Jump to content

Kolege molim pomoć


Vlaj1304

Preporučene objave

Drage kolege pravnici,

Zavrsit cu pravo u roku , u Zagrebu ,sa prosjecnom ocjenom cca 4.3.

Zanima me mislite li da bi mogao s ovakvim rezultatima biti primljen za sudskog vježbenika ( čitao sam da prosjek ocjena nosi 50% bodova pa ga zato i spominjem). Također me zanima kakva su Vaša iskustva sa sudskim vježbeništvom i koliko Vam je bilo plaćeno? 

Cuo sam da se na sudu najvise nauci o poslu pa me zanima kakve su perspektive nakon polozenog pravosudnog ispita? Kakav je posao sudskog savjetnika te koliko je on placen? S jedne strane slusam price kako su potplaceni a s druge kako im je lagodno raditi. Placa mi definitivno nije najbitniji faktor no ako su uistinu toliko potplaceni radije bi gledao druge opcije.. Koliko savjetnika uopce uspije steci titulu suca i s koliko godina poprilici? 
 

Naime imam u vidu i neke druge opcije ( sigurnije, ako me razumijete) a pravo me stvarno zanima i rad na sudu me zaista privlaci pa vas molim za misljenja da znam isplati li mi se uopce razmisljati o vjezbenistvu na sudu..

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Plaća vježbenika je bila prije deset godina kad sam ja imala te informacije oko 3.800,00 kn bez položenog pravosudnog ispita (plus putni troškovi), a oko 4.200,00 kn ili 4.500,00 kn s položenim pravosudnim ispitom. Plaća sudskog savjetnika je oko 5.500,00 kn, višeg sudskog savjetnika oko 7.500,00 kn, mislim, no tu me nemojte držati za riječ. Natječaje za sudačke vježbenike je raspisivalo ministarstvo pravosuđa, sad ne znam kako to ide. Ovisno o potrebama pojedinog suda, trebat će Vam minimalno 5-7 godina od početka vježbeništva do imenovanja za suca, no ne vidim da ima puno natječaja niti za vježbenike, a niti za slobodna sudačka mjesta. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

 

Uredba o izmjenama i dopunama Uredbe o nazivima radnih mjesta i koeficijentima složenosti poslova u državnoj službi je donijela ipak nešto veće koeficijente složenosti poslova, tako da su plaće ipak nešto malo veće (čl. 3.)

https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2019_08_73_1570.html

Uz navedeno, novina je da sud može imati sudske savjetnike, više sudske savjetnike i više sudske savjetnike – specijaliste (čl. 66. Zakona o sudovima)

https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2018_07_67_1362.html

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija