Jump to content

Prigovor na oduzimanje vozacke dozvole

mala1crna

Preporučene objave

• 3 mjeseci kasnije...

Pozdrav, bio sam u kaficu, isao sam prema doma sjeo sam u auto da bi mi jedan covjek rekao “koliko si popio zvat cu policiju”, iza mene na parkingu je bio stao jedan auto paralelno i on je naveo da sam ga stisnuo u taj auto i ja sam otisao, nelogicnost kako sam mogao izac s parkinga da sam covjeka stisnuo uz drugi auto plus taj covjek kojeg sam mavodno stisnuo nema nikakvih fizickih ozljeda te sam otisao doma

dosao sam doma i konzumirao alkohol, posto je bilo slavlje popi psam cudo toga i nakon sat i pol je dosla policija i okrivila me za bijeg s mjesta nesrece i konzumiranje alkohola nakon, da napomenem auto koji je bio iza mene je auto od sina od tog covjeka koji mi se prijetio naveo je udubljenje na mojem autu nema nista, isto nije logicno a dokaza nemam nikakvih

dosla mi je kazna za bijeg s mjesta nesrece i konzumiranje alkohola nalon 730 eura plus 50 eura sudski troskovi te 6 mjeseci zabrane 

mislim se zalit nisam kaznjavan do sada mlad sam, vozacka mi je prijekopotrebna za posao, mama je operirala tumor ima kontrole cesto, tata je u godinama jedva hoda ajmo rec, posto sam mlad nisam znao kad je rekao da ce zvat policiju ostao bi ali nisam bio svjestan posljedica isto, da se kajem za to kajem se iako pretpostabljam da nisam kriv ali zalit cu se samo na kaznu posto dokaza da nisam nista napravio nemam, koja je mogucnost da bi mogao dobiti smanjenje kazne, moji su u mirovini i takva je situacija kakva je

prigovor sam napisao samo trebam poslat i trazio sam sud da izjavim kajanje i objasnim situaciju doma sa maminom bolescu i tatinim godinama

Dijeli na drugim stranicama

Trenutno imam jos jedno rjesenje koje cekam da mi stigne za prekrsaj koji sam napravio prije ovog te sam za njega dao prigovor u kojem se pozivam na nekaznjavanje (u tom momentu nisam imao drugi prekrsaj). Kako ce sada to na sudu gledati posto sam ukratko nakon tog prigovora napravio drugi prekrsaj za koji mi je sad stiglo rjesenje? Znaci dao sam 2 prigovora i za 2. mi je stiglo rjesenje, a za 1. jos cekam pa me zanima dal ce se to sada gledati kao da sam nekaznjavan ili kako?

• 4 tjedna kasnije...

Pozdrav, sudjelovao sam u prometnoj nesreći za koju sam ja kriv (oduzimanje prednosti), ozlijeđenih nema "samo" materijalna šteta. Došla je policija, napravili su zapisnik i poslikali automobile. Na alkotestu sam napuhao 0.48 umanjeno za 0.1 iznosi 0.38, sam policajac je na ovo rekao ok ste. Krivnju ne poričem, rečeno mi je da ću dobiti kaznu 130eur za izazivanje nesreće, 390eur 3 kaznena boda i mjesec dana bez vozačke za oduzimanje prednosti, te mi je sam policajac rekao da ništa ne plaćam i da se žalim. Moja pitanja su:

koliko mi napuhanih 0.38 može biti problem

vozačka mi treba radi posla, nemam nikakvih kazni ni prekršaja do sada, kolika je vjerojatnost da će mi sud ukinuti zabranu

koliko dugo se čeka rješenje da dođe poštom, može li se negdje (egrađani) vidjeti prije i žalba napisati što prije

Pozdrav!

dobio sam prekršajni nalog zbog vožnje pod utjecajem alkohola te želim podnijeti prigovor.

Želim ublažiti kaznu koliko je moguće, pa zanima mogu li navesti da do sada nikada nisam bi kažnjavan s obzirom da sam i prošle godine zbog istoga razloga dobio prekršajni nalog, međutim na isti sam se žalio te još nije došlo rješenje?

uređeno: od none

• 1 mjesec kasnije...

Pozdrav,

Zaprimila sam prekrsaj za brzinu 41 km/h vise od dopustenog uz smanjenje od 10, znaci 31 km/h.

Dobila sam 390 eur kazne i mjesec dana bez vozacke.

Zivim van mjesta rada te se planiram zaliti samo na dio oko zabrane voznje jer mi treba za odlazak na posao, i prilozila bi ugovor o radu i kopiju osobne da se vidi gdje zivim a gdje radim, na iznos ne planiram jer imam dosta visoku placu.

Imala sam isti prekrsaj, za identicno km/h, u 01/2020.

Stavila sam da priznajem krivnju i da se kajem, ali da molim za ukidanje zabrane jer u zadnjih 3 godine nisam kaznjavana za isto. Da li je to ok, moze li to proci?

Takodjer pise da se prigovor predaje sudu putem policijske postaje, ali ne pise kojem sudu. PP je Otočac, pa me zanima koje sudu pisem tocno? Jel onaj po mjestu stanovanja ili po kojem spada policijska postaja?

Hvala puno

• 3 tjedna kasnije...

Bok svima, prije malo više od 6mj. dobio sam prekršaj za brzinu, dopuštena je 50km/h ja sam vozio 95, znaći 85km/h tj. 35km/h više od dozvoljene. podnio sam prigovor na to ali još nisam isao kod suca, kazna je 390€ i 6mj bez vozačke. U međuvremenu sam opet stisnuo gas i vozio sam 39km/h više od dopuštenog. Imam li ikakve šanse da mi se ne oduzme vozačka? Radim kao profesionalni vatrogasac i vozačka mi stvarno treba i zbog sebe i zbog drugih.
Hvala!

prije 25 minuta, drot13 je napisao:

U prvom slučaju je velika vjerojatnost da ne bude zabrane, ali u drugom su šanse minimalne, vjerojatnije je da će biti bar 1 mj. zabrane.

U drugom slucaju imam izvješće o vatrogasnoj intervenciji iz sustava UVI na koju sam išao kada sam slikan, sa vremenima kad je dojava primljena. Može li to pomoći?

prije 5 minuta, drot13 je napisao:

Da, po meni bi to bilo ok da ti izađu u susret, ali ovisi o pojedinom sudu. U svakom slučaju se isplati probati.

Da u prigovoru tražim da idem na sud pa ponesem izvješće ili da samo napišem žalbu i priložim ga? Kakve su prognoze što se tiče financija, kolika bi tu kazna mogla biti? Ne bi se bunio ni da bude maksimalna samo da vozačku ostave 🙂

• 1 mjesec kasnije...

Presretač me zaustavio na autocesti kod Karlovca gdje je ograničenje zbog snježnih uvjeta bilo 80 a ja sam vozio 160. Osim kazne od 440 EUR koje sam odmah platio trebao bih ostati bez voačke na mjesec dana.

Pošto sam platio na licu mjesta nisam bio upoznat sa činjenicom da nemam pravo žalbe a na moje pitanje mogu li se kako žaliti policajci su samo nešto promrmljali kako mogu probati. Što mi je za napraviti? Nije mi problem toliko novčani dio kazne nego oduzimanje vozačke. Nikad prije kažnjavan, često sam zbog posla na cesti.

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

• Napravi novi...

Važna informacija