Jump to content

Propušteni natječaj za vrijeme porodiljnog


stefii

Preporučene objave

Zaposlena sam na neodređeno nepuno radno vrijeme u jednoj školi i trenutno sam na porodiljnom. U međuvremenu se otvorila mogućnost za popunu radnog vremena u toj istoj školi, međutim nisam bila obaviještena o objavi tog natječaja pa je zaposlena još jedna osoba na neodređeno nepuno radno vrijeme. Nisam li ja trebala imati prednost s obzirom da sam već 5 godina zaposlena u toj školi, a osim toga to se sve odvijalo dok sam bila na porodiljnom? Mogu li uložiti žalbu? Ima li netko sličnih iskustava? Unaprijed se zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Obzirom na nedorečenost i zavrzlamu pravnih propisa u vezi školstva, ukratko ću obrazložiti. Ravnatelj je "obvezan" (hmm) prije objave natječaja ponuditi zaposlenicima na neodređeno puno ili nepuno vrijeme (ako ispunjavaju uvjete) "prelazak" na upražnjeno mjesto.

U biti bi to značilo da se stavi pismena obavijest na oglasnu ploču kod svakog natječaja na neodređeno vrijeme, a zainteresirani PISMENO podnesu zamolbe. Međutim način NIJE PROPISAN NIČIM i nitko to ne radi.

 

Za zapošljavanja je zadužena prosvjetna inspekcija, kojoj je dovoljno poslati anoniman e-mail i ona je obvezna izaći na teren. Žalba ne postoji.

Međutim, još nisam čuo da je inspekcija ikada utvrdila nepravilnosti povodom takvih slučajeva. Dovoljno je da ravnatelj kaže da je kolektiv upoznat s potrebom zapošljavanja i da se nitko nije javio. Vi ste na bolovanju i ravnatelj Vas nije dužan obavještavati ili zvati.

 

Što se tiče staža, nemate nikakvu prednost.

 

U biti, da je htio, ravnatelj Vam je mogao ponuditi da bez natječaja dopunite satnicu, a to nije htio jer ste na porodiljnom i ništa ne dobiva Vašim zapošljavanjem jer Vas neće biti nekoliko mjeseci i nakon sklapanja ugovora s Vama opet mora provoditi natječaj za Vašu zamjenu. Ili je htio zaposliti nekog svog.

 

Ukratko, odustanite.

 

Čl. 23. st. 5. GKU

 

Kada se u Školi ukaže potreba za popunjavanjem radnog mjesta, poslodavac je obvezan zaposlenicima te Škole, a koji imaju ugovor o radu na neodređeno radno vrijeme i ispunjavaju uvjete tog radnog mjesta, ponuditi prelazak na upražnjeno radno mjesto (u matičnoj ili područnoj školi), izmjenom ugovora o radu bez raspisivanja javnog natječaja.

 

 

Još jedna stvar, zar Vas škola nije prijavila UDU u Županiji kao osobu zaposlenu na neodr. nepuno vrijeme?

Sindikati su se dogovorili u UDU da ukoliko nema tehnološkog viška, osobe na neodređeno nepuno vrijeme mogu dobiti uputnicu za zapošljavanje...kako je u tom slučaju Vaš ravnatelj dobio odobrenje za provođenje natječaja?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija