Jump to content

Nezakonita naplata parkiranja?


gala385

Preporučene objave

Poštovani,

 

grad x uveo je naplatu parkiranja na parkiralištu stambene zgrade.

 

Grad naplaćivanje temelji Odlukom kojom naplaćuje parking isključivo na "javnim parkiralištima" i "parkiralištima u vlasništvu Grada"

 

Parkiralište se nalazi u sklopu čestice zgrade te je kao i zgrada upisano kao društveno vlasništvo. Ugovorom o kupoprodaji stana kupljeno je i parkirno mjesto na navedenom parkiralištu.

 

Da li je naplata parkinga nezakonita obzirom da Grad nije upisan kao vlasnik parkirališta, te da se realno ne radi o javnom parkiralištu, već parkiralištu u suvlasništvu stanara?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako parking nije u vlasništvu grada nema ni naplate.

 

Ne vjerujem da je tako jednostavno. Grad se na većini takvih parkirališta uspio upisati kao vlasnik, ne znam po kojoj osnovi. Pitanje jest da li se pod javnim parkiralištem smatra parking u "društvenom vlasništvu" odnosno gdje stanari nisu sredili stanje u gruntovnici.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako stanje niste sredili u gruntovnici niste ni vlasnici ali nije "ni javna površina".Sve se može vidjet na http://www.katastar.hr/dgu/ i http://preglednik.arkod.hr/ARKOD-Web/

 

Već viđeno na geoportalu :)

Samo ne znam bas da mi se isplati igrati s prigovorom kad stigne ovrha radi 89,00 kuna.....cudno mi je da se stanari ne bune i uredno plaćaju mjesečne stanarske parking karte (ja sam u najmu)....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija