daljnjim ostvarivanjima Vaših prava.

Lijep pozdrav.

Nisam imao ništa loše na umu, ako ciljaš na mene. Na Legalis ne idem baš svaki dan i nemam puno vremena, a ni živaca dugo vremena pretraživati po starim postovima. Nisam uopće bio svjestan činjenice da radiš tu i tu. Morskom wuku zahvaljujem što je malo podrobnije istražio cijelu temu i dao svoje mišljenje.

No na vještačenju 11.11. branitelj koji je od vještaka izašao prije mene sam čuo da mu je rekao sljedeće: "Ja sam liječnik, ali svoje nalaz i mišljenje mogu izreći samo unutar pravnih okvira koji su mi zadani"!!

Da li je moguće da postoji neka paralelna(siva) zakonodavna struja? Da li je moguće da postoji neki pseudo legalni (i pravni) interni naputak po kojem ovlašteni liječnici HZMO-a ne smiju dati pogoršanje (povećanje udjela rata) braniteljima bez statusa HRVI, iako ne postoji zakon koji to zabranjuje?? :misli::-?:-o

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav za Forrester-a!

Eto i sam si napisao kako se je proveo branitelj koji je bio ispred tebe kod vještaka pa valjda je i malom djetetu jasno kad naša vladajuča struktura nešto odluči tu više ne pomažu ni relevatni papiri ni liječenja i ništa drugo. Morskywuk piše da je jasno da sam ja odbijen (što piše i u rješenju) zbog toga što kod mene nije došlo do pogoršanja a ne zbog toga što nemam riješen HRVI. Ja još jednom navodim i stojim iza toga da kod mene nije došlo do pogoršanja sam zbog toga što je aktualna politika tako donjela odluku a što i proizlazi iz riječe koje mi je izgovorila liječnica vještakinja kod koje sam bio navodim još jednom "ja prema vašim papirima vidim da je kod vas došlo do pogoršanja ali meni su ruke jednostavno vezane i nemogu vam dati veči omjer u svezi rata i slati papire dalje na vojno povjerenstvo pošto nemate riješen status HRVI". I moram ti još napisati da je u našoj nazovi PRAVNOJ DRŽAVI sve moguće jer tu se ne gleda kako da netko NN na što kvalitetniji način riješi svoj problem nego da mu se što više zagorča život i da što teže dođe do svojih prava. Tako ti se donose i zakoni kako to odgovara vladajučoj strukturi a koji odgovaraju manjem broju ljudi i odabranima a nas obične smrtnike (pogotvo branitelje tko nam je kriv što smo preživjeli rat) tko vas šljivi!!! :zao::zao::zao::tikvan::tikvan::tikvan::vrag::vrag::vrag:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

visnjaZ je napisao:

Ovdje se neki hvataju svake riječi i seciraju je do najmanje sitnice :-(

Pisala sam i odgovarala na neke stvari s kojima se susrećem pa se moglo zaključiti gdje radim, što su neki i napisali ako je kojim slučajem nekom promaklo! Nisam tražila reklamu, pa ne znam da li da se zahvalim na istoj.

Tu sam bila isključivo da pomognem, dam nekome savjet, možda sam nekima i pomogla...to oni najbolje znaju pa mogu sami reći koju o tome.

Svima Vama nek je sa srećom u daljnjim ostvarivanjima Vaših prava.

Lijep pozdrav.

 

visnjaZ

Ja sam u temi" HZMO pogoršanje bez rvi" napisao da sam negdje na forumu pročitao da ti radiš u sustavu HZMO-a te tražio savjet od tebe.Još jednom hvala na odgovorima.

Možda sam pogrešio,nisam trebao to ponavljati iako oni koji prate forum vjerojatno to znaju.Žao mi je ako ti je to prouzrokovalo bilo kakve neugodnosti.Naravno da si pomogla,neznam kome se uopće trebaš opravdavat.

Pozdrav svima. :misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

grozni je napisao:

visnjaZ je napisao:

Ovdje se neki hvataju svake riječi i seciraju je do najmanje sitnice :-(

Pisala sam i odgovarala na neke stvari s kojima se susrećem pa se moglo zaključiti gdje radim, što su neki i napisali ako je kojim slučajem nekom promaklo! Nisam tražila reklamu, pa ne znam da li da se zahvalim na istoj.

Tu sam bila isključivo da pomognem, dam nekome savjet, možda sam nekima i pomogla...to oni najbolje znaju pa mogu sami reći koju o tome.

Svima Vama nek je sa srećom u daljnjim ostvarivanjima Vaših prava.

Lijep pozdrav.

 

visnjaZ

Ja sam u temi" HZMO pogoršanje bez rvi" napisao da sam negdje na forumu pročitao da ti radiš u sustavu HZMO-a te tražio savjet od tebe.Još jednom hvala na odgovorima.

Možda sam pogrešio,nisam trebao to ponavljati iako oni koji prate forum vjerojatno to znaju.Žao mi je ako ti je to prouzrokovalo bilo kakve neugodnosti.Naravno da si pomogla,neznam kome se uopće trebaš opravdavat.

Pozdrav svima. :misli:

Ja sam se grozni ispričao izgleda i zbog sebe (lapsus), i zbog tebe. Htio bih se nadovezati na prethodnu objavu Zagi-ja87, gdje ga potpuno podržavam. Morsky vuk vjerojatno ne griješi, kad veli da ne postoji zakonska odredba koja brani pogoršanje bolesti i promjenu omjera rat-mir u branitelja koji su u inv. mirovini bez statusa HRVI. No u praksi je potpuno jasno da takvi branitelji na ponovnom vještačenju glede pogoršanja, odn. promjene omjera bivaju odbijeni. Molim ako netko zna za presedan neka javi.

Za potvrdu ovga što tvrdim ponovit ću moj slučaj.Na vještačenju u HZMO-u u svibnju 2009.g. dobivam opću nesposobnost za rad - 40% rat (od 2005.g. do 05.2009.g. dva puta ležao u psih.odjelu i imao četiri dnevne bolnice; dg.F43.1 i F62.0). Nakon tog vještačenja do studenog ove godine dva puta hospitaliziran po hitnom postupku, imao dvije dnevne bolnice, bio na kontroli u KB Dubrava i reg.centru za psihotraumu Osijek. Terapija mi je promijenjena (pojačana):seroquel 100mg,calixta 30mg,depakine chrono 500mg i normabel 3x5mg. Uz pomenute "zaradio sam još 4-5 novih psih.dg.: F.23.9,F.41.2,F23.0 i dr.

Uprkos navedenom ovlašteni liječnik je odbio povećati postotak invalidnosti temeljem ZOPHBDR-a, odnosno smatram da on o tome uopće ne odlučuje. Ako umirovljenik-branitelj nema status HRVI postoji (pretpostavljam) parazakonski naputak (usmeni ili pismeni) da se takve mirovine ostave kakve jesu. Odnosno vojnom povjerenstvu u Zagrebu se uopće ne šalju prijedlozi za povećanje vojnog udjela takvih mirovina.

Bez uvrede Morsky vuk, ali mislim da praksa zadnjih godinu dana potvrđuje istinitost ovoga što smo naveli zagi87 i ja. Pozdrav!! :tuzan: :mase1::predaja:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

...Uprkos navedenom ovlašteni liječnik je odbio povećati postotak invalidnosti temeljem ZOPHBDR-a, odnosno smatram da on o tome uopće ne odlučuje. Ako umirovljenik-branitelj nema status HRVI postoji (pretpostavljam) parazakonski naputak (usmeni ili pismeni) da se takve mirovine ostave kakve jesu. Odnosno vojnom povjerenstvu u Zagrebu se uopće ne šalju prijedlozi za povećanje vojnog udjela takvih mirovina.

Evo s ovim se recimo ne bih složila. Dapače, liječnik odlučuje da li je došlo do promjene u omjeru i takav premet šalje na Povjerenstvo. I takav omjer vrlo često Povjerenstvo potvrđuje. Ima zaista različitih slučajeva. Od toga da potvrde takav omjer, da ga povećaju (ima i toga, vjerujte) ili daju opću (ukoliko je liječnik dao profesionalnu).

A opet, slažem se u onom dijelu da se zadnjih godinu dana puno toga promjenilo.

Treba tražiti promjenu omjera, tu se ništa ne gubi, jednom stečeno pravo nećete izgubiti, znači samo možete dobiti. Isto je i s žalbom. Ili skupljati nalaze pa ponovno na vještačenje. U principu dođete na isto.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav svima, dugo nisam bila na forumu jer nisam mogla do interneta. Čitam o ovoj temi i moram priznati da mi nije baš jasno. Zato postavljam pitanje: Suprug je u invalidskoj mirovini od 10. mj. 2009. Nema status Hrvi-a, omjer je dobio 20-80%, opća nesposobnost dg.F.43. Prije tri mjeseca dijagnosticiran mu je zločudni agresivni tumor mozga (glioblastom). Operiran je i sada se liječi. Mirovina mu je 2850 kn. Od HZMO-a je dobio rješenje o 100% invalidnosti, ali su mu rekli da nema pravo ponovnu procjenu ili pogoršanje stanja. Nema pravo ni na invalidninu, čak ni naknadu za tuđu njegu nije ostvario. On jedva hoda, gotovo ne vidi i uopće ne može ni minute bez tuđe pomoći, a stanje će na žalost biti i gore. Svaki tjedan ga vozim u ZG na kontrole, liječenja,a 6 tjedana smo stalno morali biti tamo. Kako je moguće da kao branitelj, dragovoljac (status branitelja od 91.-96.) nema nikakva preva sad kad je tako teško bolestan. Dobio je jedino sad u 10.mj. 4000 ln pomoći od zaklade fonda HB.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

visnjaZ je napisao:

...Uprkos navedenom ovlašteni liječnik je odbio povećati postotak invalidnosti temeljem ZOPHBDR-a, odnosno smatram da on o tome uopće ne odlučuje. Ako umirovljenik-branitelj nema status HRVI postoji (pretpostavljam) parazakonski naputak (usmeni ili pismeni) da se takve mirovine ostave kakve jesu. Odnosno vojnom povjerenstvu u Zagrebu se uopće ne šalju prijedlozi za povećanje vojnog udjela takvih mirovina.

Evo s ovim se recimo ne bih složila. Dapače, liječnik odlučuje da li je došlo do promjene u omjeru i takav premet šalje na Povjerenstvo. I takav omjer vrlo često Povjerenstvo potvrđuje. Ima zaista različitih slučajeva. Od toga da potvrde takav omjer, da ga povećaju (ima i toga, vjerujte) ili daju opću (ukoliko je liječnik dao profesionalnu).

A opet, slažem se u onom dijelu da se zadnjih godinu dana puno toga promjenilo.

Treba tražiti promjenu omjera, tu se ništa ne gubi, jednom stečeno pravo nećete izgubiti, znači samo možete dobiti. Isto je i s žalbom. Ili skupljati nalaze pa ponovno na vještačenje. U principu dođete na isto.

Liječnik odlučuje da li je došlo do promjene omjera i takav predmet šalje na povjerenstvo; da, ali samo ukoliko taj umirovljenik ima status HRVI. Pa o tome cijelo vrijeme govorimo - nitko ne zna ni jedan primjer da je liječnik predložio promjenu omjera osiguraniku BEZ STATUSA HRVI !!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Barekica je napisao:

Čitam o ovoj temi i moram priznati da mi nije baš jasno. Zato postavljam pitanje: Suprug je u invalidskoj mirovini od 10. mj. 2009. Nema status Hrvi-a, omjer je dobio 20-80%, opća nesposobnost dg.F.43. Prije tri mjeseca dijagnosticiran mu je zločudni agresivni tumor mozga (glioblastom). Operiran je i sada se liječi. Mirovina mu je 2850 kn. Od HZMO-a je dobio rješenje o 100% invalidnosti, ali su mu rekli da nema pravo ponovnu procjenu ili pogoršanje stanja.

Ako sam dobro razumio suprug je ostvario pravo na invalidsku mirovinu zbog opće nesposobnosti za rad sa omjerom uzroka 20% ('ratni') - 80% ('civilni') i nakon toga je teško obolio.

Dakle, ako je tako, on svakako ima pravo na novu ocjenu invalidnosti, ali samo u smislu ev. promjene omjera uzroka invalidnosti (drugo ni ne može, jer već ima opću nesposobnost).

Međutim, bez obzira na ovo što sam gore naveo, složio bih se sa tim što su vam rekli u HZMO-u.

Naime, u ev. novom postupku liječnik-vještak može utvrditi samo ono što ste i vi napisali: da se suprugovo stanje pogoršalo zbog zloćudnog agresivnog tumora mozga (glioblastom). Da li ta dijagnoza može promijeniti ranije utvrđeni omjer uzroka invalidnosti? Može, ali samo na štetu 'ratnog' uzroka. Stoga su vam iz HZMO-a vjerojatno i sugerirali da ne pokrećete novu ocjenu, jer se 'ratni' uzrok invalidnosti neće povećati zbog navedene dijagnoze, a tome posljedično ni iznos mirovine.

 

Barekica je napisao:

... čak ni naknadu za tuđu njegu nije ostvario.

Da li se gornje odnosi na ostvarivanje prava na tuđu njegu i pomoć iz ZOPHBDR-a ili na doplatak za pomoć i njegu po Zakonu o socijalnoj skrbi?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na pravo za tuđu njegu i pomoć pri socijalnoj skrbi. Podnijeli smo zahtjev još u rujnu i tek sad su ga pozvali na komisijski pregled. Ako vam kažem da neurolog koji je u komisiji ima cca 90 godina i da ne zna razliku između kemoterapije i zračenja, sve vam je jasno. Išao je toliko daleko da je supruga pitao tko ga je tako dobro obrijao (ćelav je od 30 dana zračenja).Odluku o tome ima li suprug pravo na tuđu pomoć donijet će do proljeća. I sve to za 350 kn mjesećno. Nakon tog pregleda suprug se rasplakao i rekao da će se ubiti, jer nas samo uvaljuje još više u dugove i probleme dok je živ i liječi se. Više ne znam kome da se obratim za pomoć, sve institucije peru ruke, a ja ne znam čime ću ga sutra nahraniti. Od njegove mirovine ostaje 1000 kn mjesečno, ja ne radim i trenutno radi njega ni ne mogu, a samo dodaci prehrani koštaju 2000 kn mjesećno. Isključit će nam struju i telefon, autu koji mi je neophodan za doktore istekla je registracija. Znam da je i drugima teško (takva su vremena), ja se samo bojim da on zaista ne digne ruku na sebe u nadi da će meni biti lakše.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sova1 je napisao:

Nebi želio da me se krivo shvati,a pogotovo Barekica ti i tvoj suprug.Možda i nije ovdje mjesto,ali mislim da ovo isto spada u probleme branitelja pa ću svejedno napisat.

Barekica,napiši svoj broj tekućeg računa ,svaka kuna koja će biti upalaćena biće od srca,to sam siguran.

 

Sova1, Ni ja nisam željela da me krivo shvatite. U 8. mjesecu sam se prvi puta javila na ovaj forum na suprugov nikname tražeći savjet radi plaćanja participacija za liječenje. Tada ste mi svi puno pomogli svojim savjetima, ali prije svega moralnom i ljudskom potporom. Mnogi su i tada nudili pomoć, ali mi smo se nadali da ćemo moći i sami, sram nas je tražiti milostinju. Mislila sam da tako teško bolestan branitalj ima nekakva prava i da će priskočiti udruge i institucije. Međutim od svega toga ništa, a lijećenje ove smrtonosne bolesti je užasno teško i skupo. Samo odlasci u Zagreb svaki čas su skuplji od njegove mirovine,a gdje je sve ostalo. Više ne znam kome se nisam obratila za pomoć od silnih službi, svi kažu da nema prava na ništa. A ja ne znam kako da mu objasnim da je to tako po zakonima. On sada žali što se uopće počeo liječiti, kaže da se trebao pustiti da odmah umre jer tada ne bi bili u ovoj situaciji. Stvarno se bojim da se ne ubije da meni olakša. Što da radim i kako da mu pomognem?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...
  • 2 tjedna kasnije...

....momci ovako....imam profesionalnu i omjer 30 rat-70 ostalo, predao sam zahtjev za pogoršanje bolesti i došao u tvrtkovu gdje mi je vještakinja rekla da po novom zakonu bez statusa rvi nemam pravo na pogoršanje.....međutim ja sam prije razgovarao sa dr. taborskim koji je rekao da imam to pravo i to sam rekao vještakinji koja je onda pozvala pravnicu i koja je onda rekla da imam pravo na pogoršanje bolesti.....za nekoliko dana dobio sam poziv od dr. taborskog gdje su se već nalazili moji papiri iz tvrtkove.....ne samo da mi je povečao omjer nego mi je i dao opču nesposobnost....!!!! :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav za stop_off od Zagi-a!

Svaka čast ovo si vrhunski odradio, skidam kapu izradio si ih da nemam riječi, neznam dal si pratio moje postave ja sam do onog dijela gdje si ti vještakinji rekao za dr. Taborskog prošao ko i ti (znači nema HRVI i nema pravo na pogoršanje o čemu sam dosta pisao) i vještakinja me je otpilila i normalno dobio sam negativno rješenje tj. potvrđeno mi je staro 30 rat 70 ostalo opča. Na to rješenje sam uložio žalbu i sad sam u žalbenom postupku (Mihanovićeva) od 08.2010.g do sad nisam dobil još nikakav odgovor. Moram još jednom napisati koliko mi je drago što si ih izvozao i da je potvrđena moja teza da vještaci u HZMO ne rade prema papirima koji dokazuju kako je ko bolestan nego prema nečijim napucima tj. režite sve što god možete, pa ak prođe prođe, dok ne nalete na nekog ko se snajde pa ih preskače kao Ti SVAKA ČAST!!!!! Jedino šteta što za tvoj postupak prije nisam znao i ja. :palac::smijeh::-P:palac::smijeh::-P:palac::smijeh::-P

Pozdrav istinskim braniteljima ma gdje god bili.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Pozdrav Nine!

Ne prijatelju ništa još nije stiglo, da je stiglo budi siguran da bi javio i ako bude stiglo javit ću. Imama informaciju da se na taj postupak čeka oko 8-9 mjeseci pošto riješevaju predmete iz cijele RH.A ja sam dobio obavjest da je moj predmet tj.žalba zaprimjela 02.08.2010.g. u Središnjoj službi, Mihanovićeva kbr.3, Zagreb. Pa bi prema tome valjda moj predmet trebao doči na red, vidjet ćemo. :misli::palac::kavica: Pozdrav svim braniteljima ma gdje god bili!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav za sve na forumu posebno onima koji prate ovu temu.

Jučer sam pisao na upit Nine-a da li sam dobio odgovor na žalbu kad gle vidi vraga danas dolazi rješenje i u kojem lijepo piše Žalba se odbija sa obrazloženjem kao i u prvom rješenju, čitajuči rješenje nevjerojatno koliko nelogičnosti odnosno da se ovi u komisiji niti ne potrude da prouče cijeli predmet navest ču samo jednu nepodudarnost: navode kako je rješenje donešeno na temelju i mišljenju ovlaštenog vještaka iz Zagreba znači iz Tvrtkove sa kojim se oni slažu kao i sa ocjenom povjerenstva MOBMS, napominjem da mi je prilikom prvog odlaska u Tvrtkovu ovlašteni vještak donio ocjenu kako mi je bolest nastala 100% kao posljedica sudjelovanja u DR što mi i lijepo piše crno na bijelo, a na reviziji su mi skinuli na 30-70 i ostavili opča nesposobnost ra rad, Znači ovi na komisiji za žalbe uopšte se nisu potrudili da prouče cijeli predmet već jednostavno paušalno iznose da mi je prvi vještak dao 30-70 što je vidljivo da nije točno i itd. da vas više ne zamaram. Sad znam kako dalje u ponedjeljak u ured branitelja do odvjetnika pa nek se napiše tužba za Upravni sud pa i onda opet dalje NEMA PREDAJE!!! :place::place::place::vrag::vrag::vrag: Pozdrav svim braniteljima ma gdje god bili!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

eto vidi se kako se radi a vjerojatno da je tako i na upravnom sudu neinteresira ih što smo bolesni nego je datum bitan a neznam koji to sudac može da napiše da zbog datuma se žalba odbija kao da ti sudci nevide i rješenje od mirovine gdje piše da je oboljene zbog rata kao da bi ova vlast želila da je što više suicida i da nas je manje smetamo im pa su i famozni datum donjeli umjesto da su reviziju napravili a i danas se daju onima koji nikad nisu tablete popili neznam dokle ću moć ovu nepravdu gledat s kime god pričam da bez tableta nemogu živit svak mi kaže da sam lud što ih pijem i to su većinom oni koji imaju hrvi na osnovi ptsp i već sam pisa da u ovoj državi najebu bolesni i pošteni jer ko je i nama smeta podnijet zahtjev i kad su mi pojedinci govorili da podnesem ja sam im govorija da mi nemože niko moju bolest ukrast a eto tako i bijaše bolest mi ostaviše a pravo ukradoše a zato će i oni mojih 10 glasova iz kuće izgubit pa će možda i popisa branitelja bit i revizije pozdrav istinskim braniteljima ma gdj bili

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Međutim, bez obzira na ovo što sam gore naveo, složio bih se sa tim što su vam rekli u HZMO-u.

Naime, u ev. novom postupku liječnik-vještak može utvrditi samo ono što ste i vi napisali: da se suprugovo stanje pogoršalo zbog zloćudnog agresivnog tumora mozga (glioblastom). Da li ta dijagnoza može promijeniti ranije utvrđeni omjer uzroka invalidnosti? Može, ali samo na štetu 'ratnog' uzroka. Stoga su vam iz HZMO-a vjerojatno i sugerirali da ne pokrećete novu ocjenu, jer se 'ratni' uzrok invalidnosti neće povećati zbog navedene dijagnoze, a tome posljedično ni iznos mirovine.

 

Negdje sam pročitao da se stečena prava ne mogu izgubiti, naime tih ratnih 20% koje je gospodin stekao. Molim te Morskywuk pojasni to.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav od Zagi-a!!!

Evo da vam javim jucer bio kod odvjetnika u uredu za branitelje gdje sam preuzeo Tužbu za Upravni sud RH i istu danas šaljem preporuceno na Upravni sud u Zagrebu. Da nebude zabune Tužba se odnosi na pogoršanje bolesti, odnosno da je bolest 100% kao posljedica sudjelovanja u Domovinskom ratu. :palac::palac::palac::namiguje:

Pozdrav svim braniteljima ma gdje god bili!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Pozdrav postovani prijatelji od Zagi-a!

Eto da Vam javim po pitanju ove teme nekaj novog kao sto sam i vec pisao 29.03.2011.godine predao sa tužbu na Upravni sud u zagrebu u svezi pogorsanja bolesti (do sad imam 30 rat 70 izvan rata opca nesposobnost za rad). Zamislite iznenadenja (mislio sam du cu morati cekati 3 g. na rjesenje i odgovor na moju tuzbu) kad ono danas dobijem odgovor i to pazite sad od HZMO, Sredisnja sluzba, Mihnoviceva kbr.3 u kojem lijepo pise znace sve onako kako sam predao tuzbu na Upravni sud i sve to sto jos slijedi sto sam podnio, da sam tuzbu podnio u roku i itd, da ne duzim i gdje lijepo piše da se tuzba nije osonovana (opet su mi potvrdili onako kao i prije 30 rat 70 izvan rata opca).Meni sad nije jasno kakve veze ima Upravni sud na koji sam tuzbu slao sa HZMO koji su mi napisali taj odgovor na tuzbu i u cijem zaglavlju stoji HZMO Sre. služba, Mihanoviceva kbr.3, dok u naslovu pise UPRAVNOM SUDU REPUBLIKE HRVATSKE U ZAGREBU pa kaj su se sad te dvije institucije spojile u jednu i onda zajednicki donose presude.Kako onda i cemu uopste podnosti tuzbu i kako ocekivati neku pravdu kad presudu opet donosi tijelo koje te je vec jednom odbilo i na ciju sam odluku podnio tuzbu. Znaci po takvom mi koji nemozemo i nezelimo prihvatiti nepravedne odluke koje su donesene na nasu stetu vise nemamo ni institut tuzbe (kakva je to pravda i gdje tu ima logike) I jos da napisem da po ovom odgovoru na tuzbu vise i nemas mogucnosti podnosenja nekekve zalbe ili nesto drugo preostaje ti vjerojatno jos tuzba na Ustavni sud? Toliko za sad pozdravn svim braniteljima ma gdje god bili!!! :-?:-? :-? :misli::misli::misli::place::place: :place:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

....ne poznajem još nikog tko je podnio tužbu u svezi omjera,da je za njega riješeno pozitivno!! Vi

poznajete koga??

 

Rađe koristim obnovu postupka temeljem pogoršanja bolesti.Naravno uz kontuirano liječenje i "hrpu nove" lječničke dokumentacije.S tim imam pozitivna iskustava.

Sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zagi87

Nisu te dvije institucije povezane kako ti(razočaran naravno)pišeš.Upravni sud ti to šalje u svakom predmetu natrag u HZMO nebi li oni promjenili svoju odluku da nejde tužba,a pošto uvjek ostaju pri svome tužba ide dalje u proceduru na sud,tako je bilo i u mom slučaju.Sada čekaj dok sud nerješi tvoj predmet(ja čekao 3 god.rješenje češ dobit na kučnu adresu).Sretno prijatelju i nerazmišljaj puno o tome-prije če vreme proči(moj savjet).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zkova je napisao:

....ne poznajem još nikog tko je podnio tužbu u svezi omjera,da je za njega riješeno pozitivno!! Vi

poznajete koga??

 

Rađe koristim obnovu postupka temeljem pogoršanja bolesti.Naravno uz kontuirano liječenje i "hrpu nove" lječničke dokumentacije.S tim imam pozitivna iskustava.

Sretno!

 

zkova- DA, meni je rješeno pozitivno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav za Groznog i Zkova od Zagi-a.

Grozni fala lijepa na informaciji ak je to tak kak si napisal, ja se sa takvim necim jos nisam srel pa nisam znal da to tak ide, znaci da se usaglasimo to sad Mihanoviceva ide sa odgovorom prema Upravnom sudu da je kao moja tuzba prema njima neosnovana, znaci procedura kod Upravnog suda ide dalje prema protokolu, jel tak?(zato i stoji u naslovu odgovora citiram UPRAVNOM SUDU REPUBLIKE HRVATSKE U ZAGREBU)

Prijatelju Zkova razumijem ja tebe kad pises da ti radije ides na pogorsanje bolesti ali prijatelju da si pratio sve moje objave vidio bi kakav je bio tijek mojeg postupka i da sam i ja krenuo kao za pogoršanje bolesti sa poprilicnom novom dokumentacijom, bolnickim lijecenjem i itd, ali da su mi to sve lijepo odbili sa onim famoznim obrazloženjem da posto nema HRVI nemam pravo na pogorsanje, znaci tom logikom mogu ja jos prikupiti brdo dokumenatcije ali sve zabadav nemas HRVI nema pravo na pogorsanje bolesti. I dati jos napisem malo obrati paznju na pisanje u ovoj temi i jednoj slicnoj drugih forumasa pa ces vidjeti kolikom ima istih ili slicnih pisanja forumasa koji su prilikom predavanja zahtjeva za pogoršanje bolesti prošli od prilike isto sto i ja pa nekli jos i punog gore posto su imali zahtjeve od lijecnika opce prakse u svojim ambulantama da moraju placati za obrasce koji su ima lijcnici pisali za pogorsanje bolesti.Znaci tim nacinom nikad kraja pogotovo ne pozitivnog za mene, zato ne vidim neke razlike između pokretanja novog zahtjeva za pogorsanje bolesti ili podnosenja tuzbe, zato sam ja i isao na nacin da najprije pokusam stvar istjerati cim dalje pa da vidim kako funkcionira stvar a sto se tice samog zahtjeva za pogorsanje bolesti na tvoj nacin nikad nije kasno, samo je razlika u tome da kad podnesen zahtjeva za pogorsanje bolesti sa ovakvim nacinom obrazlozenja da nemam HRVI znaci nikad u zivotu ja vise ne mogu dobiti rjesenje da mi je doslo do pogorsanja (osima ako mi Ustavi sud donese presudu u koju korist u svezi HRVI), a sad cu ipak vidjeti kako ce to funkcionirati kad rjesavam preko suda. Evo za sad toliko, jos jednom fala obojici na savjetima, informacijama i komentarima. Pozdrav svim Hrvatskim braniteljima ma gdje god bili!!! :misli::misli::misli::palac::palac::palac::kavica::kavica::kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zagi87

 

Upravo tako zagi ja sam to prošao,sada strpljenja do rješenja(želim ti pozitivno). Ako sud usvoji tvoju tužbu onda više nema muljanja ovih u HZMO oni moraju postupit po presudi.Ako ideš na obnovu postupka kao što piše zkova možeš nešto dobit ali možeš i 10 puta ići pa nedobit ništa,zato sam se ja odlučio za tužbu,je da sam dugo čekao ali više nisu mogli muljat.Čitm tu da je vlada donela neki zakon da se ti postupci ubrzaju pa možda nećeš morat čekat 3 god.Sretno prijatelju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

zagi87 je napisao:

Pozdrav za Groznog i Zkova od Zagi-a.

Grozni fala lijepa na informaciji ak je to tak kak si napisal, ja se sa takvim necim jos nisam srel pa nisam znal da to tak ide, znaci da se usaglasimo to sad Mihanoviceva ide sa odgovorom prema Upravnom sudu da je kao moja tuzba prema njima neosnovana, znaci procedura kod Upravnog suda ide dalje prema protokolu, jel tak?(zato i stoji u naslovu odgovora citiram UPRAVNOM SUDU REPUBLIKE HRVATSKE U ZAGREBU)

Prijatelju Zkova razumijem ja tebe kad pises da ti radije ides na pogorsanje bolesti ali prijatelju da si pratio sve moje objave vidio bi kakav je bio tijek mojeg postupka i da sam i ja krenuo kao za pogoršanje bolesti sa poprilicnom novom dokumentacijom, bolnickim lijecenjem i itd, ali da su mi to sve lijepo odbili sa onim famoznim obrazloženjem da posto nema HRVI nemam pravo na pogorsanje, znaci tom logikom mogu ja jos prikupiti brdo dokumenatcije ali sve zabadav nemas HRVI nema pravo na pogorsanje bolesti. I dati jos napisem malo obrati paznju na pisanje u ovoj temi i jednoj slicnoj drugih forumasa pa ces vidjeti kolikom ima istih ili slicnih pisanja forumasa koji su prilikom predavanja zahtjeva za pogoršanje bolesti prošli od prilike isto sto i ja pa nekli jos i punog gore posto su imali zahtjeve od lijecnika opce prakse u svojim ambulantama da moraju placati za obrasce koji su ima lijcnici pisali za pogorsanje bolesti.Znaci tim nacinom nikad kraja pogotovo ne pozitivnog za mene, zato ne vidim neke razlike između pokretanja novog zahtjeva za pogorsanje bolesti ili podnosenja tuzbe, zato sam ja i isao na nacin da najprije pokusam stvar istjerati cim dalje pa da vidim kako funkcionira stvar a sto se tice samog zahtjeva za pogorsanje bolesti na tvoj nacin nikad nije kasno, samo je razlika u tome da kad podnesen zahtjeva za pogorsanje bolesti sa ovakvim nacinom obrazlozenja da nemam HRVI znaci nikad u zivotu ja vise ne mogu dobiti rjesenje da mi je doslo do pogorsanja (osima ako mi Ustavi sud donese presudu u koju korist u svezi HRVI), a sad cu ipak vidjeti kako ce to funkcionirati kad rjesavam preko suda. Evo za sad toliko, jos jednom fala obojici na savjetima, informacijama i komentarima. Pozdrav svim Hrvatskim braniteljima ma gdje god bili!!! :misli::misli::misli::palac::palac::palac::kavica::kavica::kavica:

Ja imam slično iskustvo glede pogoršanja bolesti PTSP (promjena omjera % - vidi donju temu). Dakle na vještačenju u Područnoj službi priznali dosadašnje pravo,tj. ostavili isti omjer. Žalio sam se Središnjoj službi HZMO-a i neki dan dobio odbijenicu. Razlika je u tome (koliko vidim iz tvog posta) što se u mom rješenju iz Vukovara, kao i u odbijenici iz Zagreba apsolutno nigdje ne spominje činjenica da nemam status HRVI. Još jedna razlika je i to što sam ja još u postupku te sam u siječnju dobio status HRVI,ali tek prvo prvostupanjsko rješenje. ;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija