Jump to content

Kupnja kuće od suvlasnika zk uloška


nata.zmaric

Preporučene objave

Bok svima nadam se da mi NETKO poze pomoći. postoji kuća na određenoj čestici. Ta čestica se nalazi u zk ulošku. U tom zk ulošku ima vise različitih čestica te su vlasnici različiti u različitim postotcima. 
 

mene zanima dali je moguće od svakog Suvlasnika tražiti neku vrstu nagodbe zaključene izjavom kod javnog bilježnika, o njegovom odrucanju od čestice u moju korist za upis vlasništva. ništa nije etažirano. Ne shvacam kako mogu kupiti tu česticu od svih osim ovim putem ali ne znam dali je izjava dovoljno dobra za upis vlasništva 1/1. Naravno novčani iznos bi tu bio također u zamjenu za Odricanje u moju korist. Ako nije moguće može li me NETKO savjetovati kako preko kupoprodajnog ugovora dobiti isto, zbog nedefiniranosti suvlasnickih udjela (etazacija)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, nata.zmaric je napisao:

kako preko kupoprodajnog ugovora dobiti isto, zbog nedefiniranosti suvlasnickih udjela (etazacija)

Etažiranje u ovom slučaju nema nikakvu zapreku da sklopite kupoprodaju sa svim suvlasnicima, obzirom da vam svaki od suvlasnika prenosi svoje pravo u obujmu koje ima upisano u zemljiišnim knjigama. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija