Jump to content

Prosao zakonski rok za priznavanje HRVI zbog oboljenja od PTSP


nightrider974

Preporučene objave

Naime, moje tegobe se vuku vec dugi niz godina. Sve je pocelo kada mi je dijagnosticiran dijabetes.

Niz godina sam posjecivao lijecnike i lijecio svoje bolesti. Moj izabrani lijecnik obiteljske medicine nikada me nije upucivao na psihologijske preglede i na preglede kod psihijatra, ali mi je uredno davao lijekove za smirenje i sl., mada je znao da sam Hrvatski branitelj i Dragovoljac iz domovinskog rata.

Pocetkom 2007. godine sam promjenio izabranog lijecnika koji me je odmah uputio na gore navedene preglede gdje mi je dijagnosticiran PTSP i dokazano je da sve moje tegobe i proizlaze od te bolesti. Sada zivim uz dijegnozu PTSP, dijabetes, angina pectoris i jos niz drugih.

Zahtjev za priznavanje statusa HRVI sam poslao u travnju 2007. godine. Sada mi je naravno drugostupanjsko tijeli ministarstva branitelja odbilo zahtjev uz samo jedno obrazlozenje; da nije predat u zakonskom roku. Da bih nastavio borbu sa pravnim sustavom potrebno je predati tuzbu na upravni sud ali nikako da nadjem model po kojemu bih istu napravio.

Znam da sam prekoracio rok, ali ne svojom krivnjom vec neznanjem jer kao i svi koji smo bolesni nije mi niti na kraj pameti bilo kako da predajem zahtjeve ili molbe nekom ministarstvu vec da se izljecim ukoliko mogu.

Za kraj da napomenem da sam sa aktivnim ljecenjem dijabetesa i ostalih bolesti zapoceo 2003. godine.

Ako netko ima takvih iskustava ili nekih drugih spoznaja neka mi se obrati sa uputama kako da napisem i na sto da se pozovem u tuzbi upravnom sudu. Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukratko (što se tiče priznavanja statusa HRVI) zadnji vlak u tom smjeru je otišao odavno. Mislim da ne vrijedi čekati na peronu, tražiti taj vlak i žaliti se prometniku vlakova. Možda ima nade ako uvedu novi vozni red, u što se baš ne bih kladio jer su tračnice na toj liniji istrošene.

;-)

 

A što se tiče prijašnjeg liječnika koji Vam je davao tablete za smirenje, hmm, možda mu niste dobro objasnili simptome bolesti koji Vas muče, a on ne može znati imate li PTSP ili ne. Pretpostavljam da bi Vam Vaš izabrani liječnik i ispisao uputnicu za psihu i u svrhu ev. dijagnosticiranja PTSP-a (a to bi liječnici psihijatri specijalisti procijenili) da ste mu bolje i konkretnije obrazložili Vaš problem, a u Vašem liječničkom kartonu su najvjerojatnije bile evidentirane neke druge psihičke tegobe pa Vam je sukladno tome i ispisivao recepte za određene tablete (terapiju).

 

Ovisno o Vašim godinama starosti i bolestima koje ste naveli i liječničkoj dokumentaciji, ratnom putu Vi možete tražiti procjenu radne sposobnosti u HZMO (i vjerojatno će Vam uzeti u obzir prilikom razmatranja medicinske dokumentacije i dijagnosticiran PTSP) ako želite u braniteljsku invalidsku mirovinu i moguće da i odete u mirovinu, iako nemate status HRVI (ako već niste u mirovini). Međutim moja osobna prognoza o visini Vaše mirovine nije baš optimistična, ali možda i griješim glede istog.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mrljavac je napisao:

Ukratko (što se tiče priznavanja statusa HRVI) zadnji vlak u tom smjeru je otišao odavno.

 

Ja sam taj vlak uspio uhvatiti zadnjih 5 minuta prije nego što je otišao ( zahtjev sam predao 21.12.2005. godine ), mada mi je ptsp bio dijagnosticiran još 2000. godine od kada se i liječim.

 

Da nije bilo ovog foruma i interneta općenito i dobronamjernih ljudi sa svojim savjetima i informacijama i meni bi zasigurno pobjegao taj vlak. Hvala svima na pomoći :hvala: :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sterop je napisao:

Ako je zahtjev otišao Vladi prvo razmatra Vlada pa se onda daje na izglasanje saboru, neka me neko pobije ako nije tako. :kavica:

 

Točno je, samo sam rekao da na ovoj Sjednici ništa, a normalno da prijedlog daje Vlada. Da li će se to desiti ili ne, skoro ili kasnije ili više nikada, samo su naša nagađanja. :-(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na žalost već duže vrijeme pokušavam objasniti i nekog potaknuti, a to je da nema nikog tko bi nas više skupio, ma koliko god nas ima, i da već jednom svi zajedno stanemo pred nečija vrata,ured,zgradu, i ne znam više gdje. Samo zato što nismo organizirani, ovo nam se i događa. Ja razumijem one koji su stekli taj status HRVI, i njihovu nezainteresiranost, ali na žalost, takvi i vode sve silne udruge, tako, ako ću ja njih čekati (također pratim svako slovo na svim javnim istupima, a i osobno sam išao u Ministarstvo braniteljai ..) nikad ja neću vidjeti svoj status HRVI, a bogmeć sam ga je..zaslužio.

 

puna mi je kapa već svih, naročito nekih koji su se dočepali dodatnih primanja, ali.......ponavljam, i tako još jedna duga noć uz prozor i buljenja u prazno.

 

P.S. Meni sve dođe da nekom predložim da mi nazovimo nas "ONI POSLIJE 2005" idemo graditi ručno drugi kolosjek pruge ZAGREB-SPLIT, pa nas netko pohvali i potapše po ramenu, pa onako dubokim glasom kaže, "eh sad to možete dobiti".

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zahvaljujem na iscrpnoj informaciji. Pregledavajuci forum vidim da je "vlak prosao" ali da se radi na tome da ubace opet neku liniju koja bi mogla biti stalna.

I meni je cudno to da netko ima hrabrosti limitirati kada ce se i do kada ce se netko razboljeti. Pa zar se ne slusa struka, a ista napominje i istrazivanja su pokazala, da vrijeme simptoma PTSP-a pocinje negdje od 10 godina poslije stresnog poremecaja.

Vjerovatno se boje da nebi svi sa dijagnozom otisli u mirovinu. Moji prijatelji branitelji koji se bore sa PTSP-om ne razmisljaju i nisu htjeli mirovine. Htjeli su i dalje zele samo pravo na dostojanstven zivot u zajednici i posao sukladan njihovim mogucnostima te ljecenje . Mirovina nije lijek za PTSP. Od mirovine, obitelji branitelja koji je obolio od PTSP-a ne zive bolje i mirnije vec zive bolje i mirnije kada imaju u kuci oca ili majku koji su zdravog razuma i koji mogu funkcionirati u zajednici.

Nadam se da ce zahtjevi udruga o ukidanju roka proci u vlasti, a ja cu prosetat do HZMO i traziti procjenu. Jos jednom hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

neka me netko ispravi ako griješim,ali što se tiče ostvarivanja statusa hrvi putem temeljem ptsp-a to je trenutno nemoguča misija...ali htio sam nešto drugo reči da se status hrvi-a neostvaruje jedino temeljem ptsp-a,mislim da se može i temeljem drugih bolesti...kao što ste naveli gore da bolujete i da se dugo vremena liječite..samo trebalo bi vidjeti dali bi takav zahtjev imao pravne osnove,pošto je za ptsp isključivo navedeno do 31.12.2005.godine..i kao takvo na upravnom sporu je neutemeljeno i pada u vodu..ako za druge bolesti nije vremenski ograničeno onda bi trebalo pokušati na taj način...srčani problemi,kralježnica,somatske tegobe psorijaza,dijabetis....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sigurno da nije lako,ali ako temeljem ptsp-a se nemože nikako,jer je tu zakon jasan...onda treba iči u onom smjeru gdje bi to zakon dozvolio i sigurno da če na taj način prije ostvariti..uvijek postoji neko riješenje ali mi svi idemo tamo gdje je najtvrđe..naši zakoni su puni rupa kao i svaki,treba se samo dobro raspitati šta se može i nemože i krenuti putem koji daje največe šanse..a u slučaju ptsp-a je zakon bio vrlo jasan i zato bih preporučio našim braniteljima neka i dalje se liječe od ptsp-a,jer nitko nije rekao da oni nisu oboljeli u ratu,samo se nema zakonske osnove za priznavanje statusa hrvi-a zbog nametnutog roka..ali dobro znamo da zbog psihičkih oboljenja dolazi do drugih zdravstvenih problema,to je jedna velika pandorina kutija i lako je moguče da se iz toga svega razvije i druga bolest koja nije ograničena rokom,a istom se može ostvariti status hrvi-a..samoi napominjem da treba provjeriti da nepostoji neka uredba kojim se više ne priznaje naknadno ni jedna bolest,to jest da daljnja prava mogu ostvariti samo oni koji su predali zahtjeve do kraja 2005 godine,bez obzira o kojoj bolesti se radi...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Gospon Planina u Zakonu o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rta i članova njihovih obitelji postoji članak 125 koji glasi:

 

"Zahtjev za priznavanje statusa HRVI iz Domovinskog rata na temelju bolesti, pogoršanja bolesti, odnosno pojave bolesti kao neposredne posljedice sudjelovanja u obrani suvereniteta Republike Hrvatske može se podnijeti u roku od 12 mjeseci od stupanja na snagu ovog Zakona."

 

Taj rok istekao je 31.12.2005. godine i kao što je navedeno ne odnosi se samo na PTSP nego na sve gore navedene osnove i bez izmjene navedenog zakona nema osnove podnošenja zahtjeva po navedenim osonovama.

 

U članku 125 nije navedeno ranjavanje i to je za sada jedina osnova na koju se ne odnosi rok od 31.12.2005. godine i samo na osnovu ranjavanja može se podnositi zahtjev za priznavanje statusa HRVI.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ma pa znaju oni šta rade....neznam nisam pametan...dokle god je tog člana suvišno je o ovoj temi raspravljati na forumu...dobro su se ogradili....a još nikoga nisam čuo da je dobio upravni spor, a kada bi samo jedan dobio i svi ostale prolaze,zato je i tamo teško očekivati da če biti neko pozitivno riješen.....istina da se može u mirovinu i bez statusa hrvi-a,ali ipak drugačije je kada ti predmet ide na ocijenu a ti imaš riješen status hrvi-a...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pa tko če znati šta če se desiti,prijete nam oduzimanjem vozački,skrbništvom..ma ja sam tako u banani da mi je svejedno,tako mi je sve ravno..nemam više snage i bolje mi je kada nerazmišljam o tome..a ima puno tih koji bi nas vidjeli na koljenima,več mi je pun kofer priča o lažnim invalidima..najradije bih da ni nemam taj status hrvi-a,imao bih manju mirovinu,ali nebi mi nitko radio stalno neke revizije,prijetili oduzimanjem vozačke,oružje su mi uzeli,skrbništvom i takvim glupostima,samo zato jer se stekao status hrvi-a,kao da je to neka posebna privelegijja..radije bih radio svoj posao da mogu i u glavi imao sve posloženo..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sorry..ma na brzinu pročitam...a i živci su mi na rezervi kao i svima na ovom forumu....čekam to drugostepeno riješenje bit če još malo 9 mijeseci,ma nemoraju mi ga ni poslati...več su mi svi krivi,čak i poštar..kako je jedan moj kolega rekao da je na sandučiću od gledanja dali mu je siglo riješenje za hrvi potrgao bravicu,dnevno je išao par puta zaviriti da nije šta stiglo....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sterop je napisao:

A zamisli ovo uđemo u EU ovi sa invalidnošću ostaju bez vozački i ostalih sr.......a,da ne nabrajam a ovi novi dobiju istu mirovinu na kontu PTSP ali mu nigdje nepiše da ima invalidnost ...

Vozačka dozvolu ili dozvola za oružje ne gube se zbog toga što netko ima status HRVI-a po osnovi nekog oboljenja (npr. PTSP-a), već zbog lijekova koje treba trošiti i njihovih nuspojava.

Tako da i sada, bez EU-a, liječnici imaju Zakonom propisanu obvezu izvjestiti nadležna tijela o činjenici oboljenja i terapije koju stranka koristi (npr.: u vezi dozvole za oružje). S druge strane, ponovo bez upliva EU-a, oni koji trebaju trošiti medikamente zbog oboljenja PTSP već sada ne mogu biti profesinalni vozači.

Što se mene tiče, u oba navedena slučaja (oružje, profesionalni vozač) to je sasvim OK.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svaki ljek u 90% posto slućajeva možeš kupit i bez recepta ,i koliko ljudi ima koji troše ljekove za smirenje a da se nigdje ne vode ,nejde to na ljekove oduzimanje vozačke ide na šifre naprimer na F06,F11.9 F19.6 to su samo neki od primjera koji se koriste u EU da ne nabrajam sve......(nisam vidio da si negdje gore napisao oboljene)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

moram se malo umiješati..ja osobno poznam ljude koji su u petrinji pobili one ljude,to su bili naše kolege obolljele od ptsp-a...i nažalost svi mi smo stavljeni u kašu sa njima,ćim imaš ptsp sve ti uzimaju,bez mišljenja struke(doktora)..nego na nivou policijske postoje tamo neki zapovjednik,tako su meni uzeli privatno oružje..čim sam otvorio bolovanje sa šifrom odmah je moj zapovjednik poslao dopis u postaju gdje je moje prebivalište i isti su mi uzeli privatno oružje,bez mišljenja struke,jer nismo svi isti...to mi smeta,čim imaš ptsp lomi ga..a nepiju ni svi tablete,znam dosta ljudi koji se čiste od istih i drugim metodama se liječe,pa zašto onda njima uzimali vozačku...pa u europskim i američkim državama je normalno da policajac posječuje psihijatra jer to nije normalan posao,i niko ne dovodi u pitanje vozačke ili oružje....mislim da se kod nas samo pronalaze razlozi da se čovijeku oteža a ne pomogne....i zato nepodržavam nikoga tko je za to da čim netko ima ptsp da mu se sve uzme i proglasi ludim.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U potpunosti te podržavam ali mislim da do oduzimanja vozaćkih i zabrana raspolaganja sa računom u banci sa skrbnicima i ko još zna sa ćime . Ništa od toga neče vlada bijes branitelja navlačit na sebe ni ova ni bilo koja ,a što se tiče oružja dosta mi ga je za cijeli život ,po meni bi ga imali samo Vojska,Policija i zaštitarske tvrtke Čak bi ga i lovcima oduzeo .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sterop je napisao:

Svaki ljek u 90% posto slućajeva možeš kupit i bez recepta

Ako ti tako kažeš ...

sterop je napisao:

... nejde to na ljekove oduzimanje vozačke ide na šifre naprimer na F06,F11.9 F19.6 to su samo neki od primjera koji se koriste u EU da ne nabrajam sve ...

Pažljivije čitaj postove. U tvojem postu koji sam citirao ("A zamisli ovo uđemo u EU ovi sa invalidnošću ostaju bez vozački i ostalih sr.......a,da ne nabrajam a ovi novi dobiju istu mirovinu na kontu PTSP ali mu nigdje nepiše da ima invalidnost ...") jasno si naveo "invalidnost" pa je i moj odgovor išao u tom smjeru: "Vozačka dozvolu ili dozvola za oružje ne gube se zbog toga što netko ima status HRVI-a po osnovi nekog oboljenja (npr. PTSP-a), već zbog lijekova koje treba trošiti i njihovih nuspojava."

Drugim riječima, kada netko ima dijagnozu zbog koje treba trošiti lijekove koji izazivaju vrtoglavice ili utječu na reflekse, bez obzira koja ona bila i bez obzira da li ima utvrđenu invalidnost (HRVI, MVI, CIR ili nešto četvrto), liječnik je dužan o tome obavijestiti nadležno tijelo (npr. MUP ako je u pitanju dozvola za oružje).

sterop je napisao:

(nisam vidio da si negdje gore napisao oboljene)

Što ti ovo znači? :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

planina je napisao:

... ćim imaš ptsp sve ti uzimaju,bez mišljenja struke(doktora)..nego na nivou policijske postoje tamo neki zapovjednik,tako su meni uzeli privatno oružje..čim sam otvorio bolovanje sa šifrom odmah je moj zapovjednik poslao dopis u postaju gdje je moje prebivalište i isti su mi uzeli privatno oružje,bez mišljenja struke,jer nismo svi isti...to mi smeta,čim imaš ptsp lomi ga..

 

Po novom Zakonu o oružju liječnik je obvezan obavijestiti MUP o oboljenju i lijekovima koje se koriste. Čak je propisana i novčana kazna za liječnika koji to ne napravi. Slučajevi koje spominješ (Petrinja) su direktno utjecali na te novine u Zakonu

planina je napisao:

... pa zašto onda njima uzimali vozačku...pa u europskim i američkim državama je normalno da policajac posječuje psihijatra jer to nije normalan posao,i niko ne dovodi u pitanje vozačke ili oružje...

Točno, ali prije nego ga uputi kod psihijatra oduzme mu oružje dok isti ne da dijagnozu i terapiju.

Nisam nigdje naveo da se kod nas oduzima vozačka, već sam naveo da se sa određenim dijagnozama ne može biti profesionalni vozač (znači gubi se kategorija ili se daje ograničenje sposobnosti)

planina je napisao:

... mislim da se kod nas samo pronalaze razlozi da se čovijeku oteža a ne pomogne....i zato nepodržavam nikoga tko je za to da čim netko ima ptsp da mu se sve uzme i proglasi ludim.

Čuj, mi o ovome možemo do ponoći, ali moje je mišljenje da je bolje da osobe sa psihičkim smetnjama, bez obzira imali status HRVI ili ne, budu što dalje od oružja (osim trofejnog). Prije svega radi svoje obitelji.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sterop je napisao:

... zabrana raspolaganja sa računom u banci sa skrbnicima ...

Te glasine o skrbnicima se ciklično pojavljuju svakih 1-2 godine, ali to nema veze s stvarnim životom. Ne treba brkati invalidnost i poslovnu nesposobnost.

 

sterop je napisao:

... a što se tiče oružja dosta mi ga je za cijeli život ,po meni bi ga imali samo Vojska,Policija i zaštitarske tvrtke Čak bi ga i lovcima oduzeo .

Potpisujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

moja preporuka je da se ne prekida liječenje ptsp-a jer možete doći u nezgodnu situaciju, dakle strog se pridržavajte uputa psihijatra. a vezano za produljenje roka na priznavanje statusa hrvi zbog oboljenja u ratnim djelovanjima otom potom jer ako bolje razmislimo ne može se davati rok na bolest već samo na zahtjev za rvi. nadam se da ste me razumjeli.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

malo da se ubacim u ove rasprave glede dozvola za oružje i vozačke...meni osobno je već oduzeto privatno oružje na način da sam "dragovoljno predao svoje oružje" pod opaskom da je iz policijske uprave dostavljen popis svih policijskih službenika koji su umirovljeni po osnovi ptsp-a,te da imam mogučnost obaviti zdravstveni pregled na svoj trošak pa ako prođem mogu zadržati oružje ? zamislite dečki koji su to kreteni ! meni oružje ni netreba ali u izjavi koju sam dao u kadrovskoj referentu za oružje lijepo sam ih počasti" način na koji su nas razoružali je sramota jer nikom drugom nisu oduzeli oružje po oboljenju od ptsp-a zato što nemaju podatke za te osobe,već nama umirovljenim djelatnicima mup-a,ipak mi smo kao na neki način prevarili odlaskom u mirovinu.vezano za vozačku dozvolu mislim da je gore dobro opisano i nema potrebe da nam netko pokuša oduzeti vozačku dozvolu zbog oboljenja,pa onda nek oduzmu svim ovisnicima kao i ostalim bolesnicima no istina je da nitko od nas bolesnih nije počinio neku prometnu nesreću (nek tako i ostane) dok su gotovo svaki dan u novinama istaknuti tatini sinovi koji ubijaju vozilima po cesti..slažem se isto tako s izjavom da sama dijagnoza ne znači i sve ostale opasnosti,no isto talo liječnik može ukinuti ili zamjeniti neke lijekove u samoj terapiji i stvar je riješena.... kako će reagirati ti koje nas žele uništiti ili primorati da se sami uništimo ako bi nam sve oduzeli ja uistinu neznam no znam da mi specijalisti preporučavaju da što manje trošim lijekove,a ako je moguće da jednostavno i nekoristim..na kraju još samo osvrt na ono oko bankovnih računa ili o skrbništvu-ma to su čiste gluposti,pa tek po takvom nekom prijedlogu onda bi bilo problema... možda bi neki željeli da nas sve skupa zatvore u neku ludnicu,povremeno bace par kutija tableta i nek čekamo zatvoreni da krepamo... gledam neki dan u dnevniku kad je onaj zatvoreniik(ubojica i ratni zloćinac)pobjegao iz zatvora -polu otvoren tip)...hehehe komedija kad ono ubojice uživaju u šumi,smještaj kao u hotelu,satelitska tv,imaju svog kuhara -i kad sve to sagledam nemogu vjerovati da živim u takvoj zemlji za koju sam se borio i razbolio,a gdje nas sad podcjenjuju,omalovažavaju,gledaju kao folirante dok one kriminalce drže na dlanu i nema dana da na tv ne prikazuju bilo što vezano za njih..gadi mi se sve pa i to što velika HTV više vremena potroši na vijesti i prenose pogreba raznih osoba iz krim.miljea nego što daju prosotora nama braniteljima..... e sad sam svašta napisao ali nema veze sad mi je lakše jer sam sve istinski napisao..pozdrav svima.bok

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zanimljivo bi bilo pročešljati mirovine onih koji su 1992. i 1993. godine se uhvatili za kičmu i gle čuda, umirovljeni. Inače su im i činovi lako prevedeni iz onih iz jna u HV. A mi nismo mogli ni do naredničkog. Neki su bili u mirovini HV, ujedno radili u privatnom obrtu svoje žene, članovi upravnog odbora, a poneki se očešali i u još višim strukturama.

U obitelji imam osobu koju su u pratnji obitelji doveli pred komisijuu u Osijeku. Čovjeku se slijevao mrtvački znoj po licu, sav se tresao i imao sivu boju lica. Žena je htjela uči s njim pred komisiju, jer se ne snalazi u dokumentima. Pod teškim sedativima je bio i na putu do Osijeka htio je iskočiti iz vozila. Ovi su odbili da supruga bude nazočna pred komisijom. Nakon incidentne situacije, čovjek je zatražio pomoć u Zagrebu. BIo je primljen kao čovjek, pacijent i hrvatski branitelj. Ovi u Osijeku su mu rekli da nije obolio ... Inače je od prvog dana branio državu na Dravi, bio u Četekovcima i od onda puko.

Kako jedna komisija može reći da nisi bolestan a imaš sto otpusnica sa psihijatrije, a druga kaže da si teško bolestan?

Da li se može tužiti tu komisiju koja te tako omalovaži da je taj čovjek htio izvršiti suicid zbog njih, a li ga je supruga u zadnjem trenutku spriječila da iskoči iz vozila na autoputu ... Bože moj!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Izvinjavam se morskywuk,za ono ishitrenje sa EU ali i dalje sam kod stavka što se tiće oružja .Samo da navedem jedan primjer 40%PTSP prijatelj dobio 93.g bio zarobljen razmjenjen sa dok.Bosanac i ostalima nemam ništa protiv zaslužio ,ali on i dan danas ima pištolj koji je dobio od pokojnog predsjednika na dar ,taj pištolj je u funkciji ,e sad ono šta bi ja, ja bi mu ga ostavio ali bi cijev zalio .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa ako nam uzmu vozačke, morat će nekako organizirati 24-satni prijevoz svakome pojedinačno.

 

Pa ne mogu nam zabraniti kretanje i oduzeti nam slobodu kretanja, ako ja želim poći iz zg u du u 2 sata ujutro autom a nemam vozačku ( imam auto ) tko će me odvesti ?

Morat će nekoga platiti za to, pa ne znam hoće li im se to isplatiti . Evo, neka mi uzmu vozačku i neka plate mojoj ženi da mi bude vozač ( ha,ha,ha,ha... ).

 

Neka je zaposle kao mog osobnog vozača i neka joj plate sve doprinose kao da radi, nema problema evo im vozačka.

 

Ako hoće neka mi uzmu i auto i rezervnu gumu i dizalicu........................ :-x:-x:-x:-x:-x:-x:-x

 

Pištolje su mi uzeli, a ne daju mi čak ni da jedan pištolj koji su mi uzeli da mi ga onesposobe i da ga imam kao suvenir. Kada sam ih ja budala bio sve prijavio, pa su znali da ih imam :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Oduzimanje oružja, u biti ide to da ste dragovoljno predali oružje u prostorije PP ili PU, jer ste odbili se podvrgnuti van rednom liječničkom pregledu, a također dobili ste mogućnost prodaje ili poklanjanja istog osobi koja ima nabavnu dozvolu za takovu vrstu oružja. Je, tako je Esade, bez obzira što si oružje dobio na poklon od gospdina Jarnjaka, treba ga i registrirati, ispada da si ga ne legalno posjedovao, a samim time si počinio i prekršaj. Alica u zemlji čudesa. Tako je to na brdovitom Balkanu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve legalno oružje sam na vrijeme rasprodao, službeno sam razdužio, a ono kaj sam zakopal sam zbog PTSP-a zaboravil kam sam ga zakopal :-D . Šalim se malo. Mislim da nije loše da nismo u blizini oružja i djelimično se slažem s tim da nemam nikakvih cijevi na dohvat ruke (i zbog mene i zbog drugih) međutim, ja sam mogao sto tako to oružje koje sam posjedovao legalno prodati svojoj ženi (ako zadovoljava uvjete kao što je lovački ispit i sl.) i oružje mi je opet doma evo ti nelogičnosti.

Vozačke dozvole i sve ostalo bi trebala reći struka ali nema teorije da nama pokupe šoferske dok istovremeno ostavljaju vozačke ljudima koji su evidentirani alkoholičari u prometu, to je malo zahebano a osim toga neka se napravi statistika koliko nesreća su izazvali PTSP-ovci a koliko alkoholičari i sve bude jasno.

 

Btw u pogledu oružja znam za jedan slučaj gdje je kolega potegnuo tužbu zbog oduzimanja oružja (legalnog) pa kad budu rezultati javim.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija