Jump to content

Otkaz bez opomene,a ugovor za stalno


Sanca84

Preporučene objave

Molim pomoc...muz je imao ugovor na neodredeno. Dobio je otkaz jer su htjeli zaposliti nekog svog preko veze...nije imao niti jednu opomenu. Prijateljica odvjetnica nas je savjetovala da 99% sud dobivamo. I tako smo pokrenuli sudski postupak koji.je trajao skoro vise od 4 g. Sud smo izgubili i sad moramo platiti.troskove 11.800,00 kn. Po meni je nasa odvjetnica kriva....ubjedila nas je da cemo.dobit 100% i evo sad izgubili. Moje pitanje je dali da odemo kod dr odvjetnika potraziti pomoc...i dali je.moguce ipak dobiti taj spor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da jos spomenem, ona se zalila i traje to kako sam napisala duze od 4 g. I zadnje je rekla da se tu vise nista ne moze...ako nastavimo samo ce trosak biti veci. Nesto tu ne stima...dali da odem sa papirima kod dr odvjetnika i trazim misljenje...jer.mislim da je ona nesposobna ili su je potkupili... tuzena firma je dobrostojeca...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Revizija je izvanredni pravni lijek, o kojem odlučuje VSRH, ali ruku na srce, osim ako su općinski i županijski sud nešto gadno zeznuli, revizija ne bi bila prihvaćena.

 

Teoretski, ako bi bila prihvaćena, sve bi se najvjerojatnije vratilo na početak. No, kod vas uopće upitno i je li ona još moguća obzirom na rok kojim je vezana. Upravo zato bi vam bilo u interesu da već u ponedjeljak sa novim odvjetnikom vidite može li se ili ne, napraviti štogod i ima li uopće smisla ići u nekakve daljnje radnje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da...nije nista zeznuo,nego su htjeli zaposliti nekog svog i uspjeli su. A naveli su skrivljeno ponasanje kao razlog...bez opomene. Trazili su da potpise sporazumni otkaz al naravno da ga nije potpisao. I eto prvi put u zivotu ajd idemo tuzit jer nas je nasa odvjetnica uvjerila da dobiva 100 % i na kraju dobili oni a mi po dzepu. Supeeer ono , krivo mi je samo sto smo bili zeleni i sto smo se upustili uopce u takvo sto. Jer nemamo mi novaca za skupe odvjetnike a i mi obicni ljudi da dobijemo sudski spor to je malo teze. Najlakse je gaziti nas obicne ljude.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ok,mislim da je rok istekao...hvala ipak na savjetima.

 

Rok vam je 30 dana od dostave drugostupanjske odluke.

 

Inače, opomena načelno jeste nužnost, ali ne uvijek, o čemu govori odredba čl. 119. st. 1. Zakona o radu -

 

"Prije redovitog otkazivanja uvjetovanog ponašanjem radnika, poslodavac je dužan radnika pisano upozoriti na obvezu iz radnog odnosa i ukazati mu na mogućnost otkaza u slučaju nastavka povrede te obveze, osim ako postoje okolnosti zbog kojih nije opravdano očekivati od poslodavca da to učini."

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hasko - zar nije odvjetnik taj koji treba malo bolje da čita/razumije ZOR i da "prezentira" potencijalno stranki? Ilitiga, što će mi odvjetnik, ako treba da doma ja sam sjedim i izučavam, čitam, tražim objašnjenja što-kako za svaki pojedini Zakon?

 

Dakle, po meni, odvjetnik je sa tim "100%-tnim uvjerivanjem" kriv - neka on snosi troškove od 11 000 kn pa će ubuduće bolje čitati bilo koji Zakon. Zašto po svim trgovinama, lokalima, imamo pravo žalbe na pruženu uslugu a kada je riječ o odvjetničkoj onda je: "ah, izgubili smo, a bili smo 100% u pravu". Dakle, kako postoje loši automehaničari, doktori, zubari, tako i postoje loši odvjetnici.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija