Jump to content
tl05

ovrha vip

Preporučene objave

Molim pomoc. VIP net mi je na adresu poslao poziv na placeanje po ovrsi koju nikada nisam primila.

Obzirom da sam prema vipu vec isplatila jednu ovrhu za jedan jedini ugovor koji sam ikada potpisala kod njih, pomislila sam da je doslo do nesporazuma te im proslijedila specifikaciju te uplate iz davne 2012. godine.

Nadalje, odvjetnicki ured mi odgovara kako to nije racun za tu ovrhu nego da sam potpisnik ugovora za odredjeni broj, a kao korisnika tog broja navode mog pokojnog oca. U sljedecem mailu navode da imam jos jednu istu takvu ovrhu- ja kao potpisnik ugovora, a korisnik broja je ovaj put moja majka. Naravno da nikada nista slicno nisam potpisala! Niti moji roditelji.

Trazila sam od odvjetnickog ureda da mi posalju kopiju ugovora koje spominju kako bih vidjela taj potpis, no naravno da nisu poslali. U iducem mailu sam ih opet zatrazila kopiju ugovora po kojima me terete, te navela kako nikada nisam na svoju adresu nisam primila nikakav racun za navedeno, kao ni prijedlog a ni rjesenje o ovrsi, cime mi je od strane njih onemoguceno moje zakonsko pravo zalbe. Na taj mail cekam odgovor.

Moze savjet sto dalje da radim? Doista nikada nisam za nikoga potpisala nikakav ugovor, niti su moji roditelji to ikada napravili u moje ime (sto bi u svakom slucaju bilo I nezakonito).

Uređeno od tl05

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

VIP meni nikada nije nista poslao vezano uz navedeno, jer navedeno niti ne postoji. Nikada nije potpisan ni slican ugovor, niti sam prethodno  primila ikakvo rjesenje o ovrsi.Ovo sto su mi sada poslali je, kako oni kazu, vec pravomocna ovrha poslana fini na naplatu 2012, kako je odvjetnicki ured rekao. To isto nema smisla, jer racun mi nije blokiralo.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ako su poslali javnom bilježniku, na tom papiru mora biti prijemni pečat.

Otići do njih i neka ti pokažu što imaju. Ako su pokrenuli ovrhu kod javnog bilježnika, otići i kod njega i vidjeti cijeli spis. Do tada izričito odbijati postojanje duga (ne priznavati dug).

Imaš primanja, tj. primaš plaću ili neki drugi dohodak?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Nemam primanja. Vec sam ih u 2 maila zatrazila dokumentaciju po kojoj me terete, I to su oba puta ignorirali, pišući samo "vi ste potpisnik". Naglasila sam im isto tako vise puta kako su mi onemogucili zakonsko pravo zalbe jer nikada nisam primila nikakav dokument vezan za navedeno. Strah me samo da na kraju ne ispadne da ipak moram to platit (iako I dalje tvrdim da su ugovori nepostojeci!) pa da iznos zbog kamate bude jos i veci. Mislite li da je potrebno angazirati odvjetnika u ovoj situaciji ili ipak mogu sama istjerat pravdu? :)

 

Eh da, rekli su da su oba predmet vec pravomocna. Ali ako su pravomocna i poslana fini 2012, kako oni kazu, kako to da mi racun nikada Fina nije blokirala, a imala sam primanja do prije 2 mjeseca?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
prije 10 sati , tl05 je napisao:

Eh da, rekli su da su oba predmet vec pravomocna. Ali ako su pravomocna i poslana fini 2012, kako oni kazu, kako to da mi racun nikada Fina nije blokirala, a imala sam primanja do prije 2 mjeseca?

APP. na dopis odvjetnika nisi obvezan reagirati.

traži da ti pošalju pravomoćnu odluku (pismeno sa povratnicom a ne e-mailom). zbog upita e-mailom nisu ti odgovorili.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
prije 1 sat, bovu je napisao:

APP. na dopis odvjetnika nisi obvezan reagirati.

traži da ti pošalju pravomoćnu odluku (pismeno sa povratnicom a ne e-mailom). zbog upita e-mailom nisu ti odgovorili.

Ono sto ja zelim je vidjeti te navodno potpisane ugovore. Taj dio ignoriraju jer ti ugovori s mojim potpisom ne postoje, to je sigurno 100%. Ali da, trazit cu I tu pravomocnu odluku koju do sada vidjela nisam. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Sa Vipnetom imam iskustva ?☺. Oni odgovaraju samo na pismene potpisane prigovore poslane postom. Tada odgovore u 15 dana. Odvj.drustvo odgovoraju na mail-eve i telefon. Ali ta komunikacija je, blago receno, uzaludna.

Nedavno sam pri potpisivanju ugovora saznala da sam na njihovom popisu duznika. Jako losu evidenciju vode, imaju izmisljeni popis duznika... I dokazala sam da moraju vratiti pogresno oduzeta novcana sredstva od prije 10god. To su i oni pismeno potvrdili, ali evo nikako da vrate, pa ce im ic opomena pred tuzbu.

Ako tvrde da je pravomocno i poslano na FINA-u, treba otici na FINA-u i uzeti spis. Pretpostavljam da nije jer bi imali rjesenje o ovrsi. Ja sam bila na FINA-i, uzela spis, a zatim im po savjetu odvjetnika poslala koje ih sve tuzbe cekaju ako ne isprave gresku u roku koji sam im dala.

Natezanje sa njima mail-ovima nema smisla i ide u nedogled. Preporucujem prvo poslati sve sto trazite postom, te otici na FINA-u vidjeti postoji li uopce ovrha, te ako ne budete zadovoljni odgovorom sluzbe za korisnike, obratite se drugostupsnjskom tijelu-Povjerenstvu za zastitu potrosaca(adresa je ista, samo nasloviti na Povjerenstvo). Takav je postupak, prije slanja slucaja HAKOM-u.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
, Ruby_Danderfluff je napisao:

Ne bi slali poziv na plaćanje po ovrsi ako drže ovršnu ispravu, tada bi ovršili.

Šalju unatoč tome što raspolažu ovršnom ispravom i to u slučaju kad su zavedeni u duži red čekanja ili kad nema drugih raspoloživih predmeta i sredstava za provedbu ovrhe.

 

, tl05 je napisao:

hvala svima na savjetima. Poslala sam pismeni prigovor, dostavljen je odvjetnickom uredu jucer :) 

Od dopisivanja sa odvjetničkim uredom nemate nikakve koristi. Pođite na Finu i vidite da li Vas netko tereti sa ovršnom ispravom. Ako uistinu postoji takvo rješenje, onda šaljite prijedlog za ukidanje klauzule pravomoćnosti i ovršnosti na to rješenje, jer ga nikada niste zaprimili i uz to pošaljite i prijedlog za odgodu provedbe ovrhe na Fini, a sve to šaljete javnom bilježniku ili sudu koji su izdali rješenje po kojem Vas se tereti.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Pozdrav! Zaprimio sam prije par dana ovršni priledlog od Vipa, pa bih molio pomoć. 

Priča ide ovako - u ljeto 2015. potpisao sam dvogodišnji ugovor s Amisom na adresi A. U svibnju 2017. zovem službu za korisnike zbog preseljenja priključka na adresu B na koju će se preseliti krajem svibnja 2017.

U službi za korisnike mi kažu da je preseljenje priključka cca 400-500 kn, što mi je bilo neprihvatljivo te mi oni ponude sklapanje novog 2-godišnjeg ugovora s Bnetom i instalciju Bneta na novoj lokaciji, s obzirom da su oba operatera Bnet i Amis u vlasništvu Vipneta.

Također, naglašavaju da neće biti nikakvih penala bez obzira što ću prekinuti ugovor s Amisom iako nije prošlo 2 godine jer potpisujem s Bnetom. Također dogovoram da stari router od Amisa preuzmu na novoj adresi.

Usluga Bneta mi je instalirana cca 1.6.2017. na adresi B, a istovremeno je otkazan ugovor s Amisom.
Ne znam koliko je prošlo dana/tjedana/mjeseci, zove čovjek iz Amisa da upravo sad nije mogao preuzeti router na adresi A. Ja kažem naravno, kad sam dogovorio preuzimanje routera na adresi B i zamolim ga ako može doći preuzeti na adresu B s obzirom da je udaljenost od A do B cca 2 km što je nekih 6-7 min vožnje.

Gospodin je odgovorio da on ne može doći, ali će doći preuzeti netko drugi. Vrijeme je prolazilo, nitko nije dolazio, ali je došao račun na 450,00 kn za usluge u srpnju 2017 iako je ugovor s Amisom trajao do 1. lipnja.
S obzirom da sam sve račune uredno plaćao, pretpostavio sam da se radilo o dugu za router pa sam opet zvao službu za korisnike. Oni su potvrdili moje sumnje i objasnio sam da je čovjek došao na adresu koja nije dogovorena sa službom za korisnike, te tražim od njih info kako mogu vratiti router te ponudim da ga osobno donesem

(kako sam napravio kad sam odjavljivao Iskon prije nego sam prešao na Amis). Na to dobivam informaciju da ne mogu osobno donijeti već isključivo poštom na adresu MMM Agram servisa. To mi je bilo čudno, ali spakirao sam router i ostalo što je došlo uz njega i poslao s povratnicom na dobivenu adresu.

Povratnicu sam dobio u 10/2017 da je pošiljka preuzeta.
Prije 5 dana, poštar mi donese prijedlog za ovrhu na 450 kn + 337 kn od Vipa :(


Na dopisu javnog bilježnika koji je poslao ovrhu piše rok žalbe 8 dana. Naravno, planiram se žaliti, priložiti povratnicu i radni nalog od Bneta gdje se vidi da su mi na novoj lokaciji instalirali internet s 1.6. pa nema smisla njihovo skupljanje routera na staroj adresi.

Prepotstavljam da imaju snimke poziva prema službi za korisnike koje bi mogle potvrditi da sam dobio info od službe za korisnike kakav sam dobio? Ima li netko još kakav savjet na što se pozvati, kako postupiti?

Zahvaljujem!
 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Niste dobili prijedlog za ovrhu već rješenje o ovrsi koje je izdao javni bilježnik, tako da svakako pazite na taj žalbeni rok od 8 dana računajući od dana njegovog zaprimanja. Svakako u prigovoru navedite sve što ste tu naveli. Svu svoju dokumentaciju koju prilažete uz prigovor dostavite im u kopiji, a originale čuvajte za sebe. Ovaj iznos od 450,00 kn po specifikaciji iz tog zaprimljenog rješenja o ovrsi se odnosi na router kojega po njima niste vratili? I iznos od 337.00 kn je za javnobilježničke troškove ili?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Zahvaljujem na ispravku - radi se o rješenju o ovrsi, gdje se i spominje rok od 8 dana za žalbu, ali uz njega je također bio priložen i prijedlog za ovrhu od odvjetnika pa sam pomiješao te dvije stvari :)

Tako je, radi se o računu od 450,00 kn za router i 337,50 kn troškova ovršnog postupka, što su sve taksativno nabrojani javnobilježnički troškovi.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Često dužnici ne primjete otisnuto rješenje o ovrsi na poleđini i vjeruju da su dobili samo prijedlog za ovrhu pa im tako prođe žalbeni rok. Svakako uložite prigovor i dostavite dokaze, pa ćete dalje vidjeti njihovu reakciju.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Evo mali update situacije:

Predao sam jučer žalbu s kopijama relevantne dokumentacije kod javnog bilježnika. U razgovoru s gospođom koja je zaprimila žalbu, saznao sam da se veliki broj ljudi žali na rješenja o ovrsi u situaciji koja se odnosi na prelazak s Amisa na Bnet.

Također, gđa mi je da savjetovala da kontaktiram odvjetnicu koja je izradila ovršni prijedlog te joj predočim potpisanu povratnicu jer postoji mogućnost da se ovršni prijedlog povuče, nakon čega bih ja mogao povući žalbu da se izbjegne da sve ide na sud.

U odvjetničkom uredu su kopirali povratnicu, a komentari su otprilike bili: još jedan koji ima problema s vraćenom/nevraćenom opremom. Rekli su da će me obavijestiti mailom nakon što kontaktiraju Vip i s njima provjere što je s pošiljkom koju sam poslao.

 

Uređeno od HolyOutlaw
lapsus calami

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
prije 3 sati , HolyOutlaw je napisao:

Također, gđa mi je da savjetovala da kontaktiram odvjetnicu koja je izradila ovršni prijedlog te joj predočim potpisanu povratnicu jer postoji mogućnost da se ovršni prijedlog povuče, nakon čega bih ja mogao povući žalbu da se izbjegne da sve ide na sud.

Ako ste pravovremeno uložili prigovor onda nema potrebe da tražite odvjetnicu ovrhovoditelja. Javni bilježnik po Vašem prigovoru spis mora poslati sudu. Sud prigovor dostavlja odvjetnici ovrhovoditelja na odgovor (rok joj je 8. dana) i u pravilu, ako je Vaš prigovor osnovan, tada se ovrhovoditelj odluči na povlačenje iz postupka. Potom Vas sud pita, da li povlačite svoj prigovor jer je ovrhovoditelj povukao ovrhu protiv Vas. I na kraju, kada pristanete na povlačenje, sud je taj koji donosi rješenje o obustavi postupka.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Znači da ste odreagirali u roku. Sada neka javni bilježnik odradi svoj posao, pa potom sud svoj... kad već ovrhovoditelj nije pazio ima li osnove, prije nego li se upustio u postupak protiv Vas.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
Prije 54 minuta, HolyOutlaw je napisao:

Samo da javim da sam u petak zaprimio od suda da je ovrhovoditelj povukao ovršni prijedlog pa imam rok od 8 dana za povlačenje prigovora.

Super. Sada da izbjegnete bilo kakve daljnje troškove, očitujte se sudu da s obzirom na postupanje ovrhovoditelja, povlačite svoj prigovor.

Uređeno od Borbena7

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad


 • Similar Content

  • objavio pudlica77
   Dali je ova situacija zakonski dozvoljena:
   Da radi jednog potraživanja koje je osigurano s više založnih prava na  različitim nekretninama  (od kojih je 1  glavno a 2 sporedno založno) vjerovnik pokrene ovrhu nad  obje nekretnine u 2 različita ovršna postupka.Razlika u pokretanju između dvije ovrhe je 3 mjeseca i obje nisu uopće došle u fazu rješenja o ovrsi
   Nadam se da je razumljivo...ako nije do not hesitate to ask me
    
  • objavio Ren11
   Roditelji su mi vlasnici građevinskog terena, te bi ga oni prepisali na mene. Međutim, otac je ovršen (dug oko 150.000,00kn). Vrijednost terena je oko 300.000,00kn. S obzirom da imam želju graditi kuću na navedenom terenu zanima me kako riješiti situaciju. Da li je moguće tražiti cijepanje terena pa da svatko od njih tada bude vlasnik jedne polovice, te da mi tad samo mama prepiše svoj dio. Ili je jedino rješenje prodaja ili nešto treće? Zahvaljujem na pomoći
  • objavio Miamalena
   Placala sam Eosu za tele 2 i prestala jer se iznos nije smanjivao bas puno.Sada su me zvali da ce odvjetnik promjenit da se plijeni imovina koju imam,ne sredstva na racunu nego pokretnine i nekretnine.Nemam nista na sebi.Prijete da uplatim 300 kn do 2 sata i da mi nece ništa.Šta da napravim po tom pitanju?
  • objavio Stark1991
   Pozdrav,
   Zanima me dali se članak 369. ovršnog zakona odnosi na novčana sredstva ili općenito na ovrhe.
   Konkretno ako imam nekretninu pod ovrhom od 2009. i 2016. godine.
   Dali znaci ako ovrhovoditelj ta 3 mjeseca nakon novog ovršnog zakona zakona nije ništa poduzeo ja trebam/mogu poslati zahtjev za obustavu ovrhe ili ne?
   Također zanima me bili mi mogli pojasniti taj člnaka kao "laiku".
   Puno hvala.
  • objavio Mrvac123
   Pozdrav, zamolio bih Vas informaciju o slijedećem:
   Razmatram o kupnji stana čije je vlasništovo čisto, tj. u teretovnici (više) nema nikakve zabilježbe i stan glasi na jednu fizičku osobu.
   Međutim sadašnji vlasnik je došao u posijed stana na dražbi koja je uslijedila nakon ovrhe banke prvog vlasnika.
   Sadašnji vlasnik je uknjižio pravo vlasništva pravomoćnim rješenjem o dosudi nad ovhrom, tj. u povijesti vlastovnice je vidljivo da je postojala zabilježba (riešenje o dosudi broj ovrhe ...), te nakon toga brisanje zabilježbe (dosuda, zaključak broj ...).
   Brisanje zabilježbe (ovrhe) je dosuđeno krajem 2016. godine.
   Mene konkretno zanima, u slučaju da se odlućim za kupnju tog stana i upišem se kao vlasnik, da li je moguće da prvobitni vlasnik nekada ponovno pokrene pitanje te ovrhe, ispravnosti presude ili nešto treće.
   Unaprijed hvala na odogovrima.
    
 • Online korisnici×