Butro objavljeno: 29. siječanj 2015. Dijeli objavljeno: 29. siječanj 2015. U posjedovni list upisana je zabilježba ovrhe na kuću u međuvremenu pokušavam prodati kuću i imam ozbiljnog kupca koji zahtijeva da riješim zabilježbu. Da bi riješio zabilježbu uplatim novčani iznos i nakon nekog vremena, 01.srpnja 2013.god.dobijem sudsko rješenje o ukidanju ovrhe i brisanju zabilježbe. Nakon desetak dana izvadim gruntovni izvadak i u njemu i dalje stoji zabilježba ovrhe, pišem zamolbu, to jest požurnicu i u odgovoru suda primim rješenje da će se brisanje zabilježbe izvršiti u razumnom roku. Od tada je prošlo godinu dana a zabilježba još nije bila izbrisana, kupac je odustao, sva sreća pa nisam uzeo kaparu. Sve to prijavim ministarstvu pravosuđa koje je naredilo i ishodilo očitovanje suda koje sam i primio a u njemu se navodi da je zahtjev za brisanje zabilježbe upućen 08.rujna da se zabilježba ima izbrisati 05.rujna 2014.????. Zabilježba ni dan danas nije izbrisana a vrijednost nekretnina je drastično pala, za kuću na 780 kvadrata uređenim potkrovljem i 170 kvadrata stambenog prostora s plinskim grijanjem, sjenicom,radionicom ,pušnicom i šupom u A zoni, od centra grada udaljen oko 800 m. dobivao sam 120.000 tisuća eura a sad mogu dobiti oko 70.000, pitanje je dali mogu tužiti sud zbog odugovlaćenja i gubitka vrijednosti nekretnine jer je kupac koji je pristao na navedenu cijenu zbog odugovlačenja suda odustao od kupnje. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Matrix odgovoreno: 29. siječanj 2015. Dijeli odgovoreno: 29. siječanj 2015. Sud nema stranačku sposobnost,glede čega bi tužba morala biti uperena protiv države. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 29. siječanj 2015. Dijeli odgovoreno: 29. siječanj 2015. A prije toga zahtjev za mirno rješenje spora nadležnom Državnom odvjetništvu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.