Jump to content

profesionalna ili opća


klinci4

Preporučene objave

Poštovanje svima na forumu i sve pohvale za pomoć u ovoj problematici ali da ne duljim umirovljena sam DVO dragovoljac domovinskog rata sa činom narednika.Dobio sam profesionalnu mirovinu 100% rat i 20% PTSP (5500kn). Prije dvije godine kada sam bio u Tvrtkovoj na komisiji dijagnoza mi je bila F43.1 a sadašnja F62.0.Išao bi na procjenu preostale radne sposobnosti ali ne znam da li će to imati ikakvog efekta da se ostvari opća i kakve su mi šanse za to i da li se onaj postotak iz profesionalne tada mjenja.Toliko za sada i hvala unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Trebaš sakupiti medicinsku dokumentaciju u kojoj je evidentirano da je došlo do pogoršanja bolesti, obaviti psihološko testiranje gdje također mora biti evidentirano pogoršanje bolesti u odnosu na zadnje psih.testiranje, odraditi barem jednu dnevnu bolnicu ili još bolje ležanje te svu tu dokumentaciju preslikati, razgovarati sa svojim izabranim liječnikom opće prakse glede istog i podnijeti zahtjev u HZMO za obnovu postupka zbog pogoršanja bolesti (naravno-ukoliko je došlo do pogoršanja). Potom ćeš čekati 2-3 mjeseca na poziv vještaka, a nakon vještačenja opet oko 3 mjeseca čekaš rješenje jer vještakovu ocjenu mora pregledati i povjerenstvo. U međuvremenu ćeš dobivati mirovinu bez prekida, a nakon što dobiješ (nadam se pozitivno rješenje za tebe) i zaostatke od dana kada si bio na ovom vještačenju.

 

U međuvremenu preporučam ti bar jednom mjesečno ići na kontrole i držati se propisane terapije i imaš velike šanse da dobiješ opću nesposobnost i oko 20-25% posto veću mirovinu.

 

9hp2yd.jpg;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

klinci4 je napisao:

Neznam meni se čini da netko tu nešto mulja ali što se mene tiće po mom skromnom mišljenju meni nisu imali veezat gdje za civilstvo jer 91. ja sam imao 18 godina i tek završio školu a stupio sam sa 18 i dva mjeseca u hos i od tada sam non stop u vojsci do umirovljenja

 

Nisu ni mene mogli nigdje " vezat " za civilstvo jer sam nakon srednje policijske akademije ( 4 godine ) odmah otišao u specijalnu policiju - pa 1999 krim. policija pa 2007 mirovina, znači ništa osim policije i rata nisam radio, pa sam dobio 30 rat 70 mir.

Čak ni nakon 30 % hrvi nisu mi povisili omjer na obnovi postupka, nego je teta u mirovinskom napisala svoje da nema promjena kada sam išao na obnovu postupka i nije niti išlo na reviziju kod gsp T. Imao sam 3 dnevne bolnice , 2 psihološka testiranja, 7 ili 8 kontrola i u svim se pismenima spominjalo pogoršanje sve u nekih 14 mjeseci.

Sada sam se žalio pa čekam, dok sam usput u dnevnoj.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Taj omjer rat-mir Vam u mnogome ovisi i o tome kada ste se počeli liječiti, odnosno ako ste se počeli liječiti 2004. i tek od tada imate kontinuitet razumljivo je da će komisija ocijeniti Vašu radnu sposobnost onako kako je ocijenila, pogotovo ako niste ranjavani te da ćete dobiti daleko manji omjer na sudjelovanje u DR-u. Ima i onih koji imaju status HRVI 60%, a manji "vojni" omjer od postotka HRVI u rješenju o umirovljenju.

 

Žalbe, kako smo već više puta napisali se uglavnom ne uvažavaju, već treba nastaviti sa liječenjem i opet nakon 10-tak mjeseci obnoviti postupak zbog pogoršanja bolesti, ako je to vidno evidentirano u liječničkoj dokumentaciji.

 

Ne zaboravite da pored navedenog i godine starosti igraju veliku ulogu kod donošenja ocjene radne sposobnosti, tako da ako ste ispod 40 godina starosti ne nadajte se previše.

 

 

;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Iz škole sam otišao u rat 91,92,93.dragovoljac,lječim se od 98. Kad sam otišao u mirovinu bio sam sretan da nisam ni mislio na omjer.prvi put sad sam tražio povećanje s hrpom novih nalaza gdje piše pogoršanje i teški psihički problemi što potvrđuje i retest .žalio sam se ako ne uvaže iću na obnovu postupka .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mrljavac je napisao:

 

 

Ne zaboravite da pored navedenog i godine starosti igraju veliku ulogu kod donošenja ocjene radne sposobnosti, tako da ako ste ispod 40 godina starosti ne nadajte se previše.

 

 

;-)

 

To bi se moglo zaključiti da ovi u mirovinskom gledaju više godine starosti nego ostalu dokumentaciju ? A ko je gledao godine starosti tijekom rata kada sam imao jedva 18 godina i otišao u sjp-mup, dok su moji vršnjaci tada počeli živjeti i uživati u životu i koji mnogi od njih danas imaju svoje karijere nakon završenih faksova i dobro plaćene poslove, a što je navažnije imaju zdravlje.

 

Sada imam 34 godine i skroz sam u banani, a od 14 godine sam u stroju mup-a ( srednja škola ) pa odmah posao. Jesam i u mirovini sam ali sa katastrofalnim omjerom, dok recimo identična osoba ( moj klasić ) zajedno smo išli u istu školu i nakon nje bili isto sve, i danas su nam liječnički kartoni 95 % isti, on je dobio 100 % opću ? Ja imam omjer 30 % rat - 70 % mir profesionalnu nesposobnost za rad i mirovinu od 2800 kuna. Odlično ! Komisija mup-a me proglasila nesposobnim i bolesnim za policajca od posljedica rata, a ovi u mirovinskom taj papir uopće ne žele niti pogledati.

 

Mjesto radnje Tvrtkova u Zagrebu:

Dođem na obnovu postupka sa svim novim nalazima od specijalista i svog doktora OP i to isto uopće da pogledaju što piše. Prozove me da uđem u kancelariju popriča samnom 2 do 3 minute i kaže da mogu ići, a ni osobnu iskaznicu radi utvrđivanja identiteta me nije tražila ( znači mogao je doči bilo tko umjesto mene ) eto kako rade ?!! A rješenje koje je donjela nije išlo na reviziju kod gsp. T nego ona je tako donjela rješenje da nema promjene zdravstvenog stanja i godtovo, stvar rješe

 

Možda je samo pročitala od svega moje godište rođenja i dalje ništa, jer je pomislila pa ja imam isto sina tvojih godina što češ ti u mirovini. A di je njezin sin tijekom rata bio to pitanje nije postavila ( na faksu u njemačkoj , a danas ima karijeru, nije sjebana osoba ).

 

Netko tko je recimo tijekom rata imao oko 35 godina danas ima okmo 50 godina, a isti je taj cijeli rat od početka do kraja bio vozač u mup-u u zagrebačkoj županiji ili mehaničar u pu. varaždinskoj, ima status dragovoljca i branitelja i odličja ko Zagorec a nije se maknuo dalje od zagreba ili varaždina. Takva osoba ide danas u mirovinu i radi godina starosti dobije omjer veći od mene, a samim time naravno i veću mirovinu. E onda sve neka ide u..........................nu.

 

Što se tiče žalbi mišljenja sam da se treba žaliti uvijek pa makar one i ne prošle pa makar ih ovi tamo i ne pročitali ali barem znam da sam se žalio a nisam samo prešutio ono što su oni dodjelili jer smatram da bi prešučivanjem odobrio to njihovo rješenje s kojim se nikako ne slažem, a s onime s čime i s kime se ne slažem njemu se protivim. Treba žalbe pisati, neka vide da se ljudi ne slažu s njihovim monopolom !

 

A što se tiče obnova postupka i za to sam, liječiti se, skupljati nove nalaze ( jer njima su novi nalazi sa novim datumima najvažniji ), pa ponovo u rat s administratorima !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bok svima

 

Ma nemoj se živirati zbog bande administratorske.Imaš pravo da im ne treba popuštati ali kao što je Mrljavac napisao nema ti puno veze da ideš sa žalbom jer je bolje pričekati koji mjesec pa obnova postupka jer ti nebude ni žalba prije riješena.

A i ja sam čekao svoj 19 20 21 rođendan u bunkerima na bojištu ali tko te pita j..e se njima za to.

Šta dobiješ to prihvati i liječi se te čuvaj zdravlje da što duže poživiš.

To je moj savjet za sve nas

 

Pozdrav svim braniteljima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve što si napisao Kompa stoji, i o vozačima i o mehaničarima.....samo danas je došlo drugo vrijeme,rat je prošao i tko je šta uspio rješit, uspio je, ni ja nisam prošao puno bolje, moje ranjavanje iz 91' godine ispada "nije to ništa strašno", "je..š 30-tak gelera", i to ti je 40% inv. i zdravo,omjer je 40/60 i svi ostali popratni liječnički dokumenti nisu bili bitni, kad sam bio kod vještaka, to je odlučeno tako i točka,gosp. T. to potpisao i završena priča, treba se pokušat koliko možeš organizirati u glavi i živit dalje, sve je to životna škola :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 6 mjeseci kasnije...

Bok. Evo upravo sam dobio poziv za vještačenje koje sam podnio u 10 mj. pa me zanima ako mi netko može savjetovat ako ne tražim puno da li da na komisiji priložim papire od 2 operacije kralježnice uz papire od PTSP ili šta da im kažem u svezi toga ako me pitaju.Trenutno imam 100% prof.sa 20%HRVI 100% na rat,ako mi novo bude nepovoljno kada mogu odustati od njega i vratiti se na staro.Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nije ni meni puno toga jasno zato se i bojim da nešto ne userem, ipak nisam više sam i moram se brinuti za svojih četvero.Ovo sa odnosom rat/mir vjerojatno će mi pasti sa 100% ako mi daju opću.Zanima me ako dobijem opću na kolikom bi mi postotku mirovina bila kao sada (narednik,dragovoljac 91,20% HRVI )nadam se da ste shvatili pitanje

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Negdje otprilike 60%vojna-40%civilna bi trebali dobiti da bi bilo približno isto odnosto par stotina kuna mnaje, ukoliko bude veći omjer sukladno tome raste i mirovina do 7... i kusur krznenih glodavaca sa činom narednika puta 1,85 puta 1,0...puta 100% u svezi dom.rata!

 

E da još nije recesija...tj. da su neka bolja vremena....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zanima me ako dobijem opću na kolikom bi mi postotku mirovina bila kao sada (narednik,dragovoljac 91,20% HRVI )nadam se da ste shvatili pitanje

 

To nitko ne može znati jer netko prođe bolje, a netko baš i ne bude zadovoljan. Iskustva su različita.

 

Ne možemo znati-pogađati što će se dogoditi na mirovinskom i koliko ćete dobiti u omjeru rat-mir i dali će uopće dobiti opću nesposobnost, a nema smisla da nagađamo kao babe vračare oko procjene.

 

zwxs3n.jpg

 

 

Sami trebate donijeti odluku o tome.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

klinci4

što se tiće kralježnice ako ćeš ju tamo spominjati ili pokazati dokumentaciju od operacija bilo bi dobro da im podastreš nekakav dokaz da je oboljenje kićme posljedica sudjelovanja u ratu jer će ti u suprotnom taj dio što se tiće kraljžnice staviti u civilni dio (kao da nije posljedica sud. u dr.)!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mrljo je napisao:

klinci4

što se tiće kralježnice ako ćeš ju tamo spominjati ili pokazati dokumentaciju od operacija bilo bi dobro da im podastreš nekakav dokaz da je oboljenje kićme posljedica sudjelovanja u ratu jer će ti u suprotnom taj dio što se tiće kraljžnice staviti u civilni dio (kao da nije posljedica sud. u dr.)!

 

ma to me i zanimalo morat ću negirati da imam ikakve posljedice na kičmu usput da li ću ja moći na ovoj prvoj u vukovaru znati koliki mi je postotak odredio prije nego ovi u zagrebu ovjere

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

čisto sumnjam da će te moći kičmu zaobići,jedino ako vam doktor prilikom ispunjavanja obrasca IN1 "zaboravi"unijeti podatke za to,ali čisto sumnjam.Kontrole su velike ,pa se boje za radno mjesto,ali vam može taj problem "minimalizirati",a naglasiti glavnu bolest ili bolesti.Ja sam s tim stvarima jako loše prošao,te sumnjam da ću to moći ispraviti,pogotovo što sam imao doktoricu koja je tek počela raditi.Vještaci su frikovi za naše pojmove,a izgleda da je i spuštena neka zapovijed s vrha pa jako pazite što vam je u obrascu IN 1,a morat će te se "snaći" s nekom referenticom da vam kaže kako ste prošli na komisiji,bar sam ja tako napravio.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

klinci4

ja sam također kada sam radio obradu za komisiju predao i papire za kičku ali su mi to uzeli kao civilni dio a da sam znao nebih ih prilaga sa papirima na osnovu ptsp-a, a ti ako si ih predao tijekom obrade sada je kasno (ili ako nemaš nešto da je to u vezi rata) jedino što preostaje je to što si naveo a to je da negiraš ali uz operacije što si imao te papire... to će ti biti moram ti reći jako teško,

što se tiće pitanja dali ćeš znati postotak na prvoj u Vukovaru, ako ti nekažu ti pitaj, iz osobnog iskustva znam da su meni rekli.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

meni su dali u Tvrtkovoj 100% opča a g.T. skinuo na 50-50 također opča,nadnarednik, dragovoljac 16g. hv 4700 mirovina,

a znam kolegu koji ima 100%prof. te ima veću mirovinu od mene, (nežalim se ja niti imam nešto protiv njega da nebi netko to pomislio sve je ok drago mi je zbog njega) nego mi nije jasno to opča-profesionalna,

znaći profesionalna: osoba još može raditi ali ne u hv, opča nemože (bar legalno) nigdje raditi a recimo prof. u ovom slučaju nosi veću mirovinu nego opča, te neke stvari mi nisu da tako kažem "sjele"

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

poštovanje,

imao sam prof. 100% rat,poručnik, hrvi, 4750. išao na obnovu postupka, vještak predlaže - opću 100% rat, ali dr. T

spušta na 50-50 opća. to je iznosilo 3600.!? i što - otišao sam u hzmo potpisao izjavu o obustavi postupka da bi mi mirovina ostala po starom, pouka: tko ima prof. 100% rat neka ne ulazi u obnove postupka (avanture) kao ja.

da sam raskinuo radni odnos do 01.01.2005 sada bi mi mirovina bila 6000. (koef 1.0)

pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dobio sam privremeno riješenje za civilnu invalidsku mirovinu zbog profesionalne nesposobnosti,dakle profesionalnu mirovinu. sudjelovanje u domovinskom ratu 5 mj. nisam ranjavan,nisam dragovoljac. bio danas u mirovinskom i pravnik mi reče da imam pravo na 80% braniteljske koja u punom iznosu je 2330 kn a da je meni zajamčeno 1864 kn čak da sam bio i samo jedan dan u vojsci i da nije bitno jesam li dobio profesionalnu ili opću . nekako sam skeptičan prema toj tvrdnji pa bih molio ako netko zna je li to uistinu tako jer vidim ovdje na forumu da je dodatak do 12 mj.boravka u vojsci 10% a on meni računa onako kako sam naveo gore i sad tek ništa ne znam.

hvala unaprijed na odgovorima!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

A čemu da se ja nadam onda?

TBC aktivna -rat

Ptsp F43 i F 60 rat

a sad mirnodopski Ulcerozni colitis K51 koji mi je tako uljepšao situaciju da su me istog trena proglasili NESPOSOBNIM,a i život mi otežao da ne znam čemu se mogu nadati uopće?

Svi govore "nemoj se sekirati"gdje god dođem,baš zato se i brinem.

2-3 mjeseca mi uopće mi nisu htjeli ništa ni reći jer su mislili da imam rak.

Kad su mi to rekli,bilo je kao u nekom jako ružnom snu.

Samo da zdravlje bude u redu.

Nadam se da neće biti novih šokova,čekam raskid sa MORH-om pa na vještačenje i ostalo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mogu ti odgovoriti jednim primjerom.Osoba 1 preda dokumentaciju i dobije 50-50 profesionalno.Prošao sve i svašta od 90 do 2003,od policajca u Rakitju 90 do 5.gard.brigade gdje je umirovljen,tona med.dokumentacije.I sad nagovori svog prijatelja Osobu 2 iz postrojbe,pomogne mu oko papira jer se ovaj nije u ništa kužio.Osoba 2 oskudan ratni put,prvi ulazak u vojsku 92.godine.Osoba 2 skupi 4 do 5 papirića i oba odu na komisiju.I sad najljepše.Osoba 2 dobije 80-20 OPĆE:Šta bi čovjek na to rekao.Vještaci su zaista FRIKOVI....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dobio sam ja opću u tako mi je barem rekla pravnica kad sam je nazvao za par dana, nisam htio više daviti dok ne dobijem odgovor od gosp.T, a onda ću vjerojatno birati između opće i profesionalne.

Za branka5 gledaj ima nepravde i nema nikakvih kriterija za određivanje postotka nego kako mu se tko svidi.Po mome ja bi svakom tko je bio dragovoljac i kasnije ostao u profesionalnoj brigadi u borbenoj postrojbi dao svima 100/100 opću da se ne uvrijede drugi.

Sada nam svima ostaje borba pojedinačno uz evo ovakva dogovaranja,mišljenja i usporedbe pa gdje se tko nađe u svemu tome, meni osobno su informacije sa ovog foruma pomogle.

BOG i HRVATI

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

zobeni je napisao:

Nažalost, čitajući na ovom forumu komentare izgleda da je opća nesposobnost bolja od djelomične, trajna invalidnost od privremene, F62 od F43, pogoršanje bolesti od poboljšanja itd. Tužno je što je država napravila braniteljima, što se sve radi zbog gole egzistencije tj. visine mirovine.

 

...definicija zdravlja : " psihičko, fizičko i financijsko blagostanje "...

 

...ako nedostaje samo jedan od ova tri faktora nema zdravlja...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav svima!Može li mi možda netko upućen reći (uputiti me)u nekoliko stvari vezane uz ovu temu; naime, ovak stoje stvari: umirovljen sam 01.01.08. iz GB, u onu "ingenioznu" 6a mirovinu. Prije par mjeseci sam pokušao pokrenuti nekakav postupak revizije mirovine, tj. htio sam da me dr. pošalje na procjenu radne sposobnosti, pa dalje, redom. Da ne zaboravim, sve bih to temeljio na vrlo bolesnoj kralježnici, tj. POKUŠAO bih ići na pogoršanje tegoba s kralježnicom od Domov. rata na ovamo. E sad mene zanima sljedeće: da li mi uopće ima vajde sve to pokretati budući da nemam nekih konkretnih dokaza o ozljedama kičme ni tijekom rata, ni poslije, osim periodičkih "ukočenja", inekcija na hitnoj i naravno, bolovanja i terapija. Na operaciju nisam nikad išao, jer sam primjetio da od nje nema koristi(kod ljudi koji su bili i po par puta). Sve to me zanima između ostalog i zato, što po nekakvom novijem zakonu HZZO-a, umirovljenik koji pokreće reviziju, mora obaviti sve pretrage (obnoviti nalaze), a kvaka je u tome da to MORA PLATITI gotovinom! Pošto to JAKO puno košta, ne bih uopće ulazio u tu avanturu, ako nema ni najmanje šanse za dobivanje invalidske mirovine (prave, a ne ove tzv.-6a). Nije mi toliko bitno opća - profesionalna, samo da mi se na temelju ratnog puta odredi onaj postotak rat-mir i da mi se na temelju toga odredi mirovina, sigurno ne može bit manja od ove 6a. Znam da problemi s kralježnicom teško "prolaze" na tim komisijama, ali ja zbog tih problema ne mogu ništa raditi, niti zaraditi. Bilo kakav ozbiljniji fizički napor za mene znači ili hitna, po inekciju, ili opaki bolovi ili odlazak kod kiropraktičara...najčešće sve to. :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moje mišljenje ti je da ne prilažeš ništa od kičme tj. da ne spominješ to uopće jer ja sam zbog toga prvi puta u tvrtkovoj ili šta ja znam kako se zove, popušio. Sve što ti nije vezano uz rat ne prilaži. Kod mene je bila malo drugačija situacija jer ja sam imao pribilježeno dvije operacije i automatski nisam mogao dobiti opću nego profesionalnu jer nije iz rata. 6a ne možeš pretvoriti u vojnu prof. ili opću bez invalidnosti koja je nastala u obrani suvereniteta, znači ostaje ti jedino PTSP uz odličan ratni put jer nisi imao sreće biti ranjen žalosno ali tako je a usto si bolestan i ne možeš više raditi kako treba, na tebi je. Što se tiče kralježnice nemoj se zajebavati ja sam operirao i meni je dobro i to na dva mjesta a ako je negiraš može ti doći do okoštavanja tada si tek najebo moraš operirat a neće ti puno pomoći vjeruj mi znam takve.

BOG i HRVATI

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bez obzira,što god da dobijem,odlučio sam da kad sve ovo završi osnovaću ili neku udrugu ili pokrenuti kakvu akciju da se pomogne ljudima koji imaju takvih problema i skupljati donacije da ne prolaze sami kroz sve to i pomoći im koliko god treba jer vjerujem da nas ima još koji smo spremni pomoći drugima.

Tužno je ovo što pročitam,ali je razlog više da nastavimo.

Kad nam oni neće pomoći,zašto se ne organiziramo?

Ni meni osobno nije ništa bolje,boriću se i dalje pa makar sam bio u toj borbi.

Trebalo bi potaknuti nešto u tom smislu,da privučemo druge da pomognu ljudima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav.

Imao bih jedno pitanje vezano uz prava iz ZOMO.

Prijatelj mi je dobio rješenje 07.09.2000g. gdje mu se određuje invalidska mirovina zbog prof.

nesposobnosti za rad u svoti od 256,27 kn. mjesečno ,postupak je pokrenut po službenoj

dužnosti i u provedbenom postupku utvrđeno je

-priznato mu je pravo na zaposlenje na drugim poslovima kao i naknada plaće u svezi s tim

-rođen je 1958 g i tada ima 40 g 3 mj

-radnog staža 24 god,6 mj i 11 dana.

s pridodanim stažom 12 god, 3 mj

-te ukupni mirovinski staž iznosi: 36g-10mj-7 d.

to bi bilo ono ukratko što je napisano u rješenju.

 

Trenutno je zaposlen kod privatnog poduzetnika.

-Sudionik je domovinskog rat od 01.10.90 do 10.08.91,

te ima status Dragovoljca po zakonu o pravima Hrvatskih branitelja iz dom.rat.

-nema status HRVI.

On bih sada podnio zahtjev za mirovinu s pogoršanjem zdravstvenog stanja i da mu se obračuna

vojni dio( kumulirana inv.mirovina - pretpostavljam) u obnovljenom postupku dali je to moguće na ovaj način,po ZUP objektivni rok za obnovu postupka je 5 god. što je proteklo, ako ne ovako molim savjet što da napravi.

Naravno da polazim od pretpostavke da posjeduje liječničku dokumentaciju koja može sve ovo potkrijepiti.

Unaprijed zahvaljujem .

gandolfo

 

:misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

gandolfo-2 je napisao:

...On bih sada podnio zahtjev za mirovinu s pogoršanjem zdravstvenog stanja i da mu se obračuna

vojni dio( kumulirana inv.mirovina - pretpostavljam) u obnovljenom postupku dali je to moguće na ovaj način,po ZUP objektivni rok za obnovu postupka je 5 god.

...

On može podnijeti zahtjev za obnovu postupka temeljem pogoršanja zdravstvenog stanja i to nema veze s rokovima iz ZUP-a već je aktualna primjena čl. 121 ZOMO.

Hoće li mu se odrediti nova prava onako kako on želi ( obračun vojnog dijela,...) je teško i po meni neozbiljno prognozirati. Ako ništa drugo, po mom mišljenju, može dobiti 80% od najniže braniteljske mirovine. Prijedlog: podnijeti zahtjev (normalna stvar kompletan...) što prije to bolje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Samo da se pohvalim da mi je legla opća 100/100. Riješenje nisam još dobio jer je na prijepisu ali sam primjetio danas na mirovini možete zamisliti kakav ugodan šok za oči od 1700 kn. Da potvrdim da se ne bi prerano radovao nazovem mirovinski i dobijem pozitivan odgovor. Zahvalan sam svima koji su na neki način sugerirali jer sam bio u nedoumici uopće to pokretati.

 

BOG I HRVATI

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Svakom ću pomoći ako ikako mogu,ali nikom neću odmoći.

Nadam se da će gospodinu T.dragi Bog dati da bude dobre volje onaj dan kad moj predmet dođe pred njega jer to očito ide tako čitajući sve ove postove i različita iskustva.

Bio sam na vještačenju i čekam njihov zaključak.

Zamisli,za tbc iz rata mi kaže da kao nemam invalidnost,a imam tjelesna ograničenja i ostalo.Neka,strpljiv sam ja.neću se zabrinjavati,znam što sam prošao i imam sve papire.Pozdrav svima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

decki dali mi neko moze reci kolika bi mi bila mirovina posto sam dobio sada iz zagreba rijesenje o opcoj nesposobnostisa omjerom 50% rat 50%mir,cin narednika ,zapovjednik desetine,HRVI 30%,21god staza u civilstvu ,ioko 2,5 godina u ratu.i dali se dobiju neki zaostaci posto sam do sada bio u profesijonalnoj mirovini sa omjetrom od 80%mir a 20% rat,i u mirovini sam od 6mje.prosle godine a sada sam isao na povecanje tj.na opcu pa sam ju dobio.hvala na odgovoru i ako moze da mi ju posaljete na privatno a ako ne onda na forumu ovom.vec sam postavio pitanje ranije ali nisam naveo da imam hrvi. :vrti::kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zaostatke nećete dobiti osim ono malo sitniša od dana kad ste bili na obnovi postupka, tj. novoj procjeni radne sposobnosti.

 

Naredniče, a sa tim činom (narednika) mirovina, oko 4800 kuna.

 

 

Čestitam. :palac:

 

Ovaj forum je predviđen za davanje pravnih i ostalih informacija s razlogom da ih mogu i drugi pročitati, a ne za dopisivanje putem PM-om. Ima još korisnika ovog portala koji bi željeli znati podatke ovakvog i sl. sadržaja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

antetorca je napisao:

JEL ZNA NETKO KOLIKO BI IMAO MIROVINU SA 20 VOJNE I 80 POSTO CIVILNE,DANAS SAM DOBIO RIJEŠENJE,I DALI ŽALBA IMA KAKVOG SMISLA ?

 

nisi napisao koja mirovina opca ili profesijonalna,dali si dragovoljac,ili branitelj sa hrvi ili bet hrvi,koliko sataza vojnog,koliko civilnog.

sa ti omjerom mirovina oko2200-2400 profi ali zavisi o gore navedenim parametrima

e sada za zalbu nisam siguran jer zalba ne povlaci izvrsenje,a po meni kako sam ja prosao nisam se zalio nego sam skuplja dokumentaciju i isao na pogorsanje bolesti pa sam nakon skoro 11mje.isao ponovo na vjestacenj i onda sam dobio opcu.toliko od mene koliko znam ,ali vjerujem da ce ti se i drugi javiti. :vrti::kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dobio sam profesionalnu mirovinu.dragovoljac sam,sudionik domovinskog rata od 30.6 1991 do 11.8 1992,od 31.5 1994 do 31.5 1996 specijalna policija,ćina nemam.šta mi je dalje činiti,dali da podnesem žalbu ili nešto drugo,imam 14 godina radnog staža,i nakon koliko vremena mogu ponovo priložiti dokumentaciju u vezi pogoršanja ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

antetorca je napisao:

dobio sam profesionalnu mirovinu.dragovoljac sam,sudionik domovinskog rata od 30.6 1991 do 11.8 1992,od 31.5 1994 do 31.5 1996 specijalna policija,ćina nemam.šta mi je dalje činiti,dali da podnesem žalbu ili nešto drugo,imam 14 godina radnog staža,i nakon koliko vremena mogu ponovo priložiti dokumentaciju u vezi pogoršanja ?

 

..nije potrebno ponavljati se, imate već isto pitanje i odgovor na njega, ovo je duplikat...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija