Jump to content

Izvanredni otkaz zbog manjka na inventuri


Tom Bombadil

Preporučene objave

Poštovani,

na inventuri je primjećen manjak od 1700 kuna, a prethodna inventura rađena je samo oko 2 mjeseca ranije a na toj godišnjoj inventuri manjak je bio preko 13000 kn. Htjeli bi jedinom zaposlenom radniku u toj poslovnici dati izvanredni otkaz ugovora o radu, no obeshrabreni smo zbog (po našem mišljenju) velikim brojem presuda sudova koji utvrđuju da je izvanredni otkaz neopravdan. Godišnji manjak od 13000 kuna nismo niti prikazali nego smo ga sanirali o vlastitom trošku tako da ga ne možemo dokazati u sudskom postupku ako dođe do njega, a kad smo već kod toga i godinu prije te bio je manjak kojeg također nismo prikazali.

Da li smatrate da možemo na temelju jednog manjka na inventuri opravdati izvanredni otkaz radniku?
Što sve moramo napraviti da bi bili sigurni da sud (ako do njega dođe) neće odbiti naše razloge za izvanredni otkaz zbog manjka na inventuri?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moje mišljenje više vuče prema tome da bi to bio neopravdan razlog (govorim o ovom jednom manjku od 1.700,00 kn budući za ovaj drugi više nemate dokaza) odnosno to bi bila nerazmjerna sankcija (da se radi o astronomskom iznosu, onda da).

Sugerirao bih davanje pisanog upozorenja radniku, u kojem ćete ga upozoriti na obveze koje ima po ugovoru o radu i naglasiti da, ukoliko se nešto slično ponovi, slijedi otkaz ugovora o radu. Također, odredite način i rokove naknade manjka s radnikove strane.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija