Jump to content

Prijava poreza na dohodak


Avac

Preporučene objave

Pozdrav, zamolila bih pomoć u jednoj malo kompliciranoj situaciji. Naime, tekući i devizni račun moje bankovne kartice posljednjih 8 mjeseci je korišten od strane poznanice (dopušteno s moje strane) i njene obitelji (bez mog znanja) koji su na njega stavljali povece iznose novca te ih odmah onda premijestali na drugi racun. U dva navrata su sjeli zaista veci iznosi novaca (plaća pomorca koja se vodi na njegovo ime) i novci od iznajmljivanja spartmana (po cca 1000kn dnevno). Kada sam saznala, otisli su u javnog biljeznika i potpisali izjavu da su raspolagali racunom i preuzimaju svu odgovornost, nadzor i sl. sa mene kao vlasnika racuna na sebe kao one koji su raspolagali novcem.

S obzirom na situaciju, zanima me je li trebam prijaviti ikakav porez, trebam li jos na nesto paziti i hocu li dobiti povrat poreza na svoju placu s obzirom da se svi racuni vode na moje ime (s time da nisam vidjela kune od silnog novca koji mi je prelazio preko računa).... Zahvaljujem, svaki savjet je dobrodošao!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zatrazite odmah povrati svih kartica, i opozovite sve eventualne punomoci.

Zattrazite od banke ispis i potvrde kada i gdje se isti novac uplacivao, tko ga je podizao i kako (na bankomatu ili salteru banke) da mate sve dokumente koji prikazuju od koga kada i kako je uplacen i predignut novac. Sve obvezno u pisanome obliku.

I onda se nadajte da necete dobiti poziv od porezne da opravdate promet po racunu.

A u slucaju da dobijete, predlozite svu dokumentaciju (prilozite kopije - eventualno ovjerene kopije - originale cuvajte - ili iste nabavite u par primjeraka...)

i onda se nadajte njihovoj dobroj volji da vas nece "novcano kazniti..."

Obavezo cuvajte tu ovjerenu izjavu, 

eventualno ako jos imate povjerenje te osobe, ali ne znam koliko ce vam to realno pomoci,

trazite da vam potpise, i ovjeri istu, ona, i svi "njeni" da u slucaju novcane kazne od nadleznih institucija istu se ona obvezuje podmiriti (ali posto je vec u blokadi, koliko je to efektivno je prica za sebe...)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija