Jump to content

Bolovanje i godisnji


tomy07

Preporučene objave

Pozdrav svima,

Zanima me s obzirom da sam dobio otkaz dali mogu dok sam na godisnjem tj. Pred kraj godisnjeg donijeti papire za bolovanje nebitan razlog iz razloga da se sefu zbog neisplate dogovorenog iznosa malo naprkosti? Znaci za vrijeme ili nakon godisnjeg da predam papire za bolovanje u trajanju od cca mj dana bez da potpisujem ista prije niti otkaz niti ista slicno.

 

Lp i hvala vam

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav

Dobio sam otkaz zbog krade(laz ali nebitno u ovoj situaciji) radi se o novcima predanim na ruke u gotovini. Dali ako napise na recimo otkaz kao razlog krada dali on meni mora dati i dokaze o tome? I dali ja mogu ista ucini po tome pitanju sto sam dobio otkaz zbog necijeg hira kako to biva u hrvatskoj

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zahtjev za zaštitu prava radnika u roku od 15 dana od dana primitka otkaza. Podnosite ga poslodavcu i osporavate osnovanost otkaza. Ako poslodavac odgovori negativno, imate rok od 15 dana od odgovora poslodavca da podnesete tužbu radi utvrđenja nedopuštenosti otkaza. Ako uopće ne odgovori, za tužbu imate 15 dana od proteka roka poslodavca za odgovor (poslodavac također ima 15 dana da odgovori na zahtjev). Ako možete dokazati da krađe nije bilo, podnesite zahtjev za zaštitu prava i tužbu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pozdrav

Dobio sam otkaz nedavno i to usmeno i receno mi je da nemoram vise dolaziti u lokal kako to biva. Sada mene zanima jer sam cuo da ja ukoliko nisam dobio pismenu zalbu ili takoreceno ukor prije toga da imam osneve za tuzbu odnosno za vracanje na posao. Dali ima icega istinitog i tocnoga u tome te koliko mi se isplati uzimati odvjetnika za to?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Čl. 121. st. 4. i 5. Zakona o radu -

 

"Ako je došlo do prekida tijeka otkaznog roka zbog privremene nesposobnosti za rad radnika, radni odnos tom radniku prestaje najkasnije istekom šest mjeseci od dana uručenja odluke o otkazu ugovora o radu.

 

Otkazni rok teče za vrijeme godišnjeg odmora, plaćenog dopusta te razdoblja privremene nesposobnost za rad radnika kojeg je poslodavac u otkaznom roku oslobodio obveze rada, osim ako kolektivnim ugovorom, pravilnikom o radu ili ugovorom o radu nije drukčije uređeno."

 

P.S. Tema sam vam spojio, Tomy, jer nema potrebe cijeli PDF "zatrpati" istovrsnim pitanjima o jednom te istom slučaju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I da s obzirom da nema nigdje dokaza da mi je dao novce te da je prekrsaj prekovremene isplacivat na ruke jer se ne placa porez i sl...

 

Ažurirano

 

Ali nema nicega potpisanog jedino sluzbeni mail za godisnji da sam sluzbeno na njemu... ocu izvuc neku korist sluzbeno je jedino godisnji sve ostalo je samo izreceno nije nista potpisano....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U prvom redu, imate li ugovor o radu ili radite na crno?

 

Nadalje, jeste li dobili pisanu odluku poslodavca o tome da Vam se otkazuje ugovor o radu? (dok god niste, ne možete niti poduzeti ništa protiv toga - kad dobijete odluku o otkazu, onda savjetujem da se obratite odvjetniku da Vas dalje posavjetuje)

 

Možete predati poslodavcu doznake za bolovanje, ali ako se radi o lažnom bolovanju, i poslodavac ima lijeka protiv toga - može poslati inspekciju Vašem liječniku i može Vam prekinuti bolovanje. Koliko ja znam, u nekim slučajevima kontrolori iz HZZO-a idu kucati na vrata da vide je li netko stvarno bolestan. Ne znam imate li obiteljskog liječnika koji bi tako riskirao zbog Vas.

 

BTW, je li poslodavac možda u nekim problemima? Planira li otići u stečaj? Je li u dugotrajnoj blokadi računa? Je li Vam dužan koju plaću ili naknadu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imam ugovor na neodredeno,

Poslovoda ima para i sve je isplatio uredno meni jedino na racun daje jedan dio place a drugi na ruke. Ma imam doktora koji moze svasta napisati a da ne riskira nista jer bi ja bio na moru i da dodu u provjeru on bi napisao neku glupost(znam da nije uredu ali kad mi se neko zamjeri onda ga iskoristim koliko mogu)

da ali ukoliko mi sada preda papire za otkaz a prije toga nikakva pismena opomena i slicno nije doslo i ja to ne odlucim potpisati...sta onda?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vaš potpis je irelevantan, a od dana uručenja odluke o otkazu počinje vam teći rok od 15 dana u kojem možete osporavati zakonitost odnosno valjanost takve odluke kroz zahtjev za zaštitu prava. Ako se poslodavac u daljnjem roku od 15 dana ne očituje o vašem zahtjevu (ili ga odbije), onda imate rok od 15 dana da zatražite sudsku zaštitu.

 

Ali pravo pitanje ovdje je - što vi zapravo želite i vidite li se i dalje kod tog poslodavca ili ne?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija