Jump to content

Sudovi i državna odvjetništva


Chewbacca

Preporučene objave

  • Odgovora 565
  • Tema pokrenuta
  • Zadnji odgovor

najviše su sudjelovali

derSpiegel je napisao:

Mene isto sve ovo zanima, a posebno koliki su prosjek ocjena i duljina studiranja minimalno potrebni da bismo se mogli uopće nadati vježbeničkoj poziciji?

 

Pretpostavljam da će se teško netko probiti tko je studirao više od 6 godina i imao prosjek manji od 3.2.

 

Ja osobno sam studirao ravno 5 godina i imam prosjek 3.3, pa ćemo vidjeti je li to dovoljno dobro...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

derSpiegel je napisao:

Uf, ja sam godinu dulje, ali sa nešto većim prosjekom. Ah, okušat ću sreću pa ćemo vidjeti. :) Pretpostavljam da za svaki sud treba poslati zasebnu aplikaciju?

 

Za razliku od Osječko-baranjska županije ministarstvo pravosudja nije naglasilo da se za svako mjesto treba slati posebnu prijavu.

Ja ću to vjerojatno poslati sve u jednoj koverti, no za svako mjesto ću poslati zasebnu prijavu s potrebnom dokumentacijom.

 

Gdje ćeš se sve prijaviti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Članak 7.

(1) Na slobodno vježbeničko mjesto primit će se oni kandidati koji u postupku odabira ostvare ukupno najveći broj bodova.

(2) Ukupan broj bodova određuje se na osnovi rezultata ocjena završenog sveučilišnog diplomskog studija prava i na temelju ostalih postignuća na diplomskom i poslijediplomskom studiju prava, kao i na osnovi pisane provjere znanja te provedenog strukturiranog razgovora.

(3) Broj bodova ostvaren na temelju završenog sveučilišnog diplomskog studija prava te ostalih dostignuća na diplomskom i poslijediplomskom studiju prava može iznositi najviše 50% bodova. Broj bodova ostvaren na temelju pisane provjere znanja iznosi najviše 40%, dok se na temelju rezultata provedenog strukturiranog razgovora može ostvariti najviše 10% bodova.

(4) Ako ima više kandidata s istim ukupnim brojem bodova nego što ima slobodnih vježbeničkih mjesta, odabiru se oni kandidati koji su ostvarili veći broj bodova na temelju pisane provjere znanja. U slučaju jednakog broja bodova prednost će imati kandidat podzastupljenog spola u pravosudnom tijelu za koje se vrši izbor.

(5) Ministar nadležan za poslove pravosuđa odredit će pravilnikom način utvrđivanja broja bodova iz stavka 2. ovog članka, sadržaj pisane provjere znanja i strukturiranog razgovora

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mare1986 je napisao:

Bok! Zanima me kakva je to potvrda o ocjeni iz diplomske radnje i duljini studiranja? Još nisam imala promociju, pa nemam originalne papire, a za jedan natječaj ranije dobila sam na faksu prijepis ocjena gdje piše i ocjena iz diplomskog rada! Hvala!

 

Mene isto ovo zanima, zna li netko možda?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Chewbacca je napisao:

Limena je napisao:

Piše u natječaju da traže PRESLIKE dokumenata. Znači li to da moraju biti ovjereni od javnog bilježnika? Jer negdje se naglasi "ovjerena preslika." Molim upućene za odgovor. Hvala!

Potvrda o diplomi mora biti ovjerena kod javnog bilježnika.

wilco je napisao:

Obična kopija!

Sretno svima!

i tko je sad u pravu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Chewbacca je napisao:

gala385 je napisao:

Koje su ovo gluposti, nikad se nisu gledale ocjene i duljina studiranja. I sad mi koji smo se morali sami uzdržavati konobarenjem i bauštelom ,te zbog toga dulje studirali nemamo šanse? Proklet dan kada sam završio ovu smijuriju od fakulteta.

Presmiješan si.

 

Ne znam za tebe ali ja nisam imao katedru sarkazma na faxu.

Išao sam osobno do predsjednika suda neki dan i čovjek mi govori da bi već ujutro radio da nije ministarstva, jer mu fali 4 vježbenika, 2 suca i savjetnika ,a ne odobravaju mu zapošljavanje ni čistačice.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja sam jutros zvala ministarstvo, sve kopije trebaju biti ovjerene, ako se prijavljujete za primjerice 4 mjesta šaljete u kuverti 1 ovjerenu kopiju i 3 obične kopije, i to je to. Samo mi je malo glupo šta treba samo kopirati str. 6 i 7 iz radne knjižice,možeš bilo čije tako, pa ovjeravati praznu str.. Al eto..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mislim da su oni obvezni u oglasu naglasiti ako kopije trebaju biti ovjerene... ukoliko to nisu napravili i osobe koje pošalju neovjerene dokumente trebale bi biti pozvane na testiranje..

ili se na ovakav način rješavaju velikog broja prijavljenih vježbenika?

smiješno je da za svaki oglas dodatno moramo nazivati potencijalne poslodavce iz oglasa ;/

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tako je, ako nije navedeno da treba ovjereno - onda ne treba.

 

U tom ministarstvu svatko priča kako mu padne na pamet, i svatko ima drugu priču, a priča ovisi o tome koga dobijete na telefon.

 

Meni su tako na jednom od prošlih natječaja za vježbenike rekli preko telefona u petak da nisam dobio mjesto na sudu, a u ponedjeljak sam dobio pozitivno rješenje (ženi se jednostavno nije dalo pogledati pa je rekla: niste dobili).

 

Treba se držati onoga što je napisano i ne bacati novce uzalud :-D

 

Inače, ako je nekom nedostupna radna knjižica, možete si izvaditi potvrdu o radnom stažu u Mirovinskom. Svrha je ista. Eto jedna informacija, koja nadam se nije na odmet :namiguje:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da je to sa ovjeravanjem prava glupost jer je očito da je njihova greška što u natječaju nisu naglasili da preslike trebaju biti ovjerene. Poslat ću im neovjerene kopije iliti preslike jer ne namjeravam bacati novac u vjetar jer u ministarstvu neznaju kako napisati natječaj. Svakim danom me naša situcija sve više neugodno iznenađuje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postoji li neki "univerzalini" pravilnik/zakon gdje piše kakve dokumente slati na natječaje? Mislim da ne postoji već da svaki poslodavac, bio on fizička ili pravna osoba raspisujući natječaj mora navesti uvjete, dokumente koji se trebaju priložiti (i vrstu: dal samo preslike ili ovjerene preslike odnosno originale).. Molim da me netko ispravi ako griješim.

Kad se tražio prošli mjesec pripravnik u Zg županiji (mislim da je bilo 3 pripravnička mjesta ne nužno za pravnike već VSS društvenog smjera) poslala sam neovjerene dokumente (nisma dobro pročitala).. Kad sam nazvala Županiju i pitala zašto nisam pozvana na testiranje, rekla mi je da vjerojatno nisam poslala ovjerene dokumente.

Rekla sam joj: "Ali nije ništa pisalo u natječaju, ili se bar ne mogu sjetiti..."

(a istovremeno sam bila na njhovoj stranici i otvarala dokument s natječajem)

Žena mi je samo rekla: "Pisalo je. Provjerite. Mora pisati."

Upravo radi tog iskustva dobro sam pazila što piše u ovom oglasu (koji je isti kao i oglas iz primjerice 2008. godine) i nisu tražene ovjerene kopije.

Isto tako, traži se 5 dokumenata (ili 6 ako imate postignuća).. mislim da je cijena jedne ovjere oko 50ak kn... dakle to zadovoljstvo slanja molbi došlo bi nas samo po jednoj molbi oko 250 kuna minimalno. (ako možemo kopije za ostala mjesta poslati u istoj koverti jel)

 

U tom slučaju mislim da se čak može pričati o diskriminaciji onih koji nemaju novca za ovjeravanje dokumenata. Što se tiče dostave molbi, primjerice ako žive u Zagrebu mogu sami i dostaviti te ne ići na poštu, ali nemaju danas svi nezaposleni (ili većina njih barem) 300ak kuna samo za jednu molbu.

 

Ispričavam se na dužini teksta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pravnica84 je napisao:

I mene zanima da li je potrebna ovjera kod bilježnika..zanima me i za domovnicu..da li je potrebna ovjera ili je dovoljno obična kopija..

 

Ako po domovnicu ne morate putovat 250 km (dakle, ako zivite blizu nadleznog maticnog ureda) puno puno vise se isplati izvadit novu domovnicu (20 kn biljega i 5 kn gootvine) nego ovjeravat presliku jerbo ce vas ovjera doc vise nego novi original.

 

Sto se tice ove teorije o tome da "potvrda o diplomi mora biti ovjerena" - wtf? Potvrda (na PFZG-u se to zove uvjerenje) je isprava koju izdaje i samim time ovjerava fakultet, i nema ju sta biljeznik ovjeravat. Druga stvar je ako govoris o preslici potvrde/uvjerenja. Ona isto ne mora nuzno biti ovjerena ako se to posebno ne trazi. Uglavnom nemojte brkat "potvrda" i "preslika potvrde" jer plasite ljude.

 

I zadnje - generalno sto se tih perverznih natjecaja gdje traze stranice i stranice ovjerene dokumentacije - kad natjecaj zavrsi imate pravo (ako niste dobili posao) otic u kadrovsku/pravnu sluzbu doticne institucije te trazit svoje dokumente nazad.

 

Inace - u zemljama napredinijim od nase (npr BIH :D) ovjera preslika dokumenata je besplatna ako nekom treba u svrhu zaposljavanja... :misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kakvi ovjereni dokumenti sad?!

 

lijepo piše:

 

 

priložiti:

 

1. životopis (dva primjerka)

 

2. dokaz o hrvatskom državljanstvu

 

3. preslik diplome pravnog fakulteta,

 

4. preslik uvjerenja da se protiv kandidata ne vodi kazneni postupak koje ne smije biti starije od 6 mjeseci,

 

5. preslik radne knjižice - stranice 6. i 7. na kojima su sadržani podaci o zaposlenju i stažu,

 

6. preslik svjedodžbe o ocjenama dobivenim na ispitima iz svih predmeta, potvrde o ocjeni iz diplomske radnje i duljini studiranja,

 

7. dokaz o postignućima tijekom diplomskog i poslijediplomskog studija.

 

Znači:

 

1.tu ide fotokopija

 

2. tu ne piše da li treba original ali bi trebala fotokopija?

 

3. tu piše da je fotokopija

 

4.tu isto piše da je fotokopija

 

5. isto piše fotokopija

 

6. fotokopija za svjedodžbu ali ne piše da li je fotokopija za potvrdu o ocjeni i duljini studiranja?

 

Znači eventualno nam treba par original domovnica (što nema smisla) a potvrdu o ocjeni i duljini studiranja (što se nalazi na jednom papiru) se dobije na faksu u kolko god primjerka želimo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Chewbacca je napisao:

Meni je teta u referadi rekla kad sam podizao potvrdu o diplomi da se ta potvrda MORA ovjeriti kod javnog bilježnika da bih s njom mogao tražiti posao.

P.S. Samo da se dopunim: teta u referadi mi je rekla da se treba ovjeriti kopija potvrde, a ne sama potvrda iliti uvjerenje. Inače sam studirao u Osijeku.

 

I ovo što se tiče ovjeravanja dokumenata, mislim ako nisu napisali da se trebaju ovjeriti dokumenti, onda se valjda ne trebaju ovjeriti...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Logaah je napisao:

kakvi ovjereni dokumenti sad?!

 

lijepo piše:

 

 

priložiti:

 

1. životopis (dva primjerka)

 

2. dokaz o hrvatskom državljanstvu

 

3. preslik diplome pravnog fakulteta,

 

4. preslik uvjerenja da se protiv kandidata ne vodi kazneni postupak koje ne smije biti starije od 6 mjeseci,

 

5. preslik radne knjižice - stranice 6. i 7. na kojima su sadržani podaci o zaposlenju i stažu,

 

6. preslik svjedodžbe o ocjenama dobivenim na ispitima iz svih predmeta, potvrde o ocjeni iz diplomske radnje i duljini studiranja,

 

7. dokaz o postignućima tijekom diplomskog i poslijediplomskog studija.

 

Znači:

 

1.tu ide fotokopija

 

2. tu ne piše da li treba original ali bi trebala fotokopija?

 

3. tu piše da je fotokopija

 

4.tu isto piše da je fotokopija

 

5. isto piše fotokopija

 

6. fotokopija za svjedodžbu ali ne piše da li je fotokopija za potvrdu o ocjeni i duljini studiranja?

 

Znači eventualno nam treba par original domovnica (što nema smisla) a potvrdu o ocjeni i duljini studiranja (što se nalazi na jednom papiru) se dobije na faksu u kolko god primjerka želimo.

Da, porvrdu o ocjenama ćeš dobit na faksu u koliko god priomjeraka, ali nakon prvog puta svaku iduću ćeš platit 150 kn
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mogu oni govoriti i napraviti na kraju što žele (odnosno ne pozvati osobe koje nisu dokumentaciju ovjerile), ali ako nije raspisano u natječaju vjerojatno se može onda i tražiti poništaj istog?

Makar s obzirom na iskustvo, i od toga ništa.

Ja sam poslala neovjerene kopije i sad se mislim da li ipak (da mi bude mirna savjest) pošaljem sve ponovno ;/

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

takuin je napisao:

Dragi kolege,

zvala sam kadrovsku u ministarstvu i nakon upornog zivkanja konačno se javila živa osoba koja mi je potvrdila da sva dokumentacija ukoliko je riječ o kopiji mora biti ovjerena kod javnog bilježnika iako to nigdje nisu naznačili?!

isto su i meni rekli... i da ukoliko se javljam na vise pozicija, samo je jedna ovjerena kopija potrebna - ostale ne moraju biti ovjerene.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

i ja sam zvala na:

 

Uprava za organizacijsko-kadrovske i inspekcijske poslove pravosuđa

 

Adresa: Dežmanova ulica 10, Zagreb

telefon: +385 1/371-06-90

 

ja: da li kopije moraju biti ovjerene buduću u natječaju to nije naznačeno?

ona: moraju

ja: da li to negdje piše?

ona: ne razumijem vaše pitanje.

ja: da li postoji određeni propis u kojemu to piše da moraju biti ovjerene budući da u samom natječaju ne piše?

ona: ah... ne znam.. tako je rečeno!

 

Nejvjerojatno je da je "nešto rečeno" što nigdje ne piše (kao neki "tajni" eliminacijski uvjet) i da to može proći pored objavljenog natječaja u NN....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nyke je napisao:

i ja sam zvala na:

 

Uprava za organizacijsko-kadrovske i inspekcijske poslove pravosuđa

 

Adresa: Dežmanova ulica 10, Zagreb

telefon: +385 1/371-06-90

 

ja: da li kopije moraju biti ovjerene buduću u natječaju to nije naznačeno?

ona: moraju

ja: da li to negdje piše?

ona: ne razumijem vaše pitanje.

ja: da li postoji određeni propis u kojemu to piše da moraju biti ovjerene budući da u samom natječaju ne piše?

ona: ah... ne znam.. tako je rečeno!

 

Nejvjerojatno je da je "nešto rečeno" što nigdje ne piše (kao neki "tajni" eliminacijski uvjet) i da to može proći pored objavljenog natječaja u NN....

 

I hoćeš li opet slati prijave?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

E već mi je stvarno dosta i namještenih natječaja i nejasnih i svih ostalih... Poslala sam fotokopije zato što je tako pisalo u natječaju i ako ne budem pozvana na testiranje, odnosno ako se ispostavi da se nešto trebalo ovjeriti kako su rekli iz ministarstva na upite nekih kolega prvo ću se žaliti, onda ću poslati mail ministru, a nakon toga i napisati jednu sočnu priču za neke od dnevnih novina jer mislim da je stvarno dosta!!! Pa tko zna, vjerojatno neće biti ništa od toga, ali nek se bar počne pričati o tome malo više.... Kažu u RH treba obrazovanih ljudi, treba stučnog kadra treba ovo ili ono a onda mi mladi obrazovani ljudi bezveze dajemo novce za ovjere dokumenata, za slanje istih za gorivo da bi otišli na testiranje itd. a onda se za 99% natječaja ispostavi da su namješteni pa kuda ide ovaj svijet ljudi!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Luna10 je napisao:

E već mi je stvarno dosta i namještenih natječaja i nejasnih i svih ostalih... Poslala sam fotokopije zato što je tako pisalo u natječaju i ako ne budem pozvana na testiranje, odnosno ako se ispostavi da se nešto trebalo ovjeriti kako su rekli iz ministarstva na upite nekih kolega prvo ću se žaliti, onda ću poslati mail ministru, a nakon toga i napisati jednu sočnu priču za neke od dnevnih novina jer mislim da je stvarno dosta!!! Pa tko zna, vjerojatno neće biti ništa od toga, ali nek se bar počne pričati o tome malo više.... Kažu u RH treba obrazovanih ljudi, treba stučnog kadra treba ovo ili ono a onda mi mladi obrazovani ljudi bezveze dajemo novce za ovjere dokumenata, za slanje istih za gorivo da bi otišli na testiranje itd. a onda se za 99% natječaja ispostavi da su namješteni pa kuda ide ovaj svijet ljudi!

 

podržavam u potpunosti!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Limena je napisao:

Logaah je napisao:

kakvi ovjereni dokumenti sad?!

 

lijepo piše:

 

 

priložiti:

 

1. životopis (dva primjerka)

 

2. dokaz o hrvatskom državljanstvu

 

3. preslik diplome pravnog fakulteta,

 

4. preslik uvjerenja da se protiv kandidata ne vodi kazneni postupak koje ne smije biti starije od 6 mjeseci,

 

5. preslik radne knjižice - stranice 6. i 7. na kojima su sadržani podaci o zaposlenju i stažu,

 

6. preslik svjedodžbe o ocjenama dobivenim na ispitima iz svih predmeta, potvrde o ocjeni iz diplomske radnje i duljini studiranja,

 

7. dokaz o postignućima tijekom diplomskog i poslijediplomskog studija.

 

Znači:

 

1.tu ide fotokopija

 

2. tu ne piše da li treba original ali bi trebala fotokopija?

 

3. tu piše da je fotokopija

 

4.tu isto piše da je fotokopija

 

5. isto piše fotokopija

 

6. fotokopija za svjedodžbu ali ne piše da li je fotokopija za potvrdu o ocjeni i duljini studiranja?

 

Znači eventualno nam treba par original domovnica (što nema smisla) a potvrdu o ocjeni i duljini studiranja (što se nalazi na jednom papiru) se dobije na faksu u kolko god primjerka želimo.

Da, porvrdu o ocjenama ćeš dobit na faksu u koliko god priomjeraka, ali nakon prvog puta svaku iduću ćeš platit 150 kn

 

 

Potvrdu o ocjenama sam dobio kad sam diplomirao al potvrdu o ocjeni i duljini studiranja se podigne na faksu - besplatno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Chewbacca je napisao:

U natječaju sam vidio da se treba poslati i dokaz o postignućima na diplomskom i postdiplomskom studiju, pa me zanima šta su mislili pod tim?

Da li je to možda dobivanje državne stipendije tj ugovor o stipendiranju?

 

Tako je! Postignuća su stipendije, nagrade, aktivno i pasivno sudjelovanje na seminarima, radionicama...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da se svi smirite i uspijete ovjeriti i poslati sve papire na vrijeme. Dakle u jednom primjerku sve trebe biti ovjeremo kod javnog bilježnika, svi ostali primjeri mogu biti kopije istih!!!!! Ako netko ima još nedoumica neka se lijepo potrudi i nazove ministarstvo a ne napamet bezveze lupetati... šala ali tako treba jer glupo je zbog mizernih 250kn ostati bez posla!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

josephine5 je napisao:

Da se svi smirite i uspijete ovjeriti i poslati sve papire na vrijeme. Dakle u jednom primjerku sve trebe biti ovjeremo kod javnog bilježnika, svi ostali primjeri mogu biti kopije istih!!!!! Ako netko ima još nedoumica neka se lijepo potrudi i nazove ministarstvo a ne napamet bezveze lupetati... šala ali tako treba jer glupo je zbog mizernih 250kn ostati bez posla!!!

 

Nekome je 250 kuna mizerno, nekome nije i ne mislim o tome ovdje raspravljati.. mada nije da nema smisla jer ipak pozivom na testiranjem dobivamo šansu za zaposlenje.

 

Problem je najviše u tome što se očito ne možemo pouzdati u tekst natječaja te da bi za svaki trebali nazivati potencijalnog poslodavca i pitati "da li je ono navedeno u natječaju dovoljno" i to je ono što me zapravo najviše žalosti

 

Zamišljam tako da za svaki oglas/natječaj moram poslati ovjerene dokumente.. onda tih 250 kuna x 10-15 oglasa mjesečno i ne bi više bilo mizerno

(iako postoji mogućnost da ukoliko poslodavac ne vrati natrag ovjerene dokumente mi možemo otići u njihovu kadrovsku službu po njih...nakon natječaja.. ali opet bismo morali imati "spremno" po nekoliko ovjera za svaki slučaj)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jedni tvrde da treba ovjeriti, a drugi da ne treba.. A ako ćemo baš čitat tekst onako kako je napisan, tada svi vidimo da je jasno da se izraz ovjerena kopija nigdje ne spominje, i zato im neću poslat ovjerene dokumente, a ako me unatoč uspješnosti prilikom studiranja ne pozovu na testiranje, napravit ću bunu jer mi je dosta natječaja namještenih za nečije kćeri i sinove. :( Ja nemam 250 kn za ovjere, a iz principa ih ni nedam, čak i da imam.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mare1986 je napisao:

Jedni tvrde da treba ovjeriti, a drugi da ne treba.. A ako ćemo baš čitat tekst onako kako je napisan, tada svi vidimo da je jasno da se izraz ovjerena kopija nigdje ne spominje, i zato im neću poslat ovjerene dokumente, a ako me unatoč uspješnosti prilikom studiranja ne pozovu na testiranje, napravit ću bunu jer mi je dosta natječaja namještenih za nečije kćeri i sinove. :( Ja nemam 250 kn za ovjere, a iz principa ih ni nedam, čak i da imam.

Upravo tako, tekst natječaja je jasan, npr. ja sam prije 2 god slao na natječaj obične preslike bez ovjere i sve je prošlo ok, a što se diplome tiče istu možete koprati i ovjeriti na fakultetu (ustanovi koja je istu i izdala).

Javni bilježnik će ovjeriti sve ako baš zahtjevate, a na štambilju malim slovima piše "ne odgovara za sadržaj isprave".

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

evo da i ja dam svoj doprinos ovoj temi budući me se direktno tiče. mislim da ništa ne treba biti ovjereno jer to nije izričito navedeno. ja sam ovjerila samo presliku radne knjižice, i ljudi moji ta jedna ovjera me došla 83 kn!!!!!!domovnica je original, 25 kn. pošto nisam još dobila diplomu jer nisam imala promociju poslala sam im uvjerenje koje sam dobila kad sam diplomirala. ispis ocjena isto tako. u sudu digla potvrdu o nekažnjavanju i tako sam i poslala! ma kakva kopija, pa još ovjerena, ma daj, pa to su veliki novci... ne pada mi napamet! nitko ne pita ljude imaju li i za sve te puste formalnosti, pa dosta da sam se sama financirala tijekom školovanja i krv svoju popila plaćanjem prijevoza i koječega. dosta sam dala i više ne dam!kao što rekoh, jedna ovjera skoro sto kuna, e tu sam stala! najbolje da ću biti glasdna jer "možda" treba biti ovjereno! ako treba, onda to treba reći, crno na bijelo! malo sam ogorčena zbog svega skupa pa i zvučim žešće, tako da ne zamjerite. ali stvarno mi je previše! dosta da ne mogu pošteno zaraditi svoj kruh od raznih zavrzlama u ovoj državi a ne da još nezaposlena punim šupli državni proračun! eto, pozdrav i puno sreće svima vama!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Chewbacca je napisao:

Ajd` dosta više o tome da li dokumenti trebaju biti ovjereni ili ne.

I ja sam danas zvao ministarstvo ( ne u vezi ovjeravanja) i teta mi je rekla da dokumente za koje nisam siguran da su valjani, a koje sam poslao trebam opet poslati i to NEOVJERENE.

 

 

 

Hvala!! Od sad se svi trebamo držati ovoga i prestat o tim kopijama, bit svega nisu kopije ili ovjerene kopije već ono što piše u tim papirima i ono što imamo u glavama, i zato, sretno svima! :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da li netko zna koliki bi eventualno mogao biti "razumni rok" od objave ovog natječaja do bilo kakvog odgovora s njihove strane? Čula sam da se to može rastegnuti mjesecima? Da li je uvjet 0- staža, pa zbog toga traže preslik radne knjižice?(stoji u zakonu o vježbenicima-ali nisam našla odredbu o prvom zaposlenju)

Ako nije uvjet da ti je to prvo zaposlenje-teoretski ako me primi neki odvjetnik kod sebe-kasnije mogu i dalje konkurirati za natječaj ako se ovo protegne do poslije ljeta?

Najgore je ne raditi ništa i čekati...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Od natječaja do zapošljavanja računajte da će proći barem 4-6 mjeseci (ide ljeto, pa se zapošljavanje obično prolongira na jesen).

 

Kandidati na natječaju u travnju 2008. godine čekali su 6 mj od trenutka natječaja do prvog radnog dana, dok su oni koji su se javili na natječaj u listopadu 2008. čekali godinu dana (tad je bila aktualna zabrana zapošljavanja).

 

Sad možda taj period bude i kraći jer je novi Zakon o vježbenicima oduzeo mogućnost žalbe protiv rješenja o prijemu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru! Ostaje otvoreno još pitanje staža: Da li mora biti prvo radno mjesto u struci ili se iz odvjetničkog ureda možeš prebaciti na sud sa odrađenih par mjeseci?

U protivnom možemo gajiti lažne nade još pola godine da bi ispunili uvjete i pri tom "dementirati" ili prihvatiti velikodušne ponude odvjetnika da odradimo vježbenički na način da sami snosimo "troškove svog rada" bez plaće? Suluda stvarnost...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bilo bi dobro da je prvo radno mjesto u struci al nee mora biti bitno, moja kolegica imala 4 mjeseca staža kod odvjetnika pa svejedno dobila općinski. tko će ih znati...

mene naime zanima jel istina kod računanja rokova za prijavu( u tih 8 dana) ulazi subota i nedjelja? po tome bi značilo da je 22.4. zadnji dan za prijavu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

takuin je napisao:

Hvala na odgovoru! Ostaje otvoreno još pitanje staža: Da li mora biti prvo radno mjesto u struci ili se iz odvjetničkog ureda možeš prebaciti na sud sa odrađenih par mjeseci?

U protivnom možemo gajiti lažne nade još pola godine da bi ispunili uvjete i pri tom "dementirati" ili prihvatiti velikodušne ponude odvjetnika da odradimo vježbenički na način da sami snosimo "troškove svog rada" bez plaće? Suluda stvarnost...

 

svatko tko još nije stekao 18 mjeseci staža kod odvjetnika, J.B.-a ili na sudu, odnosno tko nije odradio pripravnički staž u cijelosti može se nadati zaposlenju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

anavir je napisao:

Bilo bi dobro da je prvo radno mjesto u struci al nee mora biti bitno, moja kolegica imala 4 mjeseca staža kod odvjetnika pa svejedno dobila općinski. tko će ih znati...

mene naime zanima jel istina kod računanja rokova za prijavu( u tih 8 dana) ulazi subota i nedjelja? po tome bi značilo da je 22.4. zadnji dan za prijavu?

 

 

naravno da ulaze i subota i nedjelja i zadnji dan je danas.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Floki je napisao:

takuin je napisao:

Hvala na odgovoru! Ostaje otvoreno još pitanje staža: Da li mora biti prvo radno mjesto u struci ili se iz odvjetničkog ureda možeš prebaciti na sud sa odrađenih par mjeseci?

U protivnom možemo gajiti lažne nade još pola godine da bi ispunili uvjete i pri tom "dementirati" ili prihvatiti velikodušne ponude odvjetnika da odradimo vježbenički na način da sami snosimo "troškove svog rada" bez plaće? Suluda stvarnost...

 

svatko tko još nije stekao 18 mjeseci staža kod odvjetnika, J.B.-a ili na sudu, odnosno tko nije odradio pripravnički staž u cijelosti može se nadati zaposlenju.

 

 

što to znači - prpipavnički u cijelosti - misliš na pripravnički na sudu ili negdje drugdje, npr. u drž. upravi, znam kolegicu koja je odradila pipravnički u lok. upravi, položila DSI i dobila posao u drž. odvjetništvu (vježbenički odrađuje, još nije pravosudni položila)

 

ja radim u drž. upravi i položila sam DSI, ali sam se prijavila, mislim da mi to ne bi trebala biti zapreka za vježbenički na sudu, apsurdno bi bilo da primaju samo osobe bez staža, osim ako naravno, nisi položio pravosudni,

 

da li netko zna nešto o testiranju, koji će sve predmeti biti, kada će se testiranje održati i gdje ???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

jajaaj je napisao:

Mene zanima da li je moguće ako se sada u međuvremenu zaposlim u odvjetničkom uredu i taj odvjetnik primi državni poticaj za moje zaposlenje, da li je u tom slučaju moguće se prebaciti na sudu kada završi natječaj, naravno ako dobijem posao? Ako netko slučajno zna.. :-?

 

 

Nisam sigurna za ovo jer treba dobro provjeriti nekada je bilo pravilo da se ne smije imati radnog iskustva niti jedan dan, a što se tiče poticaja bitna je stvar da svatko ima na umu da kad vam jedan poslodavac ostvari poticaje za vas ne možete ih dobiti natrag a kada ste vježbenik i nemate pravosudnog to zna biti problem jer svatko će prije uzeti vježbenika koji ima poticaje nego onog koji nema.

A za prebacivanje na sud najbolje je možda nazvati sud i pitati da kasnije ne bi bilo da se ne možete prebaciti. Znam slučaj da je jedna kolegica radila uodvjetništvu pola godine i da je nakon toga se javila na natječaj u jedno ministarstvo. kada su vidjeli da ima radnog staža rekli su joj odmah da joj se ne vrijedi prijavljivati na natječaj jer je već prije radila a niti nema poticaja. Zato OPREZ možda je nekada bolje pričekati posao koji osoba stvarno želi raditi iako je financijski dosta teško. Govorim iz iskustva jer sam imala sličnu situaciju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Floki je napisao:

Kolegice mtb,

 

svatko se može prijaviti gdje želi i nakon završetka natječaja prijeći raditi na sud.

Prijašnje radno iskustvo nije zapreka ako nije u cijelosti odrađen vježbenički staž.

U suprotnom bi se radilo o diskriminaciji. To biste kao pravnica trebali znati, zar ne? :-D

 

Pretpostavljam da misliš na vježbenički na sudu, a ne na pripravnički odrađen u državnoj upravi (te položen DSI) jer inače mene neće zvat :(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

al ljudi u svjedodzbi koju dobiješ na promociji piše godina kad si upisao, godina diplomiranja, sve ocijene i ocijena iz diplomskog. ja zvala ženu u ministarstvo i pitala jel treba potvrda ak to sve piše na svjedodzbi i rekla mi da ne! sad ste me uspaničarili da sam ipak trebala i to :( !!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

mila13 je napisao:

Ja sam čula da će razgovori i testiranja biti tek oko Božića, a eventualno zapošljavanje iza nove godine. Ako netko ima drugu informaciju neka javi, pozdrav.

Bože sačuvaj!

Gdje si to čula i od koga?

Ja sve nekako razmišljam da zovem ministarstvo da vidim kad će biti razgovori i testiranja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sad je ljeto i srpanj pa ne vjerujem da će razgovori i testiranja biti prije 9-10 mjeseca.

Ovo je prvi natječaj koji je raspisan po novom Zakonu o vježbenicama u pravosudnim tijelima i taj zakon umjesto da uvede reda u izbor vježbenika i skrati trajanje natječaja za sudove i DO koji su trajali po 6 mjeseci je sve to još zakomplicirao i odužio.

Pretpostavljam da nemaju novaca ni da plate osobe koje bi trebale biti u povjerenstvima koja bi trebala provoditi testiranja kandidata za vježbenike.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

poroba

Chewbacca je napisao:

Nakon milijun godina opet su raspisani natječaji za vježbenike u sudovima i državnim odvjetništvima, pa mi ne preostaje ništa drugo nego da kažem "Navali narode".

 

Zna li netko hoće li biti kakvog testiranja, kad će biti testiranje ako ga bude bilo i iz čega će biti testiranje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dobila sam danas poziv za testiranje.

Nisam ovjerila dokumente (kao što nije ni pisalo u oglasu da moraju biti ovjereni).

U pozivu je naznačeno "Zagreb, 5. srpnja", nemojte paničariti ukoliko ne dobijete poziv danas budući je moguguće da neki pozivi kasne i zbog pošte.

(Samo ne znam kako će nas svih ugurati na Pravnom fakultetu..)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne znam kakva je to glupost da je testiranje za sve u Zagrebu. Ja sam iz Vinkovaca i ne pada mi napamet da idem u Zagreb na testiranje kad će ionako posao dobiti kćeri i sinovi lokalnih političara, odvjetnika i sl. Da je testiranje u gradovima za koje je posao onda bih otišla jer nemam što izgubiti, ali ovako... gubljenje vremena, novca i živaca!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.




×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija