Jump to content

problemi s Legalis portalom


Floki

Preporučene objave

naravno, pohvale za novi izgled. meni se jako sviđa.

 

a glede ovoga:

 

Zex je napisao:

Mislim da više neće biti moguće editirati poruke, no moramo o tome još jednom promisliti.

 

to nikako ne bi bilo dobro, iz razloga što će se stalno trebati nešto popravljati u prethodnom postu, ili nadopisati, pa ćemo imati rasulo i nepreglednost. zato je bolje da ostane edit funkcija.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na pohvalama. :-D Uvijek ih rado primamo. Naročito jer se na novoj platformi jako puno radilo.

 

Naravno, tek sad kreću razna sitna "ispeglavanja" sustava, tako da oprostite na sitnim i krupnijim nepodopštinama koje bi nam još uvijek pomalo "nujahan" sustav mogao i vjerojatno bude uzrokovao. Jedan on njih je i donekle sporo učitavanje.

 

Mislim da ste u pravu, i da valja vratiti korisnicima mogućnost editiranja vlastitih objava. Budem to uključio večeros ili sutra ujutro.

 

:mase2: svima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo, edit funkcija je ponovno uključena na svim forumima. Ako primjetite da u nekom forumu slučajno ne radi, molimo obavijestite na ovjde.

 

Osim toga, obavještavajte nas u ovoj temi o svim problemima koje primjetite, a vezani su uz rad novog sustava, kako bi ih mogli u slijedećim danima i tjednima otklanjati.

 

Prebacivanje na novi sustav nije kraj našeg rada na ovom sustavu, već tek početak velikog posla. Prva faza je ustabiliti sve funkcije koje su postojale i ranije, i istodobno u njima razvijati nove mogućnosti, koje u starom sustavu nisu postojale, niti su se mogle dodavati.

Druga faza je razvoj novih modula (usluga) koje Legalis pruža, a koji će se zbivati paralelno s prvom fazom.

 

Koristim ovaj post kao priliku da najavim da pripremamo nekolicinu novih modula, među kojima on-line pravni priručnik, u kojem će se objavljivati tekstovi praktični tekstovi iz svih grana prava s jednostavnim, ali preciznim uputama što činiti u određenim pravnim situacijama, zatim poseban modul s pravnim obrascima (šprancama), modul s lekcijama iz engleskog za pravnike (u suradnji s školom Eureka komunikacije), modul s praktičnim pitanjima kako se služiti Legalisom (a o čemu dobijamo sve više upita korisnika), potpuno izmjenjen modul s pročišćenim tekstovima najvažnijih pravnih propisa te još nekoliko modula koje ćemo najaviti kasnije.

 

Za sastavljanje sadržaja tih modula trebat ćemo pomoć svih stručnjaka i ljudi dobre volje, pa ćemo sve pozvati da nam se priključe kad za to dođe trenutak.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zex je napisao:

Evo, edit funkcija je ponovno uključena na svim forumima. Ako primjetite da u nekom forumu slučajno ne radi, molimo obavijestite na ovjde.

 

taman sam htio editirati naslov i dodati "pohvale" :namiguje: kad uvidjeh da ne mogu.

 

mogućnost editiranja ne bi trebala nestati nakon što već netko odgovori na post. :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Kada pristpim nekim temama, umjesto odgovora zadnjeg forumaša koji je postao, dobijem ovo:

 

Kako bi vidjeli ovu objavu, morate se prijaviti i prvo odgovoriti.

 

konkretno, to mi se sad pojavljuje u temi "osporavanje očinstva vještačenjem i ujedno utvrđivanje na temelju izjava pred CZSS", post broj 3.

 

 

U čemu je problem?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Identična situacija je već duže vrijeme u forumu Trgovačko pravo,kod topića ''Nepridržavanje pravomoćnog sudskog rješenja'',što bi ukazivalo da se ne radi o izoliranoj pojavi.

 

Nemoguće je dati odgovor ako se ne može pročitati pitanje.

 

U stvari moguće je,ali treba biti u akoholnom deliriju :-D:zivili:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hm, zanimljiv bug :misli: Hvala na upozorenju.

Stvarno ne znam što ga uzrokuje. Nisam ga primjetio jer se meni te poruke prikazuju normalno, no kad sam probao s korisničkim računom zaista je tu. Idem pokušat vidjet što bi ga moglo uzrokovat. Molim, javite u ovaj topic ako vidite da se još gdje pojavljuje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Logika bi bila, obzirom da se prije u ponudi zahtjeva nalazila i karma, ukoliko korisnik želi da mu na post odgovara korisnik koji zadovoljava zahtjev aktivnog sudjelovanja na protalu ili karme nakon udovoljavanja zahtjevu.

 

Meni je npr. post koji floki spominje vidljiv bio i prije odgovora na konkretan upit, a nakon postanja u drugom pdf-u, dok kod ovog kojeg spominje canis ne funkcionira na taj način.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo, riješeno. Srećom nije bio bug, već je u postavkama foruma bila uključena mogućnost neke besmislene funkcija, kojom se prilikom objavljivanja pitanja moglo od drugih zahtjevati da odgovore na objavu bez da ju mogu vidjeti?!?

 

Ta je mogućnost bila na kraju prozora za objavu teme, i očito neki su ju iz zabune ili znatiželje pritisnuli, pa drugi korisnici njihove objave nisu mogli čitati. Mislim da je to sad rješeno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Inače, imamo jedan čudan bug foruma, a na kojem ovih dana intenzivno radimo kako bi ga otklonili, a to je presporo učitavanje dužih tema u Internet Exploreru, dok ih istovremeno Mozilla ili Opera učitavaju zavidnom brzinom.

 

Teme s velikim brojem objava poput npr. Pitanja za pravosudni ispit se u IE zaista dugo učitavaju. Stoga, bar dok ne otkrijemo zašto se to dešava i uklonimo bug, preporučamo upotrebu Mozille ili Opere za surfanje po forumu. Manje je frustrirajuće. Ako netko ima ideju zašto se to dešava i što činit u tom slučaju dobit će moju duboku zahvalnost.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pohvale za Newbie i Zexa..sad je sve kako treba. :palac:

 

Stvarno IE otvara neke topiće izuzetno dugo,gotovo beskonačno..

 

Mozilla Firefox je daleko brža (a i sigurnija).Mjerio sam preko njene ekstenzije Fasterfox brzinu otvaranja topića ''Pitanja za pravosudni ispit'' i to obavlja dosta brzo,za nekih 2-2,5 sekunde.

 

Međutim K-Meleon je nenadmašan browser kad je brzina u pitanju,u hipu sve učitava,toliko brzo da se gotovo ne može izmjeriti..

 

Za Operu nemam podatke,ali je za pretpostaviti da se može pohvaliti brzinom...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Slažem se u potpunosti, no brojke ipak malo mijenjaju sliku.

npr. evo na čemu browsaju posjetitelji Legalisa:

1. Internet Explorer 69.27%

2. Firefox 26.83%

3. Opera 2.76%

4. Safari 0.70%

5. Mozilla 0.40%

6. Netscape 0.02%

7. Konqueror 0.01%

 

Ispada da je na IE više od 2/3 posjetitelja, dok manje od 1/3 na svim ostalim. Radi toga proizlazi da je sporo učitavanje foruma u IE situacija koju moramo brzo riješiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za prvu ruku, pomoć može u IE biti nepražnjenje Temporary Int. Files foldera, plus postavka u:

Tools-Internet Options-General-Temporary Internet Files-Settings

koja ne bi trebala biti označena sa Never (ovisno o željama tri su druge ponuđene opcije), a služi ažuriranju u privremenu memoriju spremljene stranice koja se višekratno posjećuje pa se time ubrzava i loadanje pri sljedećem posjetu.

 

Upravo sam pogledala i ja spomenuti topic jer me zaintrigiralo spominjano vrijeme loadanja. Inače ne koristim IE kao defaultni browser jer mi ide na živce slinjenje kao u puža.

 

Dakle, na ispražnjene Temporary Internet Files (najsporija varijanta pri loadanju stranica jer kreće od početka kompletan load) sa IE mi se otvorio za točno 17 sec. što i nije nešto posebno sporo za taj browser, a naročito ako loada i legalis i hitgemius + nekoliko javascripts, tables-a ko u priči i koješta drugog paralelno, a potom i 180 items-a da bi otvorio ciljanu stanicu. To nije neki posebno loš score ovog browsera ni na drugim stranicama takve količine.

 

Stoga, je li baš u pitanju bug Legalisa ili korisničke postavke IE (i browser sam) + brzina downloada veze koja se koristi?

 

Obzirom na postignuti rezultat ovim pokušajem, sklonija bih bila odgovoru pod B, poglavito stoga što ne browsam konekcijom Brzi Gonzales tipa T1 i sl...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Meni isto ne radi Firefoxu. Probo sam Operu ali isto se stranica totalno smrdala da nemam volje ni gledat u stranicu sa tim bijelim poljima. Otkad imate tajnovi dizajn ništa ne radi bolje nego lošije. Sad me više ne prepozna ko korisnika. Kad se hoću logirati napiše mi dobro došli i onda ne mogu ništa dalje. Stalno me odbija iako sam se već milion puta logirao s tim podacima i napisao valjda 150 postova. Izluđivalo me da sam nakraju otvorio novi račun samo da ovo napišem.

:palacdolje::palacdolje::palacdolje::palacdolje: za novi Legalis.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 tjedna kasnije...

Radim u Operi 9.26.

 

Dosta često me sustav, dok malo dulje pišem post, odjavi što se očituje neprihvaćanjem posta i odsustvom opcija koje postoje samo za prijavljenog korisnika (buttoni itd.), vjerojatno zbog automatskog time-outa.

 

Ako pokušam ponovnu prijavu, sustav ispiše poruku kao da je prijava prihvaćena, ali ne omogućuje rad, tj. nisam stvarno prijavljen.

 

To mi se desilo i prilkom pripreme ovog posta.

 

O navednom problemu sam obavijestio admina, ali očito bez rezultata.

 

U međuvremenu sam otkrio work around, iako prilično neprikladan. Ako obrišem privatne podatke (u Operi: Tools - Delete private data), ponovna prijava je moguća. Dakle, moglo bi sre raditi o nepravilnom postupanju s cookijima ili nekom sličnom razlogu.

 

Napominjem da na drugim mjestima koje traže individualnu prijavu (forumi, e-banking itd.) nemam nikakvih problema pa problem vjerojatno nije vezan s Operom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Opera je brza ali kada ste duže na portalu automatski Vas odjavi. Ukoliko radite sa tim browserom preporučio bih Vam da tekst pišete prvo u Wordu pa, onda zalijepite na topic. Tako ja radim, a imate novu Operu 9,51 koju možete uploadati na comp i sa kojom će možda portal raditi bolje.

 

Ili možda Mozilla. Sa Mozillom radi bez greške.

 

 

http://www.mozilla.com/en-US/firefox/

 

http://www.opera.com/download/

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mrljavac je napisao:

Opera je brza ali kada ste duže na portalu automatski Vas odjavi. Ukoliko radite sa tim browserom preporučio bih Vam da tekst pišete prvo u Wordu pa, onda zalijepite na topic. Tako ja radim, a imate novu Operu 9,51 koju možete uploadati na comp i sa kojom će možda portal raditi bolje.

 

Ili možda Mozilla. Sa Mozillom radi bez greške.

 

 

http://www.mozilla.com/en-US/firefox/

 

http://www.opera.com/download/

 

Tko me odjavi - Opera ili server???

 

Ja sad i nastojim raditi na opisani način, ali to nije rješenje, niti je u tome osnovni problem. Problem je što nakon time-outa ne dopušta ponovnu prijavu, kao što sam opisao.

 

Na nekim drugim servisima/serverima me isto izbaci, ali je ponovna prijava uvijek moguća.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Problem je što nakon time-outa ne dopušta ponovnu prijavu, kao što sam opisao.

 

 

Za taj "problem" postoji nekoliko jednostavnih rješenja. Najjednostavniji je da restartate računalo.

Možete pokušati i bez restartanja računala tako da izađete iz interneta (odlogirate se), isključite Operu i opet se ulogirate na net i pokušate na Legalis.

 

Možete i samo da jednostavno isključite Operu i ulogirate se na Legalis sa Internet Explorerom, Mozillom ili nekim drugim browserom, a nakon prestanka surfanja se odlogirate.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

:-D:-D:-D

 

Jel Vi to mene zaj..?

 

Restartati računalo zbog nove prijave :-o:-?:-D:-D

Onda mi je jednostavnije ne dolaziti na Legalis.

 

Gore sam Vam napisao da je work around brisanje privatnih podataka. Ali to nije rješenje nego work around!! Ne pitam Vas za work around, to - vjerujte mi na riječ - znam bolje od Vas, nego ovo pišem da potaknem rješavanje problema budući da izravni kontakt e-mailom nije donio rezultata.

 

Rješenje je da aplikacija počne ispravno raditi, tj, korektno obrađivati prijave i odjave, automatske ili na zahtjev, kao i tisuće drugih sličnih servisa koji postoje na Internetu.

 

Ova situacija je neprofesionalnoa i nedostojna uloge koju Legalis ima i li bi trebao imati.

 

Ali ipak ste mi pomogli. Sad sam shvatio zašto na stranicama Vrhovnog suda pola funkcija ne radi kako valja - jer razmišljaju vjerojatno na isi način kao i Vi: može se i bez tih funkcija.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nema potrebe za takvom intonacijom. Uostalom, da ne volite dolaziti na ovaj portal, ne bi imali toliki broj objava, a i odgovora koje ste dali pojedincima kojima ste pomogli svojim postovima i, začudio me ovaj Vaš post.

 

Što se tiče poznavanja rada na računalu, surfanju po netu, otvaranju WEB stranica, portala i foruma, mislim da je nepotrebno da se uopće oko toga prepiremo.

 

Vi kao "vrhunski" poznavatelj gore navedenog, valjda znate da je Opera jedan od najbržih browsera, međutim samo za (da pojednostavim) čitanje. Za download, upload i ostale forumske i net aktivnosti nije predviđena i, tu je usporena za razliku od ostalih browsera.

 

Stoga, kako sam Vam već napisao, imate i drugih besplatnih i bržih browsera s kojima možete puno kvalitetnije pretraživati po netu od Opere (ovisno o Vašim potrebama).

 

Sa Operom jednostavno sada ne ide bolje, a Vas nitko ne zaj*bava.

 

Kronična stranka je rekao:

Ali ipak ste mi pomogli. Sad sam shvatio zašto na stranicama Vrhovnog suda pola funkcija ne radi kako valja

 

Kakve to ima veze sa konfiguracijama našeg portala i uopće sa našim portalom?

 

s030.gif

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

newbie je napisao:

A moguće da je netko spomenuti "neprofesionalizam" voljan optimizirati ulaganjem vlastitog znanja i rada ili donacijom koja bi omogućila hitro udovoljavanje baš svim zahtjevima? :-P

 

nemoguće :-D

ja sam već davnih dana zamolio da se ispod ankete "Glasajte" pravilno preoblikuje u "Glasujte", jer ljudi glasuju a životinje se glasaju :-P , ali me šef Zex nije ozbiljno shvatio :-D

 

zamolih i da se ukloni ograničenje postanja između 2 posta - prvotno je to bilo 120 sekundi, pa je smanjeno na 90, ali svejedno me Legalis "moli da odmorim" :brije: prije ponovne objave :-D

 

I zamolih da se promijeni matični broj trgovačkog društva koje se spominje na stranicama, jer je pravni subjekt dobio novi broj..

 

Ali eto, ništa od svega toga.. :neznam:

 

:predaja:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mrljavac je napisao:

....

 

Vi kao "vrhunski" poznavatelj gore navedenog, valjda znate da je Opera jedan od najbržih browsera, međutim samo za (da pojednostavim) čitanje. Za download, upload i ostale forumske i net aktivnosti nije predviđena i, tu je usporena za razliku od ostalih browsera.

 

Stoga, kako sam Vam već napisao, imate i drugih besplatnih i bržih browsera s kojima možete puno kvalitetnije pretraživati po netu od Opere (ovisno o Vašim potrebama).

 

Sa Operom jednostavno sada ne ide bolje, a Vas nitko ne zaj*bava.

 

Kronična stranka je rekao:

Ali ipak ste mi pomogli. Sad sam shvatio zašto na stranicama Vrhovnog suda pola funkcija ne radi kako valja

 

Kakve to ima veze sa konfiguracijama našeg portala i uopće sa našim portalom?

 

s030.gif

 

Nisam napisao da sam vrhunski poznavatelj nego da znam naći zaobilazak za problem.

 

Opera me sasvim dobro služi na drugim forumima i servisima, pa je navod očito netočan. Ako ste već toliko sigurni da je stvar vezana s Operom a ne softverom na serveru, bar onda objasnite zbog čega to na Operi nije moguće riješiti ponovnu prijavu.

 

Stranice Vrhovnog suda nemaju veze s ovim, to je asocijacija i digresija, valjda to nije zabranjeno. S tim da je tamo neprofesionalnost vezana za pare poreznih obveznika, a ovdje samo za nečiju dobru volju. Dakle, ako Vas smeta ta moja socijacija, molim da ju porota zanemari.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Danas mi se ponovio gore opisani problem s prijavom nakon automatske odjave.

 

Prešao sam na Internet Explorer (V 6), na kojem je prijava bila uspješna. Međutim, nakon automatske odjave ni u IE ponovna prijava nije bila moguća.

 

Dakle, definitvno stvar nije u browseru.

 

Nakon toga sam se vratio u Operu i pobrisao cookije. Opera ima posebne opcije za brisanje različitih grupa privatnih podataka, aktivirao sam samo dvije - Delete temporary cookies i Delete all cookies. Nakon toga sam se mogao opet prijaviti.

 

Zaključak: problem je u vezi s interpretacijom cookija u proceduri prijave, a tu proceduru provodi aplikacija na serveru.

 

Usput, ako nije tajna, da ne tražim: pod kojim imenima se javljaju Legalisovi cookiji, da ih osobno "ubijem" kad treba?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovako laički bi se dalo zaključit da je problem u browserima koje koristiš.

 

To ti je već rekao i Mrljavac.

 

Jer nakon što si otvorio dva korisnička računa isti problem i dalje postoji.

 

Skini i instaliraj Mozillu Firefox pa da vidimo hoće li pomoći,da otkloniš i tu sumnju...

 

http://www.mozilla.com/en-US/firefox/

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

evo me sad kod prijateljice,

 

ni s njenog kompa ne mogu pročitati poruke.

zapravo sad mi više ne piše da imam 12 nepročitanih poruka,

sad mi piše da ih uopće nemam, a inbox mi je totalno prazan.

 

canise, ako dođeš na net, pošalji mi PP da vidim hoće li uspjeti, da mogu provjeriti dok sam kod frendice.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sad je i kod mene problem,ne mogu ti poslati,stalno piše error prilikom pokušaja slanja.Očito je nastupio neki veći problem. :tuzan:

Ništa,treba zamolit Zexa da nastoji otkrit šta se događa i rješiti.A do tada strpljenja..... :-)

 

Pokušao sam i još nekim korisnicima poslat, ali ne ide....

Sad smo u istom stanju :-D

 

Bilo bi dobro ako još netko od kolegica/kolega s foruma ima isti problem da se javi.....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ah das ist eine Katastrophen!

 

Pa to je jedan cisti uzas 8-):-?

 

Sve mi nestalo. :palacdolje:

 

A nije me niti bilo, a mogu prisegnuti i izjaviti pod materijalnom i kaznenom odgovornoscu da mi pp nije hot line i da mi ne sluzi kao radno brokersko sredstvo! Casna rijec!

 

Pa nestali mi dragocjeni podaci.

Pa sta je ovo! Ljudi, sve je to Floki zamrsio.

On je prvi pao od tog virusa, zbog rada i posla - oprasta se.

Ali ovo je sad viroza. Opca. Pa to je sad endemska bolest.

:tuzan:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Floki je napisao:

evo me sad kod prijateljice,

 

ni s njenog kompa ne mogu pročitati poruke.

zapravo sad mi više ne piše da imam 12 nepročitanih poruka,

sad mi piše da ih uopće nemam, a inbox mi je totalno prazan.

 

canise, ako dođeš na net, pošalji mi PP da vidim hoće li uspjeti, da mogu provjeriti dok sam kod frendice.

 

Upravo sam ti htio napisati da je normalno da u Inboxu svojega klona Floki2 nemaš poruka, jer ti ih vjerojatno nitko nije ni poslao na tu adresu, kad vidjeh da su iščeznule i poruke iz mojega Inboxa.

 

Inače ove priče o browserima, hajde da nešto raščistimo:

 

Browser samo interpretira kod stranice, dakle "vizualizira" podatke koje primi, a nikako ne može upravljati samostalno nečim što je na serveru. Zato se hrvatski i zove preglednik (a ne pretraživač kao što neki pišu - pretraživači su npr. Pogodak i Google, a pristupa im se pomoću preglednika, kao i svim drugim stranicama).

 

Opera je poznata po tome da ima problema u toj vizualizaciji, ali ne svojom "krivnjom". Dapače, novija mjerenja pokazuju da najtemeljitije podržava standarde. Međutim, stranice se uglavnom prilagođavaju Internet Exploreru i takav kod onda može sadržavati i nestandardne elemente koje Opera ne interpretira dobro.

 

To se očituje u pogrešnom rasporedu elemenata na stranici, dosta su česti i problemi s kontrolama (gumbi, aktivna polja) i slično. Osobno na Legalisu nisam primijetio probleme te vrste.

 

No, browser nikako ne može "odlučivati" o prijavi, odjavi, sadržaju inboxa i sličnim stvarima. Isključeno je da server (točnije: aplikacija na serveru) pošalje podatak da u Inboxu ima 10 poruka, a da browser to pokaže kao 0 poruka ako je prije toga sve elemente stranice uredno prikazivao; ili da server pošalje poruku dobrodošlice nakon prijave a browser samostalno "odluči" da prikaže stranice bez kontrola.

 

Možemo pretpostaviti i probleme u samoj komunikaciji, recimo pri prijenosu imena, lozinke ili neke akcije korisnika (klik na gumb). To je vrlo malo vjerojatno, jer se radi o relativno jednostavnim protokolima. Naime, načina na koji se mogu kreirati stranice je bezbroj, svaki će programer napraviti drugačije, pa je teško sve predvidjeti. Ali sami protokoli su takvi kakvi jesu ugrađeni u browser, ne ovise o konkretnoj stranici.

 

Ako prijava ne bi bila valjana zbog toga, server je ne bi prihvatio. Ako je prihvati, podaci su mu uredno "dostavljeni". Što će se nakon toga prikazati browser ne odlučuje - prikaže što od servera dobije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Svako malo po dan-dva nije moguće pristupiti stranici (javlja database error). Jučer i prekjučer je pristup bio moguć ali se nismo mogli loginirati na forum. Tako da 2 ili 3 dana nije bilo moguće pisati po forumu.

 

Ovo se događa dosta često.

 

Može li se nešto napraviti po tom pitanju kako se ne bi ponavljalo?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Od prije dva dana nije bilo moguce otvoriti legalis kao site. Pojavljivao se kao nekakav file. Kojeg se ne moze otvoriti.

 

Od jucer ulaskom u podrubriku Vijesti, ili npr. Zakonodavstvo, moguc je ulazak na site.

 

Ali i dalje nemoguce otvoriti pocetnu stranicu. Ona se i dalje prepoznaje kao file. Kojeg se naravno kasnije ne moze otvoriti.

 

O cemu se radi?

:misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Persevera je napisao:

Od prije dva dana nije bilo moguce otvoriti legalis kao site. Pojavljivao se kao nekakav file. Kojeg se ne moze otvoriti.

 

Da,to se i kod mene događalo jučer,pojavio bi se file koji se ne bi mogao otvoriti i nije bio moguć pristup Legalisu...Trajalo je neko vrijeme,možda 1-2 sata i nestalo,izgleda samo od sebe,tako da je sada stanje o.k.

 

Kakve su to bolesti napale naš Legalis? :misli:

Možda mu treba hitan sistematski pregled? :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Također sam imao isti problem, očito je netko nešto prčkao po serveru.

 

Ali ne javljam se zato.

 

Našao sam jednostavni zaobilazak za ranije opisani problem ponovne prijave nakon automatske odjave.

 

Situacija je slijedeća:

 

Pišete post, malo dulje. Pošaljete ga. Dobijete potvrdu da je post prihvaćen, ali nije, a vi ste odjavljeni. Pri pokušaju ponovne prijave može biti problema, kao što je ranije opisano.

 

Ako se to desi, vratite se na zadnju stranicu na kojoj je vidljivo da ste prijavljeni (strelica ulijevo u gornjem lijevom uglu browsera). Odjavite se (namjerno, iako ste već odjavljeni) klikom na Odjavi me.

 

Nakon toga, nova prijava uredno prolazi.

 

Očito aplikacija ne barata uredno s nečim (rekao bih s cookijima budući da brisanje cookija također pomaže) pri automatskoj odjavi.

 

Nemojti prije toga zaboraviti pohraniti tekst koji ste napisali. Možete koristiti Copy, pa nakon ponovne prijave Paste, ili pohranite tekst u neku lokalnu datoteku (Notepad, Wordpa, Word...).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovo je treci dan da je legalis postao file.

Pocetnu stranicu je nemoguce otvoriti.

Problem je isti bez obzira da li idem preko Mozille ili Eplorera.

 

Na legalis ulazim preko podforuma.

 

Cudi me da administratori ne reagiraju na ove postove.

Je se ovdje ne zalim na rad pravnih istitucija u drzavi X.

 

Niti na npr. "rad" Czss. :namiguje:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Budući da smo puno kritizirali, mislim da je red da se objavi da su problemi gore opisani (automatsko odjavljivanje, pošta, pogrešno otvaranje itd.) otklonjeni.

 

Barem se meni tako čini.

 

Izgleda da su Njegova Visost (tj. admin) i/ili ostali pozadinci u tišini i iza kulisa obavili dobar posao.

 

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Čini se da problemima nije kraj.

 

Već danima ne mogu normalno čitati privatne poruke.

 

Opis problema:

 

Obavješten sam da imam 3 poruke - od osoba A, B i C.

 

No, kad kliknem na poruku osobe A, pokaže mi se već pročitana poruka osobe Ž od prije par mjeseci. Poruku osobe B ne mogu pročitati jer mi se otvori već pročitana poruka osobe DŽ od prije pola godine. A tako isto ne mogu ni pročitati poruku osobe C jer mi se umjesto njene otvori poruka osobe NJ.

 

Molim rješenje problema.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Noćas je otklonjen i problem koji se pojavio s porukama.

 

Dogovarili smo i uvođenje neke vrste "Sent Items" foldera za privatne poruke, a što je već ranije više korisnika tražilo. Naši tehničari će ovih dana pogledati da li je to tehnički razmjeno jednostavno izvedivo, pa ćemo već u skladu s time odlučiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...
  • 4 tjedna kasnije...

Persevera je napisao:

Ovo je treci dan da je legalis postao file.

Pocetnu stranicu je nemoguce otvoriti.

Problem je isti bez obzira da li idem preko Mozille ili Eplorera.

 

Ovaj problem imam već 2-3 dana, a pojavio se netom nakon što je Legalis "vraćen" nakon što je bio nedostupan prije par dana.

 

Nikako mi ne otvara stranicu, ili je jedva otvori (predugo čekanje). Na podforume nikako ne mogu ući (ili ako mi se posreći, jedva uđem), a ako mi se posreći da uđem na podforum, milijardu godina čekam dok mi otvori temu ili pak dok pošaljem odgovor.

 

Čini se meni da nisu baš sve grješke od neki dan uklonjene?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo, veselim se izvijestiti vas da su nakon 10 teških dana problemi sa bazom podataka izgleda otklonjeni. Hvala svima na strpljenju i razumijevanju.

 

Vrlo pozitivan nusprodukt tegoba sa pristupom stranici koje smo svi imali zadnjih desetak dana je i u tome da je tražeći uzroke problema naša IT podrška je napravila i izuzetno dobru optimizaciju sad već zaista velike baze podataka Legalisa, tako da se od danas stranica daleko brže učitava. Stranica je sad daleko brža no ranije.

 

Vjerujem da će vam to barem djelomično kompenzirati za sve probleme i frustracije zbog nemogućnosti učitavanja s kojima smo se susretali posljednjih tjedan i pol.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 godina kasnije...

Koristim Operu i ne mogu objavljivati postove.

 

Nakon klika na tipku Objavi pojavi se poruka:

 

Could not insert forum post

 

Ako pokušam ponovno onda se pojavi:

 

Hvala vam na objavi! already submitted

 

ali to nije točno, tj. poruka nije submitted i ne pojavi se na temi.

 

Radim s Operom 11.61, isti su simptomi na 2 različita računala, jedno s W2000, drugo XP64-bit, dakle stvar je vjerojatno u samom pregledniku, tj. Legalisovoj antipatiji prema njemu.

 

Objavljivanje poruka ide bez problema u Internet Exploreru, pa zaključujem da problem nije u tome što sam možebitno zbanan.

 

Tražilica ne radi ni iz jednog preglednika, javlja se poruka

 

Internal server error.

 

Ako baš moram, pregrist ću jezik i koristiti IE, ali bih vam ipak bio zahvalan da to popravite.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala, ali emotivno sam vezan za Operu, tim prije što ju ne koristim samo za pristup Legalisu nego i za brojne druge stranice i (uglavnom) nisam imao problema.

 

Iako, moram priznati, kod pretraživanje sudske prakse Upravnog suda također ima problema, neki dijelovi nisu vidljivi.

 

Je li to Opera nekompatibilna s pravnom problematikom :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija