Jump to content

Prosvjed ispred Ministarstva branitelja


slikar

Preporučene objave

"nema kruva" od toga dok nas se ne skupi 100 000 na Jelačić placu, samo je pitanje postoji li takav da nas skupi i povede... ovako predsjednici udruga sms-ovima šalju pozive ljudima da dođu, a znaju li oni koliko košta jedan autodan autobusa, ne pitaju tko će to platiti... kao da je samo tako doći u Zg iz npr. Đakova, ali dobro, ipak je to upregnuto u politička kola

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Koliko sam shvatio sve je pokrenula Udruga specijalne policije, ili se varam?

To sam i očekivao od njih, JEDINI su ujedinjeni i drže se zajedno, evo i toliko godina poslije rata. Bili su a i sada su najpametniji od svih "udruga".

Uglavnom, mislim kao i uvijek do sada...od svega toga nažalost ništa.

Jer, previše je "udruga" financiranih baš od tog "ministra", tj. njegovih bijelih dvora.

 

Evo drago mi je jedino što je "ministar" branitelja javno izjavio da svi koji nemaju invalidninu i mirovinu da mu se osobno jave u njegove dvore i da će pokušati pomoći "koliko može".

Pa evo ja mu idem pisati pismo da pomogne...a kako su brzi (evo čekam 6 mjeseci od kad im je MUP poslao službeno zahtjev da u registru branitelja promjene mojih 300 dana MUP-a iz neborbenog u borbeni sektor, tj. da utječu na to što žurnije jer sam u rješavanju "pokušaja" stvari oko mirovine) očekujem odgovor od nekog drugog ministra.

 

Izjavio je također da ako se skupi 250000 potpisa branitelja da daje ostavku :zubo:

 

Jedino mi je drago da se ipak vidi i čuje da mu se malo tresu gaće, ali ne odustaje on od svoje filozofije tako lako.

Kao što reče ecwashere, nažalost nema se novca doći u Zagreb, a bolesti da i ne spominjem. Jedino evo ako neko ide iz Slavonije neka mi se javi na PP, pa da me pokupi, idem 100%, i tamo mogu izdržati jedno 3-4 sata i onda se rušim, a to mi jedino može pomoći jer možda onda obavim preglede u kakvoj bolnici jer sam tek za neke za 7 mjeseci naručen.

 

Da skratim, bojim se da poslije ovoga, a i sam je "ministar" već rekao da sa udrugama više ne želi imati nikakvog posla (večeras na TV-u), da ćemo biti još gladniji i jadniji (prava više nikakvih nemamo pa nam to nemože ukidati više), jer se netko usudio dirnuti Njega.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

 

Evo drago mi je jedino što je "ministar" branitelja javno izjavio da svi koji nemaju invalidninu i mirovinu da mu se osobno jave u njegove dvore i da će pokušati pomoći "koliko može".

.

to je on mislio na one tamo pred ministarstvom,..da su svi u mirovini i stanovima..isto kao i on....

.

 

Izjavio je također da ako se skupi 250000 potpisa branitelja da daje ostavku :zubo:

 

.

trebaju skupiti isto toliko potpisa koliko je i on skupio......

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hrvatska je ubila više branitelja nego što ih je poginulo u ratu

Autor/izvor: Marin Vlahović

Datum objave: 23.10.2014. - 20:13:14

Normalno, najveća opasnost za te gospodare hrvatskog neba, zemlje i podzemlja bili su i ostali hrvatski branitelji. U devedestima, one koje su smatrali opasnima, jednostavno su likvidirali a ostale su podijelili. Danas u Hrvatskoj djeluje više stotina braniteljskih udruga i s takvom organizacijskom strukturom nemaju nikakve šanse da se legitimno suprostave državi koja ih je odlučila praktički uništiti. U njihove redove ubacili su im svoje ljude koji šire razdor, a po potrebi i izvode provokacije. U međuvremenu, branitelji masovno umiru. Umiru većinom mladi, mnogi i prije pedesete, od raznih bolesti, najčešće od raka. Sve to ova Vlada zna, ali se o tome ne piše, niti se ikada javno i otvoreno govorilo. Smrt mladog branitelja je za njih nešto uobičajeno, pa i poželjno. Neželjena je situacija tek ako se smrt dogodi ispred nadležnog ministarstva, ali čak ni tada Fred Matić ne pomišlja na ostavku.

 

On traži da se skupi 200.000 potpisa, iako, kao što mu Josip Klemm replicira, sam Matić ne može skupiti ni 200 branitelja koji bi bili na njegovoj strani. Ali tko je zapravo Matić? Kao i Bojan Glavašević, bili oni tog svjesni ili ne, samo su sitne figure hrvatske UDBA-e, čovjek čije mišljenje, retoriku ali i život, oblikuju oni koji su ga pretvorili u to što jest. Oni su mu dali priliku da misli kako je netko i nešto, iako je stvarno samo onaj kojeg preziru braća suborci. Što se tiče mladog Glavaševića, on je vjerojatno u pravu kada kaže da svoju poziciju ne duguje tome što je sin Siniše Glavaševića. Možda svoju poziciju duguje baš tome što se svog oca - odrekao.

 

Obojica nisu ništa drugo nego radnici u pogrebnom poduzeću koje se bavi kopanjem grobova hrvatskih branitelja. A koliko je samo poginulo branitelja otkad je rat završio? Kad se zbroje svi koje je sama Hrvatska dala ubiti, oni koji su prerano umrli od bolesti izazvanih sudjelovanjem u ratu (radijacija, zvončići, rak, alkoholizam, droga, stres, srce…), te oni koji su od muke ubili sebe, dođemo do brojke koja premašuje broj poginulih branitelja u ratu. Zastrašujuće je, ali istinito. Hrvatska je ubila više branitelja od agresora u Domovinskom ratu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znači Stubi, ti si već pisao...i po njihovom običaju za nas jadnike nema novca.

Izgleda da ni ti kao ni ja nismo podobni i ne spadamo u kastu povlaštenih u ovoj državi.

Svejedno, napisaću i ja frediću, moram što prije jer mi vrijeme po novim liječničkim nalazima uskoro ističe (ako bude do tada na funkciji dok mu stigne moje pismo, a ako i nebude biti će neki Đoni ili Džeki), on se voli dopisivati, imali smo prepisku, i izuzetno je ljubazan u pismima, ništa ne obećaje, ništa neda i ništa nemože pomoći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Petre! ja pisao žali bože dobio sam odgovor da se ne može ništa uraditi jer nema novaca i isprićavaju se na svim neugodnostima koje prolazimo

 

Koliko si čekao vremena za riješenje žalbe? nema nema para ,onda neka mijenjaju zakon,dok zakon kaže da imaš pravo na nešto para ima,neka manje kradu i sve što ide uz to biće para,nedavno sam čitao u nekim novinama os svih sa statusom HRV-i da nije neznam sada točno uglavnom nije više od 5000 ljudi u mirovini i koliko je to love na godišnjem nivou da ih umirove i da dobiju mirovinu 2500-3000 kuna,hoće li država bankrotirati radi toga? problem je što nemogu umiroviti one koji plate i one koji idu normalnim putem,lako je za sve ostalo,jedan Rubalo u zatvor a Rubala u državi koliko hoćeš.nije posao liječničkom povjerenstvu da razmišlja o tome kome će dati mirovinu zbog stanja u proračunu nego isključivo da sprovodi zakon po medicinskoj dokumentaciji a o stanju proračuna je plaćen neko drugi da vodi brigu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Stubi, ja sam mu pisao da mi pomogne ako može oko ljekova, tj. da nekako zdravstveno bar me oslobodi PDV-a ako ništa drugo, on je samo preusmjerio pismo zdravstvenom i oni me odj...li sa rečenicom da oni ne utječu ni na PDV ni na liste lijekova.

Pisao sam mu zatim o ispravci u Registru branitelja, tj. da se ispravi 300 dana MUP-a iz neborbenog u borbeni sektor, preusmjerio je to MUP-u, MUP je to ekspresno riješio u moju korist (jer je došlo do greške u sustavu kako MUP obrazlaže) i naložio Ministartsvu branitelja da ispravi grešku u Registru, prođe evo više od 6 mjeseci i još to nisu ispravili, tako su žurni, a trebaju samo par puta kliknuti mišem na računalu.

 

Ma od tog pisanja njemu, nikakve koristi, to pročita neka čistačica i po predlošku odgovori ili preusmjeri pismo drugdje. Jedino je istina da odgovaraju zbilja žurno.

 

Dalmatino-39, ako misliš na čekanje na odgovor na Žalbu poslanu drugostupanjskoj, ja sam prvi put čekao mislim manje od 30 dana, trebam pogledati u papirima točno, ali sam siguran da je manje od mjesec dana. Odbili me naravno, i uz sve žalbe i pritužbe ministru mirovinskog na rad vještakinje i sprdanje samnom na komisiji.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Što je na kraju sa ovim famoznim "prosvjedom"?

Ništa, određene hvidrine 24satne smjene po županijama, (blago autoprijevoznicima)...

 

Jeli srušen mali fredić i ekipa?

Nisu, a ako i budu doći će neki novi fred s ekipom...

 

Jesmo li dobili možda kakva nova prava?

Nismo, niti nećemo!

 

Moj komentar: Blago stoki sitnog zuba!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani!

Bilo bi dobro da Fredi smije i hoće dati ostavku.Boje se crveni domino efekta .

Ako svi branitelji izginu na ovom ratištu ljudskosti i neljudskosti što će povijest pisati o Fredu i sličnima tj. onima koji ga "štite",njega u stvari sebe .

 

Pozdrav!

 

Ude - svaka vam čast na komentaru.

 

Pozdrav. :mase1:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da sam već negdje napisao, otišao bih zbilja ali nemam ščim, novca za bus nemam, a i da dođem tamo, ma nema problema za mandarine nije meni da ja pojedem koju i da se tamo slikam, srušio bih se nakon par sati, hitna bi me odvezla, tko zna dali bi tko to i primjetio, završio bih negdje u nekoj bolnici na par dana i onda muku mučio kako nazad kući, a 90 km mi je do kuće.

Da se krene masovno, netko bi mene već pokupio, pa bih bar i na par sati ili dana pomogao svima nama svojim prisustvom tamo.

 

Podržavam sve tamo, ali se zahtjevi moraju proširiti i smatram da bi onda to povuklo jedan domino efekt, počeli bi dolaziti i ostali branitelji, invalidi a građani bi sklonije gledali na sve to, a ako bi se građani počeli pridruživati zbog svog siromaštva i sl., onda bi nastalo ono pravo, a to je da se počne rušiti anarhija u ovoj našoj domovini.

A ne ovako, uđe im mali fredić u šator i poslije da izjavu da njega ne zanimaju razgovori po šatorima i još masu toga je izjavio protiv branitelja, najbolja izjava mu je o ukidanju opskrbnina, po njegovom to je braniteljima izuzetno pomoglo (sad više nisu branitelji nego socijalni slučajevi koji na socijalnu pomoć nemaju pravo, moj slučaj, iako ne posjeduju NIŠTA). Uđe Yusipović, da izjavu kojoj nitko nemože shvatiti ni početak ni kraj i to je to sa njegove strane.

 

Znači, prva stvar, proširiti zahtjeve i nikome ne udovoljavati niti ulaziti u političke igre, nego samo tražiti PRAVA koja su nam zakonom propisana (ostalo ih je skoro pa ništa, tako da ni državi nije problem dati nam ta skoro pa već nepostojeća prava).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znači, prva stvar, proširiti zahtjeve i nikome ne udovoljavati niti ulaziti u političke igre, nego samo tražiti PRAVA koja su nam zakonom propisana (ostalo ih je skoro pa ništa, tako da ni državi nije problem dati nam ta skoro pa već nepostojeća prava).

 

Potpisujem ovo.

-----------

I mislim da bi (uzimajući u obzir trenutno stanje u državi) bilo pošteno reći jednostavno:

"ok, dali ste ono što ste dali, kasnije ste uzeli ono što ste uzeli. Sad možemo stati na loptu i reći :dosta! - imate registar i pročistite ga (počevši s ministrom), pošteno odlučite što ćete s viškom novaca a ZOPHBDR ostavite na miru i nemojte ga mijenjati istovremeno s bojom lišća na drveću"

 

Kad kažem "trenutno stanje u državi" ne mislim samo na nedostatak novaca za isplatu mirovina i ostalih, kako ih zlobnici nazivaju "povlaštenih" prava - mislim na cjelokupno socijalno-ekonomsko stanje u Hrvatskoj te nezadovoljstvo svekolikog pučanstva.

 

Inače ne komentiram objave u javnim internetskim tiskovinama (čak ih i ne čitam redovito); ipak me ponekad nesvjestan potez po mišjem kotačiću odvede na dno stranice, pa zatim kliknem na "vidi sve komentare" ili nešto slično , pa oda next i next...

 

 

e jbg onda me srce boli

 

Boli me kad vidim da većina populacije Lijepe Naše ima potpuno pogrešnu predodžbu o pojmu "branitelj" -

 

-oni vide stokilaša (jednog od 500 000) koji puca od snage a iz buđelara punog novca poreznih obveznika časti društvo sebi sličnih u lokalnoj birtiji te se poslije pijan odveze svojom makinom (koju svako malo dobije badave od države) u stan ili kuću (koju mu je država sagradila u elitnoj četvrti i to po njegovom vlastitom nacrtu), a zatim maltretira djecu (koja se besplatno školuju na prestižnim učilištima na koja su direktno upisani) dok mu istovremeno supruga kuha kavu i otvara pivo (da ima s čim popiti šaku tableta kojima se drogira iz čiste obijesti) nakon čega vitla kalašnjikovom i prijeti susjedima te u nedostatku bolje ideje prosvjeduje pred ministarstvom i viče "ja ne mogu živjeti od 21.853,64 kn mirovine i 16.566,32 kn invalidnine - dajte mi još, dajte mi još !!!"

 

e jbg stvarno me onda srce boli

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Teško što bude od ovog prosvjeda,velika većina onih koji nisu bili učesnici u ratu sada vide samo primanja onih sa statusom HRV-i kao da svi imaju 10000 kuna mirovine i kao ništa ne rade samo se drogiraju,kockaju itd. a istim tim niko nije branio uzeti pušku 91" al naravno njima je onda bilo teže nego njima oni su morali raditi a ti "sadašnji bogataši" su imali besplatnu hranu itd. pa kada malo pogledaš oko sebe jugonostalgičara koliko hoćeš i još nešto što se zamjera onima sa HRV-i (po mom mišljenju potpuno opravdano)je što su slijepo sve ove godine podržavali HDZ i glumili da ne vide što isti taj HDZ radi a što je radio vidimo rezultat danas-doslovno uništena država(ma nema veze da oni peškaju bitno je da je dobra moja mirovina a nju mi je dao HDZ a ako dođe neko drugi može mi je oduzeti),da nebi bio pogrešano shvaćen kako u ovoj državi obično biva ko je protiv HDZ-a taj je za SDP i komunjara ne nisam taj,nikad u životu nisam glasao niti ću za SDP i njemu slične,moje srce je uvijek bilo desno orjentirano i tako će i ostati al što ne znači da ću podržavati lopove pa da su neznam koliko desno jer od mahanja zastavom i busanjem u prsa se ne živi i kada se sve skupa zbroji,propdane firma protestuju oni jadnici koji su ostali bez posla ostali mrtvi hladni,tako mislim da će biti i sa ovim prosvjedom,svako brine svoje brige

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Šikaniranje branitelja je i registar od preko 500 tisuća imena koji je 2005. složio HDZ i koristi ga kao svoju izbornu bazu, koju je kupio udjelima (novcem) u Braniteljskom fondu.Taj novac je pripadao broju od možda 350 tisuća branitelja i on nam je ukraden. Žalosno mi je gledat kako se barem trećina lažnih invalida krije iza leđa ovih najtežih invalida i uz nelošu mirovinu rade na crno i svima nam se smiju u lice.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne slažem se s brojem 500 000, ne slažem se da ih je HDZ samostalno složio, ne slažem se ni s brojem 350 000 istinskih ("istinskih" se može zaključiti iz "Taj novac je pripadao broju od možda 350 tisuća branitelja") i ne slažem se sa "trećina lažnih invalida"

 

Pliz, smanji ribu po svim stavkama osim zadnje

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Superiška..znaći ne moram se se gnjavit s Općom i prolazit sve te muke, jednostavno ću po njemu dobit 400 kn više na sadašnju..Evo odmah pravim popis gdje ću to utrošit..mogao bih rješit i stambeno pitanje, a ono što ostane stavit u čarapu..

 

Al rezu komentare nemozes vjerovati,samo prolaze komentari oni koji su protiv branitelja,ispada da je cijela Hrvatska protiv branitelja,ma nema ovdje srece pola drzave komunjare,udbasi,itd. od svega mi je najzanimljivije da se bune zbog oko 70000 sa HRV-i a partizanske mirovine prima 41000 i to nikome ne smeta,ne da ne smeta nego im uopce nije cudno od kuda tolika brojka,bogami poprilicno zive,bas su partizanski zilavi

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Al rezu komentare nemozes vjerovati,samo prolaze komentari oni koji su protiv branitelja,ispada da je cijela Hrvatska protiv branitelja,ma nema ovdje srece pola drzave komunjare,udbasi,itd...

 

Možda malo pregrubo kažeš: "pola drzave komunjare,udbasi"

 

Vjerojatno ima i takvih koje navodiš, međutim radije bih rekao da nam je i više od pola države siromašno i na rubu egzistencije - dakle nezadovoljno - a pored toga i pogrešno informirano te je jasan uzrok negodovanja.

 

Problem je što ljudi misle da su državu upropastili branitelji a ne netko drugi.

 

 

Ma naxxxx,ovdje je OK

 

Ovdje je ok a usudio bih se reći i da je na xxxx donekle ok (mišljenja sam da na xxxx režu komentare zbog neprimjerenog rječnika; možda griješim, zaista ne znam)

 

13-14 postova iznad napisao sam što mislim općenito o komentarima na članke u javnim tiskovinama, portalima i sl.

 

Pogledaj komentare na

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/356625/Ovo-su-prava-branitelja-imaju-li-razloga-za-prosvjedovanje.html

http://www.tportal.hr/vijesti/crnakronika/356466/Muskarac-se-zapalio-na-braniteljskom-prosvjedu.html

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/356531/Branitelji-u-kolicima-prehodat-ce-do-Sabora.html

 

(ne govorim o člancima već o komentarima na članak)

Uporno nisam sklon vjerovati "komunjarsko-udbaškom" porijeklu tih komentara, međutim ...

uređeno: od Mrljavac
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Marcel Holjevac kazao je kako su uzroci prosvjeda u jednom dugotrajnom marginaliziranju branitelja kojima se odriče temeljno pravo na politički prosvjed.

"Izravan povod je jedna bezobrazna, glupa i nepromišljena izjava Bojana Glavaševića koja je izišla iz okvira njegovih ovlasti zaštite interesa branitelja i ušla u prostor političkog djelovanja. On je tu da štiti interese hrvatskih branitelja. To ne znači širenje ljubavi jer ako se time želi baviti neka se prijavi u svećenike. Sve ovo što se događa je vjerojatno smišljena provokacija. Branitelji nemaju nekakav naročit imidž u javnost, nekakav kvalitetan PR, medije, znači njih kad se provocira oni će reagirati ovako kako su reagirali. Naravno tu se odmah javljaju spinovi o njima da imaju prava koja nemaju. Nedavno je bio tekst u Jutarnjem da je Tuđman njih 60 tisuća poslao u mirovinu što uopće nije istina jer je velika većina njih potjerana u mirovinu nakon 2000-te godine", objasnio je Holjevac.

Komentirajući izjavu Damira Čakanića, hrvatskog branitelja koji se zapalio u Savskoj ulici, Željko Reiner je kazao kako je strašno što se događa tim ljudima.

"Strašno je da je on doista imao 1100 kuna i ova mu je vlast to smanjila za 300 kuna. Međutim nisu oni tamo zbog novca. To se tako prikazuje samo zato kako bi se branitelje antagoniziralo s ostatkom hrvatske javnosti. Primjerice, u Hrvatskoj ima 853 branitelja Domovinskog rata koji su stopostotni invalidi, a znate li da danas, naglašavam danas, ima 602 stopostotna invalida Drugog svjetskog rata, dakle partizana, od kada je prošlo sedamdeset godina, koji su stopostotni invalidi i dobivaju naknadu kao stopostotni invalidi rata koji je završio prije 70 godina. Toliko o objektivnosti, kriterijima i istini", kazao je."Po meni sve je počelo kada je ova vlast odmah na početku svojeg mandata ukinula potporu komemoraciji na Bleiburgu. Jer Bleiburg je simbol stradanja hrvatskog naroda i kada vi dirnete u simbole naroda onda se događaju ovakve stvari", dodao je Ljubičić.

 

"Svaka se država gradi na identitetu, na datumima, kad pitate građane neke zemlje koji je njen glavni državni blagdan oni će vam to lako reći. U Hrvatskoj ne, u Hrvatskoj je to razoreno. Ovi referendumi su indikatori tog nezadovoljstva. Jer ljudi će izići na referendum samo zato ako je vlada protiv jer time iskazuju svoj stav, stav protiv vlade", smatra Ljubo Jurčić. Komentirajući kadrovsku strukturu savjetnika u Uredu predsjednika, Ljubo Jurčić smatra da sve te čudne političke izbore treba korigirati na predstojećim izborima za Predsjednika RH. "Sve to je jedna politika koja vodi kaosu. Mora se dati narodu mogućnost izbora da to prekine. Danas kad kažete da ste hrvatski branitelj to postaje sramota. To je neprihvatljivo", kazao je."Kada je predsjednik Josipović odlikovao Vesnu Teršelić i Dokumentu to pokazuje odraz mentaliteta Ive Josipovića. Koliko je medija zabilježilo kako je bivši predsjednik Mesić bacio u smeće svoju spomenicu Domovinskog rata? To pokazuje kakve smo predsjednike birali i zato su izbori prilika da se to promijeni", zaključio je Željko Reiner.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve to stoji al sa kim ih zamjeniti samo se vrtimo u krug HDZ-SDP oni imaju medije,lovu doslovno sve a između te dvije stranke ja ne vidim ama baš nikakve razlike,isto je meni pljačkao me hrvat sa desnicom na prsima ili jugonostalgičar,žalosno al istinito jednostavno ne vidi se ama baš nikakva budućnost ,iskvaren smo narod samo vidimo sebe i svoje osobne interese a to su od nas napravili lešinari na vlasti od 1991 pa do danas,danas svaki 5 hrvat "plače" za jugom a to je žalosno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bili na dežuranju, došli s dva autobusa, boravili cijeli dan i noć, smrzavali se, dosađivali, tko je imao kuna otišao na kavu u kafić, naravno cijela naša gradska i županijska svita došla u luksuznim autima, slikali se sa braniteljima, i zbrijali tko zna gdje ....

 

...otišli drugi dan doma i bez onih par kuna po džepovima, i većina nas je mišljenja - NIKAD VIŠE NA NIJEDAN PROSVJED TAKVOG TIPA i organizacije te organizatora iz sjene (ajd hvala Bogu, dobar dio njih je otišao pametniji doma, jer su konačno skužili neke stvari)

 

a što se tiče najtežih invalida na dežurstvu ("prosvjedu"), meni ih je žao, jer taj prosvjed ništa neće polučiti, a od senzibiliziranja javnosti postigli su kontra efekt...... Đuro, nađi neki kompromis i pošalji ljude doma, jer tamo im i je mjesto...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Danas Hrvatska ne sliči onoj iz dana ponosa i slave. Danas mnogi zaboravljaju što se sve dalo za slobodu, a miševi koji nikada nisu ni bili za neovisnu i slobodnu Hrvatsku izašli su iz svojih rupa u kojima su bili učahureni za vrijeme Domovinskog rata. Vrlo brzo nakon toga su preuzeli medije putem kojih su počeli specijalni rat protiv Hrvatske.

Prvo se pokušao stvoriti amozitet između hrvatskog sjevera i juga, a zatim su svim silama krenuli na medijsku ofanzivu protiv Hercegovaca koji su odjednom postali krivci za sve loše što se događa u Lijepoj našoj. Tu ofanzivu je iskoristio Stjepan Mesić koji je zahvaljujući antihercegovačkom raspoloženju dobio predsjedničke izbore. Njegove transformacije koje su uslijedile nakon toga ne vrijedi ni spominjati, ali je čudno kako je narod i na drugim izborima ovom licemjeru ukazao povjerenje. Bilo kako bilo, dolaskom Mesića iz Hrvatske je polako počela odlaziti demokracija i sloboda.

Nakon Mesića do mjesta predsjednika u Hrvatskoj dolazi Ivo Josipović. Čovjek koji je još za vremena predizborne kampanje obećao da će se Hrvatska crveniti. Ono što je obećao, čovjek je i ispunio, i danas se Hrvatska crveni više nego ikada.

Lijepa naša se crveni zbog Josipa Šimunića, čovjeka koji je stavljen na stup srama zato što je domoljub i samo zato što nikada i nigdje nije krio da je ponosni Hrvat. Upravo je to zasmetalo vladajućoj kliki koja je putem protuha iz nevladnih organizacija (koje usput finansiraju građani Hrvatske ) i medijskih poltrona učinila sve da se ocrni i kazni Šimunić , a samim time i domoljubna Hrvatska.

Hrvatska se crveni i zbog grada heroja Vukovara kome je vladajuća elita nametnula ćirilicu. Istu onu ćirilicu pod kojom je prvo napadnut, a zatim i razrušen simbol otpora i slobode u Hrvatskoj Vukovar, a njegovi žitelji su pobijeni, pozatvarani i prognani.

Onda je na red došao Milan Bandić, čovjek iz naroda koji je od Zagreba napravio svjetsku metropolu. Uhićen je i zatvoren samo zato što predstavlja realnu opasnost vladajućoj kliki uoči predstojećih izbora. Dokaza protiv Bandića nema, i u tome se slaži svi politički analitičari, ali to nije spriječilo vlast da ga zatvori.

Zatim su na red došli oni koji su obranili slobodu Hrvatske, a to su branitelji i invalidi Domovinskog rata. Njima je aktualna vlast počela oduzimati prava i to je razlog prosvjeda koji traju već dvadesetak dana pred ministarstvom branitelja.

Branitelji i domoljubi s pravom se pitaju tko je slijedeći kome će aktualna vlada ukinuti prava kao što ukida najvećim sinovima Lijepe naše. Tko je slijedeći koga će putem medija sotonizirati samo zato što voli svoju domovinu. Tko je slijedeći tko će završiti u Remetincu samo zato što predstavlja opasnost vladajućima na demokratskim izborima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da šteta što nema više "narodnih hrvatina" poput Kalmete,Rončevića,Sanadera,Linića,Bandića itd. da je više takvih od lokalne do vrhovne vlasti ova država bi cvijetala baš kao i što cvijeta,nisu nas doveli do ovoga crveni nego hrvatine,samo pravi hrvat je onaj koji drži desnicu na srcu dok svira lijepa naša ,kao npr. bivši predsjednik Mesić koji je nekad pjevao Juru i Bobana a kažu da je to nekad pjevao i današnji ministar Matić,samo to su prave hrvatine,daš vlast takvima i država ima da cvijeta,svi su ti oni crveni i crni,hrvatine i jugoslaveni po potrebi,naravno osobnoj potrebi a mi neka se ovako zabavljamo po forumima ,dok oni peškaju na sve strane,baš to im i paše,sve samo ne ulica i uvjeren sam kada ode ova vlast i vrati se HDZ sa Karamarkom ,Šukerom i sličnim da nam je zajamčena svijetla budućnost sa monetarni fondom i sličnim,bez brige budi samo dovedi hrvatine na vlast i lijepa naša je sigurna,neće je spojiti sa srbijom i sličnima a kune manje više one su nebitne i donjeće oni još zakona da bi zaštitili branitelje a koliko će se taj zakon provoditi nema veze bitno da je na papiru,vjerovatno će dodati i u ustav i onda smo zaštićeni kao lički medvjedi,ponavljam nema veze dal će se zakon provoditi bitno je da piše na papiru i svi problemi riješeni,stvarno smo glup narod ići mijenjati HDZ (mislim na vrhovnu vlast da nebi bilo zabune) dokazane patriote i hrvatine sa komunjarama ,jugoslavenima ,a držva je stvarno bila bajna za vrijeme vladavine HDZ-a ,zakonita privatizacija,nije bilo mita ni korupcije,je upravu si sve su krivi SDP i kompani,HDZ da izda svoj narod nema šanse dokazano,svaki put kad svira himna svi odreda drže desnicu na novčaniku,svi manje više dosadašnji vladari u saboru i vladi su ti komrovečka škola,znaju oni svoj posao bez obzira kojoj stranci pripadali pa tom i je jedini posao bio i ostao lijepo pričati,pričati ono što se većini sviđa,malo o nacionalizmu i svi smo na nogama,drugi idu na svemir a mi pričamo i raspravljamo o 41 i 91 ebeš budućnost bitno je što je bilo jučer

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...

vrijeme će pokazati razloge "prosvjeda" - bio sam tamo 3 puta, ali to po meni nije prosvjed, samo taborovanje, hodanje okolonaokolo po kafićima, primanje gostiju, štajaznam, tamo nema prosvjeda, a troškovi - boliglava - prolaznici okreću glave, svaki 100ti automobil zatrubi, stotinjak beskućnika dolazi na klopu, ekipa spava u hotelu, branitelji iz drugih županija na prašnjavom podu, ne znam, meni se to ne sviđa

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovaj prosvjed postaje besmislen jer se uopće ne zna jasan cilj tog prosvjeda , a i oni u čije ime je prosvjed , labavo ga podržavaju. Ostavka Freda i ekipe ? Ako već prosvjeduješ moraš imati i vješte pregovarače za ispunjenje svog cilja , a ovo je postalo bauljanje. Matić i ekipa ionako odlaze za koji mjesec i tko god dođe na vlast morati će provesti velike promjene i moramo biti spremni na to. Nemojmo se zavaravati kako će stradati menadžeri , bankari i političari , opet ćemo stradati mi gologuzije .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav!

 

Isto tako treba reći, da nije bilo ovoga prosvjeda u SAVSKOJ 66 ne bi došlo do odgode "mirovinskog zakona" za 01. srpnja 2015.g za hrvatske branitelje kao niti do povlačenja Prijedloga novog zakona o pravima HB za kojeg je ministar tvrdio da ne bi postoji ,a što je u konačnici nakon više pregovora rezultiralo Odlukom odbora za veterane Sabora RH o osnivanju pododbora i imenovanjem članova tog tijela( a koji je sastavljen od branitelja i prosvjednika) a koji trenutno rade na izradi novog Zakona o pravima HB sa namjerom da isti postane Ustavne kategorije.....veteransku bolnicu neću niti spominjati

 

 

Pozdrav svim braniteljima ma gdje bili...

 

Ažurirano

 

SVe više se razvodnjava "prosvjed" a i branitelji nisu budale da ne vide kako ih se zavlači, a ako je točno ovo o spavanju u hotelu na račun ZNA SE onda ja nisam ničija budala i ne želim da se političari potrškavaju sa mnom.

 

 

Nije istina i ne nasjedajte na provokacije....iz Slavonskog Broda sam i do sada sam išao u više navrata u Savsku na jednodnevno "dežuranje" u organizaciji koordinacije braniteljskih udruga SB i sve troškove snosimo sami...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ostavite branitelje i ratne vojne invalide neka prosvjeduju. Nisu branitelji i HRVI došli u Savsku zato iliti poradi toga jer im je dobro, već iz razloga što se branitelji i HRVI omalovažavaju i, traže-zahtjevaju da im se ne smanjuju-umanju braniteljska prava, mirovine i.....da ne nabrajam sve ostalo, segregacija..... Oni se bore i za prava svih branitelja, a ne samo nekih nekih jebivjetara koji misle da su branitelji (a ti biseri su najglasniji protiv branitelja), a pravi branitelji bore se za svoja prava i svojih obitelji pogotovo se "bore" da se Zakon o pravima HB ne omalovažava, ne mijenja i ostane-kakav-takav kao i da ovi kojekakvi "balavanderi" ne pišu po kojekakvim portalima protiv branitelja, a mnogi od njih (balavandera, sinova "Harkanj-brigade" i bojovnici Minhen-Harkanj brigade i ini....) misle da su pametni (savladali i skužili internet, a ne bi niti znali što je internet u RH) da im ratni invalidi i branitelji nisu to osigurali-omogućili boreći se za domovinu.

 

Tko se ne želi pridružiti braniteljima u prosvjedu, zašto bi obilazio "šator" i gledati i "blejati kao ovca-kukavica" tko gdje spava i boravi.

 

Ako si branitelj, budi solidaran i pomozi i "priključi" se i pomozi im u prosvjedu.

A, ako si branitelj, ima i "branitelja" kojima se to ne sviđa " (već sam napisao-gledaj gore) Hvala ;-)

 

Pozdrav određenim biserima uz njihovu himnu:

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prosvjed kao prosvjed nije loš,naprotiv,činjenica je da se braniteljima svako malo smanjuju,uskraćuju njihova prava,dolaze mladi doktori,ljudi na pozicijama koji odlučuju o nekim zakonima,pravima,to su ljudi rođeni 90-tih koji nisu osjetili rat(naravno ne doslovno svi) i naravno da oni onda dosta stvari tumače na svoj način,zato je dobro da to uđe u ustav pa da se nemože tek tako mjenjati e sada zašto "prosvjednici" gube podršku,prvo kad se krenulo prosvjedima "lutalo" se zahtjevima pa su dolazili raznorazni sumnjivci kojima tamo nije mjesto poput Mamića i sličnih,pa jugonostalgičari malo ubace svoje prste itd, i tako umjesto da imaju podršku oni je svaki dan gube sve više i više,nešto slično kao i naš rat,na početku smo imali simpatije iz vana pa je došla BIH i sve se okrenulo,ne treba zaboraviti da velika većina onih koji nisu bili u redovima HV su ljubomorni na one sa statusom HRV-i jer umišljaju da oni svi imaju mirovine 25000 kuna,pa još masa jugonostalgičara ,igrača SDP-a pa iz redova "Zna se" i to jednostavno mora završiti kako završava

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

"velika stvar" što je primjena zakona prolongirana za 6 mjeseci, o veteranskim bolnicama ne treba ni slovo, ekipa i tako odlazi za koji mjesec i što ćemo sad.... da se razumijemo, ja jesam za prosvjed ali da to bude PROSVJED, a ne svakodnevni dernek, novi zakon je pripremi (imati ću radnu verziju vjerojatno za koji dan) i ako on ne promjeni nešto na bolje....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja o ovome mogu reći samo ono najbitnije, a to je ovo..

 

 

..ostalo je sve s*anje..oni "najzaslužniji" sjede kao "bojnici, brigadiri, pukovnici" u lijepim crvenim foteljicama i dok ih sve skupa ne odj....., pocrkat čemo žderući se među sobom rasipani u milion i nešto sitno Udruga..nasjeli smo na nešto skrojeno kasnih 90-ih, pa stoga, tko nas j..., tako nam i treba.. Semper Fi..fala&đenja..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Što reći na ovo,koji smo mi jadan narod,nezamislivo da se ovako nešto dozvoljava u Zagrebu u 2015 godini

 

Naravno ovo se zove demokracija ,mislim da po nekakvom ustavu ima nešto i o vjerskim pravima,vrijeđanjima vjerskih osjećaja,naravno to se u Hrvatskoj odnosi samo na nacionalne manjine,izgleda da je malo porušeno katoličkih crkvi pa bi ostale trebalo zapaliti,ovo je bilo na antiprosvjedu,danas poziv na paljenje crkvi,proganjanje branitelja,sutra ......

JESU-LI-TO-MILANOVICEVI-PLACENICI-KRZNASI-SITNOG-ZUBA-KRENULI-NA-100-RVI-U-SAVSKOJ-66_article.jpg

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Što reći na ovo,koji smo mi jadan narod,nezamislivo da se ovako nešto dozvoljava u Zagrebu u 2015 godini

 

Naravno ovo se zove demokracija ,mislim da po nekakvom ustavu ima nešto i o vjerskim pravima,vrijeđanjima vjerskih osjećaja,naravno to se u Hrvatskoj odnosi samo na nacionalne manjine,izgleda da je malo porušeno katoličkih crkvi pa bi ostale trebalo zapaliti,ovo je bilo na antiprosvjedu,danas poziv na paljenje crkvi,proganjanje branitelja,sutra ......

Žao mi je što ne mogu biti u Savskoj cijelo vrijeme( bio sam dva dana na početku). Podržavam ih 200 %, ali prvih par dana rečena je istina da je povod za prosvjed bio prava 100 % RVI -a HVO-a. To je rekao i matić prvi dan prosvjeda. A onda muk. I opet se HVO rješava ispod stola. sad bi matić dao sva prava 100% RVI HVo-a, jer je to 150 ljudi, ali kasno. Boli me kada se ne govori istina o HVO-u ma kakva bila. A istina se stalno iskrivljuje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Što reći na ovo,koji smo mi jadan narod,nezamislivo da se ovako nešto dozvoljava u Zagrebu u 2015 godini

 

Naravno ovo se zove demokracija ,.

 

postuopak "antiprosvjednika" koj za svoje aktivnosti dobiju 300,00 do 500,00 kuna (što ovisi o rodbinskoj i prijateljskoj vezi onoga ko plaća) kako je izjavino jedan od njih nije demokracija nego plaćeni rad po učinku.

zar je milanović potrošio novac iz blagajne HR ? imamalo novca pa ima malo antiprosvjednika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija