Jump to content

Ispunjenje ugovorne obveze


maliminakooo

Preporučene objave

Lijep pozdrav! Molim vas za pomoć. U ugovoru stoji ovako: "Materijal se isporučuje u roku od 45 dana. U slučaju obima posla, zadržavamo pravo produženja roka." Zanima me znači li to da se materijal može isporučiti i nakon 3 mjeseca ili svejedno postoji neki rok koji se mora ispoštovati? Hvala

uređeno: od Matrix
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko jedna od ugovornih stranki neispuni obvezu u roku a rok je ugovoren kao bitan sastojak ugovora,isti se raskida.

Međutim u konkretnom slučaju je druga strana mudro uglavila klauzulu o produženju roka,glede čega je za raskid ugovora nužno prethodno ostaviti primjeren naknadni rok za ispunjenje,pa tek ako se u tom naknadnom roku obveza ne ispuni,ugovor se raskida,s tim što stranka koja je pretrpila štetu neispunjenjem ugovora može zahtijevati naknadu po općim pravilima o naknadi štete.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da vas nisam shvatila. Molim vas još jednom za odgovor ali na konkretnom primjeru. Npr., ja trebam isporučiti video materijal klijentima. U ugovoru piše da isporučujem do 45 dana, a u slučaju obima posla (u vrijeme sezone) moguće je malo duže čekati na isporuku. Materijal je isporučen nakon 60 dana. Klijenti sad ne žele platiti punu cijenu jer nisu dobili materijal u roku 45 dana. Smiju li oni to?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija