VukasinFilipovic odgovoreno: 2. lipanj 2021. Dijeli odgovoreno: 2. lipanj 2021. Pozdrav svima. Drzavljanin sam Srbije rodjen 1994, po nacionalnosti Srbin kao i moji roditelji. Oceva majka je Hrvatica iz Zagreba, a njen otac se 60-ih trajno iselio u Nemacku. Podneo bih zahtev na osnovu clana 11 (potomak iseljenika), ali niko od nadleznih ne daje konkretan odgovor na pitanje da li je potrebno da i moji baka i otac budu iseljenici ili je dovoljno da jednostavno dokazem krvnu vezu sa iseljenikom - sto je jedino sto se pominje i u Zakonu i u prilozima uz zahtev za drzavljanstvo. Svakako cu uskoro podneti zahtev (a i tuzbu medjunarodnom Sudu nakon izvesne odbijenice), ali me cisto zanima da li je iko ovde na forumu upoznat sa slicnim slucajem. Hvala unapred! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bob25274 odgovoreno: 2. lipanj 2021. Dijeli odgovoreno: 2. lipanj 2021. prije 2 sati , VukasinFilipovic je napisao: Pozdrav svima. Drzavljanin sam Srbije rodjen 1994, po nacionalnosti Srbin kao i moji roditelji. Oceva majka je Hrvatica iz Zagreba, a njen otac se 60-ih trajno iselio u Nemacku. Podneo bih zahtev na osnovu clana 11 (potomak iseljenika), ali niko od nadleznih ne daje konkretan odgovor na pitanje da li je potrebno da i moji baka i otac budu iseljenici ili je dovoljno da jednostavno dokazem krvnu vezu sa iseljenikom - sto je jedino sto se pominje i u Zakonu i u prilozima uz zahtev za drzavljanstvo. Svakako cu uskoro podneti zahtev (a i tuzbu medjunarodnom Sudu nakon izvesne odbijenice), ali me cisto zanima da li je iko ovde na forumu upoznat sa slicnim slucajem. Hvala unapred! Potomak iseljenika do 3.stupnja krvnog srodstva. Dokažite to u postupku. Iseljenicima se ne podrazumijevaju osobe koje su iselile u republike nekadašnje državne zajednice SFRJ. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bob25274 odgovoreno: 2. lipanj 2021. Dijeli odgovoreno: 2. lipanj 2021. prije 15 sati , sivko je napisao: I onaj rođen poslije 8.10.91 je debelo punoljetan. Objašnjeno da se odnosi na osobe rođene kasnije od 8.10.91. https://mup.gov.hr/drzavljanstvo-325/325 Primjenjivo i na osobe rođene prije 08.10.'91. ali samo uz dodatne uvjete sukladno članku 30. i uz uvjet ispunjen prema Pravilniku o načinu vođenja evidencije o državljanstvu SRH, za rođene od 08.01.'77. Isto tako, primjenjivo i za osobe rođene prije 08.01.'77. uz uvjet ispunjen sukladno zakonu o državljanstvu SRH iz 1965. godine. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
VukasinFilipovic odgovoreno: 3. lipanj 2021. Dijeli odgovoreno: 3. lipanj 2021. prije 18 sati , bob25274 je napisao: Potomak iseljenika do 3.stupnja krvnog srodstva. Dokažite to u postupku. Iseljenicima se ne podrazumijevaju osobe koje su iselile u republike nekadašnje državne zajednice SFRJ. Hvala na brzom odgovoru. Zar Hrvatska nije eliminisala generacijsko ogranicenje? Npr. Amerikanci 5. i 6. generacije bez problema dobijaju drzavljanstvo. Dakle mogu se povezati sa iseljenikom u Nemacku u 3. generaciji cak i ako su mi preci u 2. i 1. kolenu bili nastanjeni u Jugoslaviji? 🤔 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bob25274 odgovoreno: 10. lipanj 2021. Dijeli odgovoreno: 10. lipanj 2021. https://www.zakon.hr/z/446/Zakon-o-hrvatskom-državljanstvu Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
VukasinFilipovic odgovoreno: 10. lipanj 2021. Dijeli odgovoreno: 10. lipanj 2021. Čitao 30 puta, i dalje bez konkretnog odgovora nadležnih u datoj situaciji... Nebitno, pozdrav Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
d6543654 odgovoreno: 13. lipanj 2021. Dijeli odgovoreno: 13. lipanj 2021. Pozdrav, da li je neko dobio pozitivno rješenje,a da je predao prošle godine po novom zakonu stavka 5. tačka 2. ? I koliko se čeka od potpisivanja izjave? Unaprijed hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bob25274 odgovoreno: 13. lipanj 2021. Dijeli odgovoreno: 13. lipanj 2021. prije 4 sati , d6543654 je napisao: Pozdrav, da li je neko dobio pozitivno rješenje,a da je predao prošle godine po novom zakonu stavka 5. tačka 2. ? I koliko se čeka od potpisivanja izjave? Unaprijed hvala Između jedne i šest godina. Dopunska ili dodatna izjava na zapisnik koju u nekim slučajevima zahtjeva MUP RH iako protivno zakonskim propisima /u nekim slučajevima/ svakako prolongira rješavanje. U svakom slučaju, a uz neosuđivanost i uz poštovanje pravnog poretka RH unatrag 10 godina od podnošenja zahtjeva te uz poštovanje integriteta koje se utvrđuje po posebnim propisima možete očekivati pozitivnu odluku. Milan32762 i d6543654 2 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Detlic39 odgovoreno: 24. lipanj 2021. Dijeli odgovoreno: 24. lipanj 2021. (uređeno) Pozdrav, Hteo bih da izvadim HR državljanstvo na osnovu porekla(podrijetla) preko bake tatine mame. Baka je rođena u Senju, a otac u Beogradu kao i ja. Otac NIJE imao hr državljanstvo. Da li mogu aplicirati za držlvljanstvo? Ako niko ne može da mi da odgovor, može slobodno da mi preporuči nekog pravnika da se raspitam. Unapred hvala uređeno: 24. lipanj 2021. od Detlic39 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bob25274 odgovoreno: 24. lipanj 2021. Dijeli odgovoreno: 24. lipanj 2021. Nema uvjeta. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Detlic39 odgovoreno: 25. lipanj 2021. Dijeli odgovoreno: 25. lipanj 2021. Hvala puno Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bob25274 odgovoreno: 25. lipanj 2021. Dijeli odgovoreno: 25. lipanj 2021. prije 19 sati , bob25274 je napisao: Nema uvjeta. Sigurni ste da otac nije imao državljanstvo RH? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Lucky_Mike01 odgovoreno: 28. srpanj 2021. Dijeli odgovoreno: 28. srpanj 2021. (uređeno) Dragi ljudi, rodjen sam u avgustu 1991. u Srbiji. Majka ima domovnicu, i brat koji je 93. godiste je vec dobio pozitivnu odluku za dravljanstvo (prema izmenjenom zakonu zakonu, clanak 5). Cekao je oko 6 meseci. Ja sam predao papire ali ocekujem negativnu odluku s obzirom da sam rodjen pre 8.10.1991. Zanima me sledece: 1. da li postoji pravo na zalbu ukoliko budem odbijen? 2. da li poznajete nekog ko je u slicnoj situaciji ka ja i ko se zalio? Po meni je pomalo pradoksalno da rodjeni brat ima pravo na drzavljanstvo po majci a ja po toj istoj majci nemam pravo samo zato sto rodjen nekoliko meseci pre 8.10.1991. Srdacan pozdrav uređeno: 28. srpanj 2021. od Lucky_Mike01 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Scuba odgovoreno: 19. kolovoz 2021. Dijeli odgovoreno: 19. kolovoz 2021. Pozdrav svima, evo da kazem da sam jucer dobila pozitivno rjesenje 😊😊😊 Predala sam 01.11.2019. u Banja Luci, imala sam informativni razgovor u Bjelovaru 01.04. i sada mi je stiglo rjesenje... Hvala svima na forumu za pomoc i savjete, ako ja nekom mogu da pomognem, slobodno pisite i javite se. Svima puno srece 😊 gavran1 i bob25274 2 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
MikiZuco odgovoreno: 23. kolovoz 2021. Dijeli odgovoreno: 23. kolovoz 2021. Pozdrav, znam da se na odgovor za primitak u hrvatsko drzavljansvo teoretski moze cekati do 6 godina ali mislila sam da je to u praksi ipak malo krace... po komentarima ovdje dala bih zakljuciti da je prosjek cekanja oko 2 godine. Ja sam, naime, zahtjeva predala prije skoro 5 godina i jos uvijek nista. Da li ovdje ima jos ljudi koji imaju takvo iskustvo kao ja? Zaista, sama pomisao na odbijenicu nakon toliko cekanja me baca u ocaj. Lijep pozdrav svima Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bob25274 odgovoreno: 23. kolovoz 2021. Dijeli odgovoreno: 23. kolovoz 2021. prije 21 minuta, GoranaMiki je napisao: Pozdrav, znam da se na odgovor za primitak u hrvatsko drzavljansvo teoretski moze cekati do 6 godina ali mislila sam da je to u praksi ipak malo krace... po komentarima ovdje dala bih zakljuciti da je prosjek cekanja oko 2 godine. Ja sam, naime, zahtjeva predala prije skoro 5 godina i jos uvijek nista. Da li ovdje ima jos ljudi koji imaju takvo iskustvo kao ja? Zaista, sama pomisao na odbijenicu nakon toliko cekanja me baca u ocaj. Lijep pozdrav svima Pošaljite im požurnicu na pitanja@mup.hr Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
MikiZuco odgovoreno: 23. kolovoz 2021. Dijeli odgovoreno: 23. kolovoz 2021. prije 7 minuta, bob25274 je napisao: Pošaljite im požurnicu na pitanja@mup.hr U ovih skoro pet godina, tri puta sam slala E-mail i sva tri puta dobila identican odgovor. Isto tako sam zvala u Zagreb, gdje sam takodje svaki put dobila isti odgovor: "radi se na predmetu, imajte strpljenja" Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
SC BG odgovoreno: 23. kolovoz 2021. Dijeli odgovoreno: 23. kolovoz 2021. Na 19. 08. 2021. at 19:23, Scuba je napisao: Pozdrav svima, evo da kazem da sam jucer dobila pozitivno rjesenje 😊😊😊 Predala sam 01.11.2019. u Banja Luci, imala sam informativni razgovor u Bjelovaru 01.04. i sada mi je stiglo rjesenje... Hvala svima na forumu za pomoc i savjete, ako ja nekom mogu da pomognem, slobodno pisite i javite se. Svima puno srece 😊 Postovana, Po kom osnovu ste podneli zahtev i sta ste sve predali od dokumentacije? Kako je tekao informativni razgovor? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Scuba odgovoreno: 23. kolovoz 2021. Dijeli odgovoreno: 23. kolovoz 2021. prije 1 sat, SC BG je napisao: Postovana, Po kom osnovu ste podneli zahtev i sta ste sve predali od dokumentacije? Kako je tekao informativni razgovor? Pozdrav, predala sam po osnovu pripadnosti hr narodu. Otac mi ima hr papire, cijela porodica sa njegove strane, njegova braca i njihova djeca, roditelji, dala sam domovnice, krstenice, vjencani list od bake i dede. Sto se mojih dokumenata tice, izjasnila sam se kao Hrvatica na fakultetu (10 semestralnih listova 🤗), na birou za zaposljavanje 2x (nakon srednje skole i nakon fakulteta) imala sam na rodnom listu da sam Hrvativca i katolkinja, potvrda iz udruzenja Hrvata, iz politicke stranke potvrda da sam se izjasnila kao Hrvatica i iz sportskog kluba. Informativni razgovor prosao ok, poprilicno prijatno, ali i dosta detaljna pitanja iz svih segmenata zivota. Puno srece Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Sike793 odgovoreno: 26. kolovoz 2021. Dijeli odgovoreno: 26. kolovoz 2021. Postovani predao sam zahtjev u 9 mjesecu 2020 god sad ce godina dana slao sam upit na email muphr pitanja i dobio odgovor kako je mup utvrdio da ne postoje zapreke i da su uslovi ispunjeni,poslano je na nadlezno postupanje ministarstvu uprave? Sta mislite vi o tome i koliko bi se moglo jos cekati na odgovor Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
gavran1 odgovoreno: 26. kolovoz 2021. Dijeli odgovoreno: 26. kolovoz 2021. prije 3 sati , Sike793 je napisao: Postovani predao sam zahtjev u 9 mjesecu 2020 god sad ce godina dana slao sam upit na email muphr pitanja i dobio odgovor kako je mup utvrdio da ne postoje zapreke i da su uslovi ispunjeni,poslano je na nadlezno postupanje ministarstvu uprave? Sta mislite vi o tome i koliko bi se moglo jos cekati na odgovor Jesi li išao na razgovor slučajno? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Sike793 odgovoreno: 27. kolovoz 2021. Dijeli odgovoreno: 27. kolovoz 2021. prije 16 sati , gavran1 je napisao: Jesi li išao na razgovor slučajno? Nisam, zar ima i toga? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
gavran1 odgovoreno: 27. kolovoz 2021. Dijeli odgovoreno: 27. kolovoz 2021. prije 1 sat, Sike793 je napisao: Nisam, zar ima i toga? Da ja sam nakon 9 mjeseci išao nedavno na razgovor. Sada čekam dalje. abc17 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Sike793 odgovoreno: 27. kolovoz 2021. Dijeli odgovoreno: 27. kolovoz 2021. prije 24 minuta, gavran1 je napisao: Da ja sam nakon 9 mjeseci išao nedavno na razgovor. Sada čekam dalje. Gdje si isao na razgovor mozes li mi reci nesto vise? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Tea.96 odgovoreno: 27. kolovoz 2021. Dijeli odgovoreno: 27. kolovoz 2021. upravo sad, Sike793 je napisao: Gdje si isao na razgovor mozes li mi reci nesto vise? I ja sam isla na razgovor u Bjelovar krajem maja. Informativni razgovor, pitali me o mom zivotu osnovne stvari, zasto zelim Hrvatsko drzavljanstvo, imam li porodice u Hrvatskoj, ... medjutim trebam im dostaviti jos jedan dokument, inace mislim da bi do sada odlucili pozitivno ili negativno. Ali znam za 2 slucaja gdje nisu isli na razgovor, a dobili su drzavljanstvo. abc17 i Milica-Je 1 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
gavran1 odgovoreno: 27. kolovoz 2021. Dijeli odgovoreno: 27. kolovoz 2021. prije 1 sat, Sike793 je napisao: Gdje si isao na razgovor mozes li mi reci nesto vise? Išao sam u Zagreb. Sve isto kao što je Tea96 napisala. Pitali o obitelji i tako to. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Sike793 odgovoreno: 27. kolovoz 2021. Dijeli odgovoreno: 27. kolovoz 2021. (uređeno) prije 7 minuta, gavran1 je napisao: Išao sam u Zagreb. Sve isto kao što je Tea96 napisala. Pitali o obitelji i tako to. Evo ovo sam pre 20 ak dana dobio na upit, sta vi mislite dali je to sad prolazno? uređeno: 27. kolovoz 2021. od Sike793 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Makiii odgovoreno: 31. kolovoz 2021. Dijeli odgovoreno: 31. kolovoz 2021. Pozdrav, Može li mi neko reći koji zahtjev je popunjavao kada je predavao dokumenta za stjecanje hrvatskog državljanstva po odredbi člana 5. stavka 2.,i koje je sve dokumente pored toga predao. Hvala unapred na odgovoru Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bob25274 odgovoreno: 6. rujan 2021. Dijeli odgovoreno: 6. rujan 2021. Na 23. 08. 2021. at 14:02, MikiZuco je napisao: U ovih skoro pet godina, tri puta sam slala E-mail i sva tri puta dobila identican odgovor. Isto tako sam zvala u Zagreb, gdje sam takodje svaki put dobila isti odgovor: "radi se na predmetu, imajte strpljenja" Vjerujem. Ništa drugo, nego "imajte strpljenja". Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bob25274 odgovoreno: 6. rujan 2021. Dijeli odgovoreno: 6. rujan 2021. Na 27. 08. 2021. at 14:49, Sike793 je napisao: Nisam, zar ima i toga? Kod Vas Sike793 nema nikakvog razgovora, radi se o utvrđivanju ne o stjecanju državljanstva što su različite zakonske strukture. Za slučaj "ministarstvu uprave" javite se u inbox, pomoći ću Vam. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Novak83 odgovoreno: 20. rujan 2021. Dijeli odgovoreno: 20. rujan 2021. Pozdrav, pre mesec dana sam predao papire za drzaljanstvo u subotici po narodnoj pripadnosti. Sad čitam da su neki išli na dodatni razgovor da li to važi za sve koji predaju i da li tu idu pitanja o kulturi, povijesti i sl ili pitanja o mom životu. Hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bob25274 odgovoreno: 20. rujan 2021. Dijeli odgovoreno: 20. rujan 2021. (uređeno) prije 20 minuta, Novak83 je napisao: Pozdrav, pre mesec dana sam predao papire za drzaljanstvo u subotici po narodnoj pripadnosti. Sad čitam da su neki išli na dodatni razgovor da li to važi za sve koji predaju i da li tu idu pitanja o kulturi, povijesti i sl ili pitanja o mom životu. Hvala Ako je po narodnosti pitat će vas osnovna životna pitanja i cijeniti vaš doprinos prema gajenju hrvatske nacionalne manjine u Srbiji, te ostala općenita pitanja, naravno uz pisane dokaze o pripadnosti vas, oba i/ili jednog roditelja od rođenja na dalje. Neće to biti skoro, možda za oko godinu dana. Ukupno trajanje između jedne i šest godina. uređeno: 20. rujan 2021. od bob25274 Greška u pravopisu drot13 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Novak83 odgovoreno: 20. rujan 2021. Dijeli odgovoreno: 20. rujan 2021. prije 7 minuta, bob25274 je napisao: Ako je po narodnosti pitat će vas osnovna životna pitanja i cijeniti vaš doprinos prema gajenju hrvatske nacionalne manjine u Srbiji, te ostala općenita pitanja, naravno uz pisane dokaze o pripadnosti vas, oba i/ili jednog roditelja od rođenja na dalje. Neće to biti skoro, možda za oko godinu dana. Ukupno trajanje između jedne i šest godina. Hvala na odgovoru a za cekanje valjda necu biti ja taj baksuz da cekam sest godina 🙂 bob25274 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Mamamama 72 odgovoreno: 23. rujan 2021. Dijeli odgovoreno: 23. rujan 2021. Na 20. 09. 2021. at 21:02, Novak83 je napisao: Pozdrav, pre mesec dana sam predao papire za drzaljanstvo u subotici po narodnoj pripadnosti. Sad čitam da su neki išli na dodatni razgovor da li to važi za sve koji predaju i da li tu idu pitanja o kulturi, povijesti i sl ili pitanja o mom životu. Hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Mamamama 72 odgovoreno: 23. rujan 2021. Dijeli odgovoreno: 23. rujan 2021. Cao Šta si sve predao od dokumenata,da li si prevodio dokumenta koja su pisana latinicom na hrvatski jezik?Da li si samo pasoš fotokopirao i ovjerio kod notara ili si morao i na hrvatski da prevodiš? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Novak83 odgovoreno: 23. rujan 2021. Dijeli odgovoreno: 23. rujan 2021. prije 2 sati , Mamamama 72 je napisao: Cao Šta si sve predao od dokumenata,da li si prevodio dokumenta koja su pisana latinicom na hrvatski jezik?Da li si samo pasoš fotokopirao i ovjerio kod notara ili si morao i na hrvatski Pozdrav , sve sto ti izdaju na latinici ne moras prevoditi meni su tako rekli a dokaze o nacionalnosti isto nikakav prevod , overena kopija pasosa kod notara isto ne treba prevoditi. Ja sam preveo samo drzaljanstvo i da nisam krivicno gonjen kod mupa i to sto nisam trazio na latinici od suda sam vec trazio na latinici .od papira sam predao . Drzaljanstvo, izvod iz maticne knjige rodjenih gde se vidi da sam hrvat, od mupa i suda da nisam krivicno gonjen niti da mi se nesto sudi, overena kopija pasosa kod notara,izjava overena kod notara tu sta ti daju u ambasadi, njihv zahtev, onda dokaz iz osnovne skole , srednje skole, biroa, vojske, hrvatskog umetnickog drustva ,valjda nisam nesto zaboravio i sve to kopiras sa njihovim obrascima upravo sad, Novak83 je napisao: Pozdrav , sve sto ti izdaju na latinici ne moras prevoditi meni su tako rekli a dokaze o nacionalnosti isto nikakav prevod , overena kopija pasosa kod notara isto ne treba prevoditi. Ja sam preveo samo drzaljanstvo i da nisam krivicno gonjen kod mupa i to sto nisam trazio na latinici od suda sam vec trazio na latinici .od papira sam predao . Drzaljanstvo, izvod iz maticne knjige rodjenih gde se vidi da sam hrvat, od mupa i suda da nisam krivicno gonjen niti da mi se nesto sudi, overena kopija pasosa kod notara,izjava overena kod notara tu sta ti daju u ambasadi, njihv zahtev, onda dokaz iz osnovne skole , srednje skole, biroa, vojske, hrvatskog umetnickog drustva ,valjda nisam nesto zaboravio i sve to kopiras sa njihovim obrascima Da i zivotopis i propratno pismo zasto zelim hrvatsko drzaljanstvo prije 2 minuta, Novak83 je napisao: Pozdrav , sve sto ti izdaju na latinici ne moras prevoditi meni su tako rekli a dokaze o nacionalnosti isto nikakav prevod , overena kopija pasosa kod notara isto ne treba prevoditi. Ja sam preveo samo drzaljanstvo i da nisam krivicno gonjen kod mupa i to sto nisam trazio na latinici od suda sam vec trazio na latinici .od papira sam predao . Drzaljanstvo, izvod iz maticne knjige rodjenih gde se vidi da sam hrvat, od mupa i suda da nisam krivicno gonjen niti da mi se nesto sudi, overena kopija pasosa kod notara,izjava overena kod notara tu sta ti daju u ambasadi, njihv zahtev, onda dokaz iz osnovne skole , srednje skole, biroa, vojske, hrvatskog umetnickog drustva ,valjda nisam nesto zaboravio i sve to kopiras sa njihovim obrascima Da i zivotopis Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Poljanis odgovoreno: 29. rujan 2021. Dijeli odgovoreno: 29. rujan 2021. Postovani, predao sam zahtjev temeljem pripadnosti hrvatskom narodu 2018. Na sve nadopune sam uredno odgovorio. Posljednja informacija koju imam iz MUP RH jeste da je isti uputio zahtjev Reublici Srbiji za provjeru vjerodostojnosti dokumentacije. Sada se pitam da li se proces moze oduziti u nedogled u smislu da to neko u Beogradu stavi narednih 5 god u fioku isl? Hvala u unaprijed Lp Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bob25274 odgovoreno: 29. rujan 2021. Dijeli odgovoreno: 29. rujan 2021. prije 49 minuta, Poljanis je napisao: Postovani, predao sam zahtjev temeljem pripadnosti hrvatskom narodu 2018. Na sve nadopune sam uredno odgovorio. Posljednja informacija koju imam iz MUP RH jeste da je isti uputio zahtjev Reublici Srbiji za provjeru vjerodostojnosti dokumentacije. Sada se pitam da li se proces moze oduziti u nedogled u smislu da to neko u Beogradu stavi narednih 5 god u fioku isl? Hvala u unaprijed Lp Može. Ne baš 5 god da stoji negdje , ali postupci traju između jedne i šest godina. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Mamamama 72 odgovoreno: 30. rujan 2021. Dijeli odgovoreno: 30. rujan 2021. Dobar dan.Danas imala termin u BG.Kad nisam pala u nesvijest.Od danas konzulat ne radi radi epidemiološke situacije.Tako da sad treba da se obratim na mail,i dobijem novi termin. bob25274 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bob25274 odgovoreno: 30. rujan 2021. Dijeli odgovoreno: 30. rujan 2021. prije 1 minutu, Mamamama 72 je napisao: Dobar dan.Danas imala termin u BG.Kad nisam pala u nesvijest.Od danas konzulat ne radi radi epidemiološke situacije.Tako da sad treba da se obratim na mail,i dobijem novi termin. Strašno. Mamamama 72 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Mamamama 72 odgovoreno: 7. listopad 2021. Dijeli odgovoreno: 7. listopad 2021. Na 30. 09. 2021. at 14:04, bob25274 je napisao: Strašno. Nije strašno.Termin bio 05.10. Od papirologije sve ok,jedino sam bacila pare na overu pasoša i lk. Reče žena da je dovoljna samo fotokopija.Inače svi su vrlo ljubazni.Eto sad ostaje da čekam . bob25274 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Scuba odgovoreno: 7. listopad 2021. Dijeli odgovoreno: 7. listopad 2021. Pozdrav ljudi, mozda ce biti korisna informacija nekome ko jos nije predao... Moj savjet je da predate direktno u Hrvatskoj, jer se puno brze dobije. Moje iskustvo je da sam imala razgovor 01.04.2021, a rjesenje dobila u septembru. Kada sam dobila rjesenje na njemu je pisalo da je odluceno 20.04, znaci 20ak dana nakon razgovora, samo sto do konzulata papiri sporo dolaze i onda cekate bezveze. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Iggy72 odgovoreno: 7. listopad 2021. Dijeli odgovoreno: 7. listopad 2021. prije 4 sati , Scuba je napisao: Pozdrav ljudi, mozda ce biti korisna informacija nekome ko jos nije predao... Moj savjet je da predate direktno u Hrvatskoj, jer se puno brze dobije. Moje iskustvo je da sam imala razgovor 01.04.2021, a rjesenje dobila u septembru. Kada sam dobila rjesenje na njemu je pisalo da je odluceno 20.04, znaci 20ak dana nakon razgovora, samo sto do konzulata papiri sporo dolaze i onda cekate bezveze. Zar nije potrebno da imaš odobren privremeni boravak u HR da bi tamo predao? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Scuba odgovoreno: 7. listopad 2021. Dijeli odgovoreno: 7. listopad 2021. prije 5 minuta, Iggy72 je napisao: Zar nije potrebno da imaš odobren privremeni boravak u HR da bi tamo predao Koliko sam upucena, prijateljica koja je u HR predala, rekla je da je potrebno samo da se prijavis taj dan u HR Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Iggy72 odgovoreno: 7. listopad 2021. Dijeli odgovoreno: 7. listopad 2021. prije 2 sati , Scuba je napisao: Koliko sam upucena, prijateljica koja je u HR predala, rekla je da je potrebno samo da se prijavis taj dan u HR Cenim želju da pomogneš, ali ovo je malo neprecizno opisano iskustvo, a delovalo je kao da znaš iz svog primera. Pitanje je na koju vrestu boravka se prijavila prijateljica. Postoji kratkotrajni, privremeni i trajni boravak. Na sajtu mup-a piše da se zahtev može predati u HR jedino ako si na privremenom ili trajnom boravku. Kratkotrajni boravak je ono do 90 dana. Ako se ona na to prijavila i u tom statusu predala, nije mi jasno kako. Ako saznaš detalje, javi, takva informacija bi značila mnogima, ali detaljno objašnjena. Pozz! bob25274 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
strahinja93 odgovoreno: 8. listopad 2021. Dijeli odgovoreno: 8. listopad 2021. Na 13. 06. 2021. at 14:52, d6543654 je napisao: Pozdrav, da li je neko dobio pozitivno rješenje,a da je predao prošle godine po novom zakonu stavka 5. tačka 2. ? I koliko se čeka od potpisivanja izjave? Unaprijed hvala cekas oko godinu dana Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
teslijanka odgovoreno: 11. listopad 2021. Dijeli odgovoreno: 11. listopad 2021. (uređeno) Na 26. 05. 2020. at 19:27, Kacaaa123 je napisao: Pozdrav, takodje sam dobila da u pisanoj formi napisem kako sam objektivno iskazivala pripadnost hr narodu kroz zivot, pa me zanima ako ste vec predavlai dokumenta sta su vam rekli? Pozdrav,dobila sam isto to. Zahtjev za primitak sam predala pocetkom sijecnja 2019.godine,temeljem cl.16.Majka mi je hrvatica i svi njeni.Otac mi je srbin Roditelji su mi rastavljeni ima 10 godina,nemamo nikakvu komunikaciju s njim. Sad mi u nadopuni traze svjedocanstva iz skole za oca i majku i sve dokumente za mene s nacionalnim izjasnjavanjem,a vec sam im sve to vec predala na samom pocetku. Da li mi moze neko pomoci u pisanju,kako iskazivati pripadnost hrv.narodu tokom zivota??Nesto ukratko.Ocigledno,prvi put sam nedovoljno napisala,cijela dvolisnica... uređeno: 11. listopad 2021. od Zeljkec Greska pri pisanju Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
vanja_bl odgovoreno: 12. listopad 2021. Dijeli odgovoreno: 12. listopad 2021. Pozdrav,predao sam papire u Banja Luci za stjecanje hrv drzavljanstva,imam pravo na to jer mi je majka hrvatski drzavljanin od uvijek,upisana je u knjigu drzavljana kad se rodila i od tad se vodi da je hrvatski drzavljanin.Po zakonu pise da ja mogu dobiti drzavljanstvo ako je ona prilikom mog rodjenja bila hrv drzavljanka,a jeste.Predao sam to pre nekih 5-6 mjeseci u ambasadi su mi rekli da se ceka od 6-12 mjeseci.Zanima me postoje li sanse da to bude u tom nekom periodu ili se vise ceka.Mislim da ne postoji mogucnost da ne dobijem jer zakonski spadam u tu grupu.Ako neko ima neki konkretan odg neka mi napise,do sad nisam slao ambasadi nista samo cekam odg. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Mikkyyy odgovoreno: 12. listopad 2021. Dijeli odgovoreno: 12. listopad 2021. Pozdrav, Majka mi ima Hrv drz, otac srpsko, ja sam rođen u Hrv 1971. da li mogu da dobijem drz po osnovu majčinog državljanstva? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bob25274 odgovoreno: 12. listopad 2021. Dijeli odgovoreno: 12. listopad 2021. prije 1 sat, vanja_bl je napisao: Pozdrav,predao sam papire u Banja Luci za stjecanje hrv drzavljanstva,imam pravo na to jer mi je majka hrvatski drzavljanin od uvijek,upisana je u knjigu drzavljana kad se rodila i od tad se vodi da je hrvatski drzavljanin.Po zakonu pise da ja mogu dobiti drzavljanstvo ako je ona prilikom mog rodjenja bila hrv drzavljanka,a jeste.Predao sam to pre nekih 5-6 mjeseci u ambasadi su mi rekli da se ceka od 6-12 mjeseci.Zanima me postoje li sanse da to bude u tom nekom periodu ili se vise ceka.Mislim da ne postoji mogucnost da ne dobijem jer zakonski spadam u tu grupu.Ako neko ima neki konkretan odg neka mi napise,do sad nisam slao ambasadi nista samo cekam odg. Vremenski okvir ne postoji, čekanje po utvrđivanju državljanstva je trenutno do tri/četiri godine, dok, kod prijema između jedne i šest/sedam godina. Budite strpljivi, čim riješe predmet bit ćete obaviješteni. prije 3 minuta, Mikkyyy je napisao: Pozdrav, Majka mi ima Hrv drz, otac srpsko, ja sam rođen u Hrv 1971. da li mogu da dobijem drz po osnovu majčinog državljanstva? Da, uz dodatne određene pretpostavke. Za pobliže informacije javite se u pp uz kopiju vaše poruke ovdje. silos79 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
teslijanka odgovoreno: 16. listopad 2021. Dijeli odgovoreno: 16. listopad 2021. Da li mi moze neko pomoci u pisanju,kako iskazivati pripadnost hrv.narodu tokom zivota??Nesto ukratko.Ocigledno,prvi put sam nedovoljno napisala,cijela dvolisnica... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
teslijanka odgovoreno: 25. listopad 2021. Dijeli odgovoreno: 25. listopad 2021. Na 19. 08. 2021. at 19:23, Scuba je napisao: Pozdrav svima, evo da kazem da sam jucer dobila pozitivno rjesenje 😊😊😊 Predala sam 01.11.2019. u Banja Luci, imala sam informativni razgovor u Bjelovaru 01.04. i sada mi je stiglo rjesenje... Hvala svima na forumu za pomoc i savjete, ako ja nekom mogu da pomognem, slobodno pisite i javite se. Svima puno srece 😊 Postovana,da li mi se mozete javiti u pp Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Mamamama 72 odgovoreno: 25. listopad 2021. Dijeli odgovoreno: 25. listopad 2021. prije 31 minuta, Zeljkec je napisao: Postovana,da li mi se mozete javiti u pp Čestitam . Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
MikiZuco odgovoreno: 12. studeni 2021. Dijeli odgovoreno: 12. studeni 2021. Nakon dugih 5 godina cekanja i nadanja, danas sam dobila rjesenje da je moj zahtjev odbijen. Da li pokrenuti upravni spor ili ponovo predati zahtjev? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Mamamama 72 odgovoreno: 12. studeni 2021. Dijeli odgovoreno: 12. studeni 2021. prije 48 minuta, MikiZuco je napisao: Nakon dugih 5 godina cekanja i nadanja, danas sam dobila rjesenje da je moj zahtjev odbijen. Da li pokrenuti upravni spor ili ponovo predati zahtjev? Koje je objašnjenje odbijenice? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Jecap odgovoreno: 18. studeni 2021. Dijeli odgovoreno: 18. studeni 2021. Na 5.4.2021. at 6:11, bob25274 je napisao: Ово је изјава странке у поступку коју дајете у уписнику испред МУП-а где сте позвани у складу са Законом о општем управном поступку.у смислу зашто желите државу Р. Хрватске, ваш субјективни осећај припадности народу, ако сте се пријавили у складу са чланом 16. Закона, углавном око 15 минута сарадње и разговора. За више детаља написао сам вам у инбокс ради дискреције. Што се тиче фазе случаја, нема правила, после давања изјаве можете да добијете решење за три месеца а можете за две године, једноставно је тако /садашња пракса/. Da li mozete takodje da mi posaljete detalje u inboks? Sestra i ja smo podnele zahtev za utvrdjivanje drzavljanstva na osnovu jednog roditelja(majke) i dobile smo poziv da dodjemo u policijsku stanicu u Osijeku kako bi upotpunile zahtev, pa me zanima kako izgleda detaljnije taj razgovor. Hvala Vam unapred! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Benii odgovoreno: 29. studeni 2021. Dijeli odgovoreno: 29. studeni 2021. Podneo sam zahtjev 7 mjesec 2020 god za stjecanje hrvatskog državljanstva po član 16 pripadnik hrvatskog naroda. 01 mjesec 2021 dostavio sam nadopuna, i danas sam zvao MUP da pitam u kojoj je fazi stigla procedura, pa oni su mi rekli da budem malo strpljiv i da za oko 2 - 3 mjeseca mogu da očekujem odgovor. Na moje pitanje mogu li da znam da nisam odbijen rekli su mi : Ne nisi odbijen sačekaj još malo. Dali mogu se nadati na nešto pozitivno. Hvala odnaprijed i srdačan pozdrav svima. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Alexa021 odgovoreno: 29. studeni 2021. Dijeli odgovoreno: 29. studeni 2021. Na 31. 08. 2021. at 20:40, Makiii je napisao: Pozdrav, Može li mi neko reći koji zahtjev je popunjavao kada je predavao dokumenta za stjecanje hrvatskog državljanstva po odredbi člana 5. stavka 2.,i koje je sve dokumente pored toga predao. Hvala unapred na odgovoru Ovo i mene zanima,ako neko moze pomoci bio bih zahvalan. Majka je srpkinja,rodjena u Hr,poseduje Hr drzavljanstvo i putovnicu.Ja sam rodjen 1981. u Srbiji i hteo bih na osnovu ovog zakona aplicirati za Hr drzavljanstvo.Na sajtu MUP-a RH ne mogu naci obrazac koji bih popunio kako bi aplicirao za Hr drzavljanstvo.Od dokumentacije sakupio sam izvod iz mat knjige rodjenih,drzavljanstvo Srb,potvrdu MUP da nisam osudjivan,potvrdu da je majka drz RH,njenu domovnicu i kopiju putovnice.Ostaje jos taj obrazac i zivotopis te kopija pasosa i licne karte.Ako sam sve pohvatao..a ni sam.nisam siguran.U desetom.mesecu sam zakazao termin u konzulatu RH u Su krajem 12. meseca. Znacila bi mi informacija ako neko moze da pomogne. Hvala unapred Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
MrakFilm odgovoreno: 2. prosinac 2021. Dijeli odgovoreno: 2. prosinac 2021. Da li ste prilikom podnosenja zahteva, dobili neki papir kao dokaz da je zahtev predat ili ste samo predali dokumente i nazad dobili uplatnice kao troskove podnosenja zahteva? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Mamamama 72 odgovoreno: 2. prosinac 2021. Dijeli odgovoreno: 2. prosinac 2021. prije 6 minuta, MrakFilm je napisao: Da li ste prilikom podnosenja zahteva, dobili neki papir kao dokaz da je zahtev predat ili ste samo predali dokumente i nazad dobili uplatnice kao troskove podnosenja zahteva? Samo uplatnica. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
MrakFilm odgovoreno: 3. prosinac 2021. Dijeli odgovoreno: 3. prosinac 2021. Kakve su vam dopune trazili kasnije, ako su vam u konzulatu primili sve papire koji su navedeni? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Mamamama 72 odgovoreno: 3. prosinac 2021. Dijeli odgovoreno: 3. prosinac 2021. prije 1 sat , MrakFilm je napisao: Kakve su vam dopune trazili kasnije, ako su vam u konzulatu primili sve papire koji su navedeni? Za sad ništa. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
civi79 odgovoreno: 16. prosinac 2021. Dijeli odgovoreno: 16. prosinac 2021. Na 29. 11. 2021. at 20:04, Alexa021 je napisao: Ovo i mene zanima,ako neko moze pomoci bio bih zahvalan. Majka je srpkinja,rodjena u Hr,poseduje Hr drzavljanstvo i putovnicu.Ja sam rodjen 1981. u Srbiji i hteo bih na osnovu ovog zakona aplicirati za Hr drzavljanstvo.Na sajtu MUP-a RH ne mogu naci obrazac koji bih popunio kako bi aplicirao za Hr drzavljanstvo.Od dokumentacije sakupio sam izvod iz mat knjige rodjenih,drzavljanstvo Srb,potvrdu MUP da nisam osudjivan,potvrdu da je majka drz RH,njenu domovnicu i kopiju putovnice.Ostaje jos taj obrazac i zivotopis te kopija pasosa i licne karte.Ako sam sve pohvatao..a ni sam.nisam siguran.U desetom.mesecu sam zakazao termin u konzulatu RH u Su krajem 12. meseca. Znacila bi mi informacija ako neko moze da pomogne. Hvala unapred Pozdrav. Isti slucaj kao kod mene imas. Odbit ce po novom zakono po jednom roditelju po clanku 5.2. Odluku donosi mup,a,oni priznaju po novom zakonu samo za rodjene od 91ve,a,u trenutku rodjenja jedan roditelj bio Hr. Mozes samo po 30.1,ovisi od statusa od tvog rodjenja do 08.10.1991ve,bitno je da nisi stekao niti jedno strano,onda se utvrdjujes da si na dan stupanja na snagu novog zakona imao to pravo,tj,utvrdjuju se cinjenice za naknadni upis u knjigu Hr po majci. Pozz Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Dzoni789 odgovoreno: 26. prosinac 2021. Dijeli odgovoreno: 26. prosinac 2021. Na 19. 08. 2021. at 19:23, Scuba je napisao: Pozdrav svima, evo da kazem da sam jucer dobila pozitivno rjesenje 😊😊😊 Predala sam 01.11.2019. u Banja Luci, imala sam informativni razgovor u Bjelovaru 01.04. i sada mi je stiglo rjesenje... Hvala svima na forumu za pomoc i savjete, ako ja nekom mogu da pomognem, slobodno pisite i javite se. Svima puno srece 😊 Postovana, molio bih Vas za pomoc 🙂 Dobio sam poziv za informativni razgovor u Virovitici, pa me zanima od cega se sastoji taj razgovor (sta pitaju, tema razgovora) i da li ste nosili neke dokumente, jer mi u pozivu nisu navedeni dokumenti. Hvala 😊 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
mirko_jarko odgovoreno: 2. siječanj 2022. Dijeli odgovoreno: 2. siječanj 2022. Poštovani, zanima me ima li netko možda iskustvo dobivanja državljantva na temelju članka 12., Zakona o hrvatskom državljantvu? tkz. '' Na temelju hrvatskog interesa'' i koliko se dugo čeka za rješenje? Kad se predaje zahtjev, dobijemo li neki broj ili potvrdu o podnošenom zahtjevu? Lp, Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Mamamama 72 odgovoreno: 5. siječanj 2022. Dijeli odgovoreno: 5. siječanj 2022. Ima li koga ? Dobila sam nadopunu dokumentacije. Traže mi očev rodni list,moj zapisnik sa vjenčanja i radničku knjižicu. Sve je ok ,ali za šta će im moja radnička knjižica to mi nije jasno,a još manje mi je jasno šta da radim sa njom?Da li da kopiram pa ovjerim,prevedem ?Baš ne znam šta treba sa tim da uradim. Pomagajte. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
teslijanka odgovoreno: 11. siječanj 2022. Dijeli odgovoreno: 11. siječanj 2022. Na 05. 01. 2022. at 18:27, Mamamama 72 je napisao: Ima li koga ? Dobila sam nadopunu dokumentacije. Traže mi očev rodni list,moj zapisnik sa vjenčanja i radničku knjižicu. Sve je ok ,ali za šta će im moja radnička knjižica to mi nije jasno,a još manje mi je jasno šta da radim sa njom?Da li da kopiram pa ovjerim,prevedem ?Baš ne znam šta treba sa tim da uradim. Pomagajte. Negdje je mozda u radnim knjizicama navedeno nacionalno izjasnjavanje,vjerovatno traze iz tog razloga. Bez obzira da li ima ili ne nacionalnost,Vi samo kopirate prve 4 strane i ovjerite i tako predate. Ja sam isto tako predala i prihvatili su. Lp Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave